• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Novi Backlinkovi?

VWolf

Legenda
Tu od
23 Lip 2011
Pratim dobivanje novih linkova na sajtu. ahrefs.com prikaže neke nove linkove i kada potražim linkove vidim da su to moji linkovi od slika postavljeni na druge stranice.

Kakav to efekat ima na SEO?
Kakav na bandwith ?
Mogu li zabraniti drugim sajtovima prikazivanje slika preko mojih linkova?

Hotlinkanje slika se moze zabraniti. Mozda cak postoji i wordpress plugin za to.

Za seo vaznost ne znam, i ja sam se pitao isto. Mozda eventualno ti nabildava poziciju slike na google images.

Hotlink možeš zabraniti putem cpanela, odnosno u .htaccess. Ukoliko je tekstualni link do slike na tvom serveru nema neke štete. Ukoliko prikazuju sliku na tim stranicama onda tebi troše bandwith. To može biti loše, posebno ako imaš veliki promet. Možeš to i iskoristiti za reklamiranje svoje stranice. Napraviš sliku s adresom svije stranice i zabranom hotlinka podesiš da im se ona prikazuje ;)

Back
Na vrh