• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Novi sajt

hrmpalija

Novi član
Tu od
21 Velj 2011
Pozdrav,

Posto odlucih da dignem novi sajt zakupio sam hosting na Hostugatoru.
E sad je problem tematika sajta.
Razmisljao sam da napravim funny ali posto me fax pritisnuo odlucim to prolongirati do ljeta jer moram unikatan sadrzaj pisat a neda mi se bas sad velike tekstove posto imam obaveza.

A onda mi pade ideja da dignem jedan sajt koji bi bio slican toptenz .net
Sajt bi bio slican tom samo bi ja radio za topfive ( top 5) , moj bi sadrzaj bio unikatan naravno na engleskom
Zasto top 5? Zato sto sam malo trazio po google tool i vidio da je konkurencija za taj pojam dosta slaba, da vecina trafica za taj pojam dolazi iz USA, GB , Australia, India...
Za top 10 je konkurencija prevelika a traffic je vecinom Myanmar, Gana, Nigeria sve gore od goreg ( ali top 5 je manje trazeno od top 10 to stoji).
U ostalom Na ovom sajtu je dosta lakse pisat unikatne tekstove nego na funny.

E sada zanima me vase misljenje kako vam se cini ova ideja, hocu vase prijedloge i kritike i ako moze neki prijedlog za domenu ( npr ja sam mislio GreatestFive.com , ili FiveReview.com)... opletite

broj trazenja za rec topfive je 590, za top five je 4400, top 5 je 8100, pa sam proceni da li ti je isplativo...pozz

objasni malo bolje samu tematiku, šta je toptenz i sl. sajt mi je friški, 2 mjeseca pa sigurno mogu pomoć...

kosicdamir kaže:
objasni malo bolje samu tematiku, šta je toptenz i sl. sajt mi je friški, 2 mjeseca pa sigurno mogu pomoć...
Pa mislio sam na site koji bi objavljivao tekstove npr:
Top 5 antivirus 2011
Top 5 worst millitary leaders
Top 5 rpg games in january 2011
Nataj fazon kuzis ?

oknedar gdje ti nadje tu statistiku meni google ne pokazuje tako ?

Ideja ti nije loša, ali moraš detaljno razradit plan jer ako je ključna riječ tražena samo ovoliko koliko je napisano u gornjem postu onda ništa... ali možeš se svakako igrat sa ključnim riječima i dobit ćeš neki traženi pojam.

hrmpalija kaže:
kosicdamir kaže:
Top 5 antivirus 2011
Nataj fazon kuzis ?

oknedar gdje ti nadje tu statistiku meni google ne pokazuje tako ?

u google keyword tool, ali sam isao na exact. Prvo dobijes 110 000 za topfive, ali kad cekiras exact u levom delu smanji na 590, tako i sa ostalim recima. Ali na primer top 20 ima 74000 pretraga sa exact. Tako sam se i ja zeznuo pre pravljenja sajta nisam isao na exact pa mi je prikazalo mnogo veci broj pretraga nego sto u stvari jeste pa se sad ubih da proguram neke reci na googlu...

hrmpalija kaže:
kosicdamir kaže:
Top 5 antivirus 2011
Nataj fazon kuzis ?

Za "top 5" imaš 90 miliona rezultata , a za "top five" imaš 20 miliona rezultata. Ovo ti je totalno neisplativ keyword zbog toga što bi bilo nemoguće da dođeš na prvu stranicu google rezulatata za ove riječi jer je konkurencija prejaka.Trebas tražiti riječi koje imaju manje od 50 hiljada rezultata kada se ukucaju ovako: "nekariječ" .Pošto vidim da si početnik u IM-u preporučujem ti da pročitas ova 2 posta od Istoka Pavlovića : Nalaženje "mikro niše" - ključ uspjeha u internet biznisu i Kratak SEO kurs ili kako da moj sajt prvi iskoči kada neko na guglu kuca , takođe je odličan ovaj post od Seomoz-a gdje su napisane sve stvari koje početnik u Internet Marketingu treba da zna : The noob guide to online marketing.
Ako ne znaš raditi u nekom CMS-u, preporučujem ti da odmah počneš učiti ; Npr. za blog ti je najbolji WordPress (mada se moze i staticna stranica napraviti) a za portale je dobra Joomla.Nauči osnove web dizajna tj. HTML i CSS jer kad-tad će ti zatrebati (to imaš na www.w3schools.com).
Tutorijal za Search Engine Optimizaciju (SEO) možeš naći ovdje na ovom forumu : https://internetzarada.org/seo-optimizacija-t-408.html (SEO je glavni faktor uspješnog sajta)
Kako da Monetiziraš blog/sajt to ovisi o tebi (npr. Affiliate Marketing , CPA Marketing , Adsense i ostalo) ; prelistaj ovaj forum i vidi koje ti metode najbolje odgovaraju , ja sam te usmjerio koliko sam mogao.

P.S. Moraš malo više koristiti Google i čitati ovaj forum prije nego postaviš pitanje koje je već 100 puta bilo odgovoreno.

Back
Na vrh