• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Noob question: Amazon!

rovad

Legenda
Tu od
23 Srp 2009
Ako linkam na neki amazon proizvod, a posjetitelj (koji je došao preko mog affiliate linka) odluči kupit neki drugi (ja npr linkam na knjigu o kornjačama a posjetitelj kupi knjigu o ribama) - dobivam li ja postotak od te prodaje?

Znam da sam negdje naišao na to pitanje, ali ne sjećam se odgovora, tražim već sat vremena ali ne mogu nać :(

Unaprijed hvala na odgovoru.

Koliko znam dobijaš proviziju.Ako dođe preko tvog linka dobije cookie,koji ostaje na njegovom kompu neko vrijeme (čini mi se 30 dana),pa ako u tom roku kupi bilo što,dobijaš proviziju.

Unutar 24h dobijas proviziju za sve sta god kupe. Prodavajuci samo tehniku redovito mi se dogadjalo da dobijem proviziju za aparate za ravnanje kose, za kucanske aparate, igrice, stvari za bebe, masu kablova, gel za kosu,mens health magazin, lutke, zilete, eukaliptusovo stablo, zenske hlace, parfemi, stolove za piknik, cvjece, tupperware pa cak i pakovanje pistacia :D Pa sad recite da nemate ideje za koje niche da rokate? :)

Ako slucajno dodju kasnije preko drugog affiliate linka onda ce vazit od te druge osobe. Ako stave u kosaricu a kasnije naprave checkout onda nema provizije. Amazon ima masu prodaje ali je fora da radi vrlo kratkog cookia moras sto prije prodati proizvod tj. treba smislit kako ih natjerat da kupe odmah.

dbomestar kaže:
Ako stave u kosaricu a kasnije naprave checkout onda nema provizije.

Misliš ako naprave checkout NAKON 24 h od trenutka kad im se cookie "zapržio" u komp?

rovad kaže:
dbomestar kaže:
Ako stave u kosaricu a kasnije naprave checkout onda nema provizije.

Misliš ako naprave checkout NAKON 24 h od trenutka kad im se cookie "zapržio" u komp?

Tako je.

dbomestar kaže:
Unutar 24h dobijas proviziju za sve sta god kupe. Prodavajuci samo tehniku redovito mi se dogadjalo da dobijem proviziju za aparate za ravnanje kose, za kucanske aparate, igrice, stvari za bebe, masu kablova, gel za kosu,mens health magazin, lutke, zilete, eukaliptusovo stablo, zenske hlace, parfemi, stolove za piknik, cvjece, tupperware pa cak i pakovanje pistacia :D Pa sad recite da nemate ideje za koje niche da rokate? :)

Ako slucajno dodju kasnije preko drugog affiliate linka onda ce vazit od te druge osobe. Ako stave u kosaricu a kasnije naprave checkout onda nema provizije. Amazon ima masu prodaje ali je fora da radi vrlo kratkog cookia moras sto prije prodati proizvod tj. treba smislit kako ih natjerat da kupe odmah.

dbomestar, mozes li reci na koji nacin podizes novac koji zaradis preko Amazona-?

Salju mi cek koji odnesem u banku pa banka nakon mjesec dana provjeravanja uplati novce na devizni ziro racun.

dbomestar kaže:
Salju mi cek koji odnesem u banku pa banka nakon mjesec dana provjeravanja uplati novce na devizni ziro racun.

Auh. :(

Mesec dana im je potrebno da provere ček? Pa je li ga nose peske do njih?

Mnogo je rasprava bilo o unovčavanju raznih čekova... :)
Ja sam Amazon čekove lagano unovčavao dok sam radio sa njima, čak sam dobijao jedno vreme i gift kartice koje sam prodavao na netu... :)

twister kaže:
dbomestar kaže:

Auh. :(

Mesec dana im je potrebno da provere ček? Pa je li ga nose peske do njih?

aleksej kaže:
Ja sam Amazon čekove lagano unovčavao dok sam radio sa njima, čak sam dobijao jedno vreme i gift kartice koje sam prodavao na netu... :)

Ugl. da zavisi od drzave do drzave, banke do banke, poslovnice do poslovnice pa cak i od sluzbenika. Ja sam u Hr koristio Zabu i PBZ kod obije banke je bila ista prica. No mislim da do 200-300 dolara se mozda moze i bez provjere progurat no trebate posebno pitat ovo ono ako vam sami ne ponude. Malo sam imao tako malih cekova a i kad su bili obicno bi odnio sa jos kojim vecim cekom pa se sve slalo na provjeru. S tim da sam primjetio da ponekad ove manje cekove znam dobiti nakon 15-20 dana dok za veci moram cekat 30ak i vise. Naravno u Srbiji je mozda malo drugacija prica.

dbomestar kaže:
aleksej kaže:

Ugl. da zavisi od drzave do drzave, banke do banke, poslovnice do poslovnice pa cak i od sluzbenika. Ja sam u Hr koristio Zabu i PBZ kod obije banke je bila ista prica. No mislim da do 200-300 dolara se mozda moze i bez provjere progurat no trebate posebno pitat ovo ono ako vam sami ne ponude. Malo sam imao tako malih cekova a i kad su bili obicno bi odnio sa jos kojim vecim cekom pa se sve slalo na provjeru. S tim da sam primjetio da ponekad ove manje cekove znam dobiti nakon 15-20 dana dok za veci moram cekat 30ak i vise. Naravno u Srbiji je mozda malo drugacija prica.

Nisam do sada imao tu cast da unovcavam ček, ali se plasim da u Srbiji nije nista bolja situacija.

Da li je mozda moguce npr. odneti ček u neku susednu 'normalnu' drzavu i tamo ga unovciti bez ikakvog cekanja?

twister kaže:
dbomestar kaže:
aleksej kaže:

Nisam do sada imao tu cast da unovcavam ček, ali se plasim da u Srbiji nije nista bolja situacija.

Da li je mozda moguce npr. odneti ček u neku susednu 'normalnu' drzavu i tamo ga unovciti bez ikakvog cekanja?

Ja sam nosio cijelu 2008 godinu u Slavonski Brod iz Bosanskog Broda u Privrednu Banku Zagreb. Odmah su mi otkupljivali cek.

Onda je sve propalo jer su rekli da ne smiju vise otkupljivati od stranih drzavljana (nisam pitao sta rade sa traveler cekovima od raznih engleza, skota i velsana...). Moram otici ugasiti devizni samo ga dzaba placam.

Takodje drzavljanima Srbije nije dozvoljeno imati racune u inostranstvu krsis zakon sa istim.

Hellas kaže:
twister kaže:
dbomestar kaže:
aleksej kaže:

Ja sam nosio cijelu 2008 godinu u Slavonski Brod iz Bosanskog Broda u Privrednu Banku Zagreb. Odmah su mi otkupljivali cek.

Onda je sve propalo jer su rekli da ne smiju vise otkupljivati od stranih drzavljana (nisam pitao sta rade sa traveler cekovima od raznih engleza, skota i velsana...). Moram otici ugasiti devizni samo ga dzaba placam.

Takodje drzavljanima Srbije nije dozvoljeno imati racune u inostranstvu krsis zakon sa istim.

Aj da taj srpski 'zakon' ostavimo po strani. Njega su ionako pisali lopovi. Po zakonima EU takva vrsta zabrane gde se ne dozvoljava gradjaninu jedne zemlje da ima otvoren racun u drugoj zemlji, ne postoji. A posto svi tezimo toj EU, jasno je da ce takav zakon koji su u ovim nasim zemljama doneli lopovi, nestati jednog momenta.

Nego, ja kada sam pitao da li je moguce odneti ček u neku susednu 'normalnu' zemlju i tamo ga unovciti, mislio sam npr. na Madjarsku, Austriju i sl. (znaci u zemlje van exYu prostora).

Ili mozda moze da se odnese u npr. neku USA banku, tipa CitiBank. Valjda bar Ameri priznaju sopstvene čekove i ne proveravaju ih po mesec dana? :)

Back
Na vrh