• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

nismo kažnjeni ali nas nigde nema - HELP

zeraprinc, ja bih tu svakako nadodao i Google plus. Primijetio sam da je i on takodjer vrlo znacajan.

Ma, sve velike socijalne mreže igraju značajnu ulogu; a pogotovu G+, jer je to njihovo čedo.

hvala Vam na komentarima i sugestijama,
što se tiče facebooka tu smo dosta prisutni, ali na g+ mi se čini kao da postavljam u prazno...ne znam ni kako da dodjem do novih korisnika, imam postavljeno i na saju i u mailu njihovo dugmence ali slabo mislim da imam 24 pratioca...

Slažem se da FB i GP imaju veliku ulogu, ali ni to nije problem kod ovog sajta. 70% posete dolazi sa FB, tako da sajt ima sigurno sasvim solidan broj lajkova, sherova...

Google jednostavno nema jednake standarde prema svima. Neko biva kažnjen sa duplim sadržajem, a neko nagradjen. Ali bez obzira na sve, ja ću uvek biti pri stavu da kad tad sve će doći na svoje. Google svakodnevno radi na rešavanju nesavršenosti sa algoritmom, tako da kad tad doće vreme da vlasnici tekstova zaista budu nagradjeni.

Naravno, ostavljam i dalje svakom da radi prema svojoj želji i umećima. Ja lično do sada najbolje rezultate sam imao sa originalnim sadržajem, ali znam da i dalje postoji dosta plagijat sajtova koji i dalje uspešno rade.

Evo recimo naslovi.net. Kompletan sadržaj sajta je kopiran, a pritom sajt ima preko 3 milina poseta mesečno. Tajna sajta je u kvalitetnim linkovima, ali to ne znači da će to večno trajati.

Jedna od poslednjih promena algoritma bila je usmerena upravo protiv te vrste sajtova. Taj sajt i dalje je opstao, možda će opsatajati i naredne 2 godine, ali sudeći po ciljevima Google ne verujem da će večno.

Sličan sajt je i vesti-online.com, vesti.rs, smedia.rs, itd... Sve su to sajtovi sa duplim sadržajem, a pritom beleže milionske posete.

Mada smedia.rs ima svega 8% poseta sa Google, vidim i poseta im je na silaznoj putanji.

Ubedjen sam da kad tad takvi sajtovi će pući, a ko želi može pokušati sa time pa dokle ide nek ide.

ja kao što sam rekla od sada ćemo postavljati što je moguće više originalnog sadržaja bez obzira da li je kod nas to problem ili ne,i brisati polako stare stvari koje su u potpunosti preuzimane, valjda će se situacija popraviti, poslušaćemo sve savete koje smo ovde dobili jer nam je cilj da budemo bolji

Anka007 kaže:
ja kao što sam rekla od sada ćemo postavljati što je moguće više originalnog sadržaja bez obzira da li je kod nas to problem ili ne,i brisati polako stare stvari koje su u potpunosti preuzimane, valjda će se situacija popraviti, poslušaćemo sve savete koje smo ovde dobili jer nam je cilj da budemo bolji

Jako je teško oporaviti se nakon penala koji dođe zbog contenta.
Ja sam i ranije, i sad smatrapp da unikatan sadržaj mora da odnese pobedu na duge staze, a sada pogotovo. Dobra analiza ključnih fraza, koncept sajta prema analitici, tekstovi koji su SEo friendly, i sadržaj koji je u potpunosti unikatan su po meni ključ uspeha. SEO zato više nije jeftin, ne može se SEO raditi za one tematike koje ne poznajete dobro, i to onda poskupljuje proces, ali kvalitet gura u prvi plan.

Zato je moj predlog, obrisati one sadržaje za koje znate da su copy paste.

Pisati potpuno unikatne relevantne sadržaje, i kontinuirano ih dodavati na sajt.

AKo je od pomoći ja sam nešto o tome kuda ide SEO u 2014toj pisao ovde: http://www.sajtova.rs/optimizacija-sajtova-i-njena-buducnost-nakon-svih-promena-google-algoritma/ a o tome kako pisati SEO friendly tekstove ovde: http://www.sajtova.rs/kakve-tekstove-voli-google/

P.S. Ne znam dal se sećate, pre nekih dve godine smo sarađivali, tako što smo pisali unikatne kvalitetne guest postove kod vas na sajtu na teme proširenih vena, hemoroida itd :)

Slavko Pejovic WBS kaže:
Anka007 kaže:

Jako je teško oporaviti se nakon penala koji dođe zbog contenta.
Ja sam i ranije, i sad smatrapp da unikatan sadržaj mora da odnese pobedu na duge staze, a sada pogotovo. Dobra analiza ključnih fraza, koncept sajta prema analitici, tekstovi koji su SEo friendly, i sadržaj koji je u potpunosti unikatan su po meni ključ uspeha. SEO zato više nije jeftin, ne može se SEO raditi za one tematike koje ne poznajete dobro, i to onda poskupljuje proces, ali kvalitet gura u prvi plan.

Zato je moj predlog, obrisati one sadržaje za koje znate da su copy paste.

Pisati potpuno unikatne relevantne sadržaje, i kontinuirano ih dodavati na sajt.

AKo je od pomoći ja sam nešto o tome kuda ide SEO u 2014toj pisao ovde: http://www.sajtova.rs/optimizacija-sajtova-i-njena-buducnost-nakon-svih-promena-google-algoritma/ a o tome kako pisati SEO friendly tekstove ovde: http://www.sajtova.rs/kakve-tekstove-voli-google/

P.S. Ne znam dal se sećate, pre nekih dve godine smo sarađivali, tako što smo pisali unikatne kvalitetne guest postove kod vas na sajtu na teme proširenih vena, hemoroida itd :)

Dragi Slavko, naravno da se sećam, a Vaši tekstovi su i dalje kod nas na sajtu:)

Moram sve to dobro proučiti i krenuti sa čišćenjem sadržaja

Veliki pozdrav i hvala svima na dobrim savetim

Znaci po vama koji zagovarate originalnost sadrzaja, 90 % news portala koji prepisuju vecinu vijesti ce uskoro propast ? Ne bih bas rekao.

mrgood kaže:
Znaci po vama koji zagovarate originalnost sadrzaja, 90 % news portala koji prepisuju vecinu vijesti ce uskoro propast ? Ne bih bas rekao.

Baš suprotno meni se posjeta sa gugla povećava a u pitanju je news sajt ;)

Back
Na vrh