• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nova stranica - načini zarade???

mile108

Dobro znana faca
Tu od
11 Tra 2009
Upravo sam podigao novu stranicu na kojoj ću objavljivati vijesti, najave, recenzije itd. iz gamming industrije, na FB-u imam grupu s 1500 aktivnih gammera.

Koji bi bio najbolji način zarade?? Adsense?? CPM??
Mislim da bi najbolji bio affiliate način zarade, ali problem je u tome što je večina članova od 15-20 godina tako da...

svaki savjet, komentar, kritika je dobrodošla!

unaprijed hvala!!

Nisi spomenuo na kojem jeziku je website.

Probaj potrazit slicne webstranice u toj industriji pa vidjet kako oni zaraduju. Svakome nesto vise pase od drugog. Npr. Adsense sumnjam da se isplati posto ces u pocetku vjerojatno imat dosta malo posjete posto je novi website. Tako da je mozda bolje nac ljude i nuditi fixni zakup oglasavanja. Pocni s malim cijenama i kad se iskriztaliziraju oglasivaci i poraste posjeta digni cijene. Kad jos malo razvijes website onda probaj experimentirat sa drugim nacinima monetizacije poput Adsensa. Kad stvarno budes digao posjetu onda probaj neke mreze tipa https://advertisers.federatedmedia.net/explore/ gdje mozes prodavati po CPM .

https://internetzarada.org/potreban-savjet-t-6931.html
Ovdje sam bio dao primjer kako Gary trazi oglasivace za svoj blog. Uzme telefon nazove ljude i pita ih dali su zainteresirani za oglasavanje.

Ako je website na domacem jeziku onda ne mozes koristit primjer ogl. mreza ali ostale stvari vaze.

Stranica će biti na hrvatskom (nažalost :D)...konkurentske stranice koliko vidim uglavnom zarađuju na adsense-u i etarget-u

Jedini i pravi konkurent ti je hcl.hr njihov izvor zarade je adsense , xclaim, ad-net.hr, ljudi koji se sami javljaju za reklamiranje, i sponzori koji daju besplatno igre, dedicated server, konzole za recenziju itd...

Hclovi ljudi su napravili fantastican posao, ne treba ni sumnjati koliki je njihov kapacitet, i pored toga sto su Hrv sajt, imaju odlican rank, cak i na alexi ( 100.000 su ).
Takodjer imas i konkurenta gamereport.tportal.hr , oni su poceli sa video recenzijama, mada od nedavno imaju i ovaj portal.
Pored sto mozes staviti adsense, razmisli i o pretprodaji cdkeyeva, nasi ljudi, a narocito djeca ( koja ce ti i biti najveci auditorijum ) su skepticni sto se tice placanja karticama, a ti mozes ponuditi uplatu putem opste uplatinice ili na ziro racun, kada ti oni uplate pare, ti fino skoknes do nekog online portala za prodaju cd keyeva, kupis key, posaljes njima i svi sretni :)
Nije neka zarada ali bolje ista nego nista.

Prilično sam ambiciozan u vezi ove nove stranice...svakodnevno bih objavljivao vijesti i najave (koje bi naravno bile moje tj. autorske, unikatne), na youtube-u pregovaram s jednom ekipom koja bi mi radila video recenzije igara...kada bih mogao nešto zaraditi od stranice unaprijedio bih stranicu pa bih imali vlastite gameservere ili čak vlastiti torrent tracker, radio na stranici itd...
sve to zvuči divno, krasno samo što bi na balkanskim prostorima ovo bilo teško financirati samo zaradom stranice...

Evo mojih 5 centi:

Ne gine ti da držiš AdSense oglase, a možeš i da praviš svoje YouTube klipove kao recenzije, snimke turnira, tutorijale ili one Let's Play klipove. Ukucaj na YT Let's Play MineCraft za primer tih klipova.
Uglavnom, dva lika igraju nešto, komentarišu i zezaju se. Ako bi napravio to i imao dosta pregleda mogao bi svoj AdSense prihod da povećaš kroz YouTube partenrstvo.

Kada bi došao do recimo 3000 unikatnih posetilaca dnevno, mogao bi da sastaviš media kit i prodaješ oglasni prostor. Npr XXX eura mesečno za reklamu u headeru. Ako već ostvariš toliki broj posetilaca možeš da kontaktiraš prodavnice gejmerske opreme i igara za neku saradnju. Video sam npr da neke prodavnice poklone čoveku gejmerski miš od 80 eura samo da ovaj uradi dobru recenziju i da im reklamu (spomeni ih par puta, ostavi link ka sajtu u članku na par mesta).

A pošto čovek za YT video dobije oko 100,000 views vrlo brzo, a i ima dosta poseta na blogu, njima se definitvno isplati. Što se tiče lika koji je radio recenziju on može da zadrži miš i u krajnjem slučaju ga proda i zaradi lepo.

Back
Na vrh