• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

nismo kažnjeni ali nas nigde nema - HELP

Anka007 kaže:
znači da više pišemo mi, manje preuzimamo a da mešam više članaka to nikako??

Ako se želi poseta sa Google jedino pametno je pisati tekstove svojim rečima. Da ste tako radili danas bi vaš sajt imao izmedju 500 hiljada i milion poseta. Evo ovaj sajt ima oko 700 hiljada poseta. Poseta im je preko 90% sa Google. I ovaj praktično sve identično. 700-750 hiljada, 92% sa Google.

mnogo vam hvala stvarno!
znači moram da teram svoje saradnike da više razmišljaju a manje copy paste -uju

Da i ja dam svoj obol na ovoj temi. Mislim da originalnost nema u ovom slucaju prevelike veze sa slabom posjetom. I drugi veliki sajtovi svi jedni od drugih kopiraju, pa opet svi imaju ogromnu posjecenost. Da je to sa originalnoscu sadrzaja istina, onda bi sajt koji prvi objavi neku vijest ili clanak, imao 90 % posjete za tu vijest (recimo pobjeda Njemacke u finalu Svjetskog prvenstva) a svi ostali 10 % . I takodjer bi vasi originalni clanci koje su svi drugi kopirali imali odlicnu posjetu. Originalnost tekstova ovdje nikako ne moze biti problem. Mislim da je tu uzrok u necem drugom.
Sad slijedi moja analiza: kao prvo, imate premali broj linkova. Kladim se da ostale domene koje kotiraju bolje od vas imaju puno veci broj linkova. Googleu je svaki link vazan, bez obzira na IP stranice s koje dolazi taj link.
Drugo, nemate sitemap, a to Google jako voli. Pa se desava slijedece: vi objavite neki clanak, netko ga isti dan iskopira i objavi na svojoj stranici, ali njegova stranica ima sitemap. Google njegov clanak indeksira prije od vaseg, i on se pojavljuje u rezultatima ispred vas.
I trece i najvaznije, sekcije na stranici kao sto su Zdravlje, Zdrava ishrana, Saveti i Preventiva itd. nisu linkani od nikud tj. nemaju niti jedan backlink, barem prema onome sto ja vidim.
Zbroj svega ovoga ukupno daje lose rezultate.
P. S. Nemojte previse vjerovati tom online alatu za ispitvianje penala ili sandboxa jer je znao pokazivati i da su stranice penalizirane ili sandboxirane i kad to nisu bile.
P. P. S. Kakvo je stanje u webmaster tools pod rucne radnje ?

mrgood kaže:
To nije sitemap. Sitemap kojeg google razumije mora biti u .xml formatu, i prijavljuje se u webmaster tools pod sitemap. Njegov link bi u vasem slucaju glasio http://www.kodren.com/sitemap.xml

sada sam proverila imamo i sitemap na webmaster tools i testirala sam ga i kao sve izgleda ok...ali iskreno nije takav link :(

Nema ovo veze sa likovima. Taman da vlasnik sajta nije izgradio ni jedan link ovakav sajt bi opet rangirao. Ako vlasnik ne gradi likove sajtu treba duže da dobije rang, ima nešto manju posetu, ali opet dobija kakvu takvu posetu. Ovaj sajt praktično da uopšte nema posetu sa Google. A i koliko sam razumeo sajt je ranije imao posetu sa Google. Jednostavno rečeno, sajt je ošinula neka Panda ili Pingvin i to je to. Panda i Pingvin može da te raspali samo zbog loših linkova, koje vlasnici izgrade usled nevovoljno znanja, ili lošeg sadržaja na sajtu. Ne mogu Panda i Pingvin da te lupe zato što nisi gradio linkove.

Ako su problemi nastali nakon 19. maja krivac je definitivno otkriven. Mada generalno Google radi na svakih mesec dana neki update, tako da mogao je da zakači i neki raniji. Evo ovde nije loše opisano šta se to desilo 19. na 20. maj. http://www.sajtova.rs/panda-4-0-update-sta-se-desilo/

Molim autora ove teme samo da potvrdi da li je ranije bilo posete sa Google ili nije. Ako je bilo sajt je definitivno zakači neki Panda ili Pingvin. Panda je namenjen da filtrira sajtove sa lošim sadržajem, a Pingvin sa lošim linkovima.

Moze biti, ali ja i dalje tvrdim da to ima puno vise veze sa linkovima, nego sa sadrzajem...

iskreno i ranije poseta sa googla nije bila neka ali se od pre par meseci se bukvalno smanjila na smesnu cifru ....mislim vidi se da je neka kazna u pitanju...

Setila sam se još nekih stvari koje bi eventualno mogle pomoći u razrešavanju misterije zašto nas je google kaznio
naime prva stvar je ta da smo moji saradnici i ja našli u webmaster tools u jednom momentu oko 20000 grešaka servera, (bio je napravljen forum koji nikada nije pušten u rad, ali je na sajtu postojao folder, te greške koje su nadjene su sve vodile na taj, nepostojeći forum)
zatim, imali smo hakerski napad (neko je postavio skriptu -spam) negde početkom aprila ...to je odmah rešeno u roku od 24h
u svakom slučaju tada počinjem da primećujem pad posete sa googla i da nas nema na prvim stranama
eto to je još informacija kojih sam se prisetila

Pa onda je to uzrok. Nadam se da je taj folder obrisan i da je to u webmaster tools oznaceno da vise ne prijavljuje kao gresku. A hakerski napad, ako je rijeseno u roku od 24 sata, onda mislim da to google nije niti stigao skuziti, mada postoji mogucnost i da je.

jeste taj folder smo obrisali i sada više ne prijavljuje tu gresku. Ako smo zbog toga kažnjeni da li postoji mogućnost da se uskoro skine slovo srama sa nas. Ima već mesec dana kako nema nikakvih grešaka...

A cini mi se da i te tekstove koje "preuzimate" ne potpisujete odakle ste ih "pozajmili" ...

ne uvek pišemo odakle smo pozajmili tekst koji smo preuzeli i postavimo link ka tom članku
od nas kad preuzimaju dosta sajtova ne postavi link

uvek mi je čudno a dugo sam na internetu, tako da nisam totalno bez iskustva, kad je neko od 2012 na forumu i tek sada eto baš meni odgovori na temu i to tipa kako mi preuzimamo tekstove a ne kažemo odakle, što nije tačno, i nikada više nigde nista ne napiše,
zar vama ostalima to nije malo "sumnjiva" rabota??

Anka007 kaže:
uvek mi je čudno a dugo sam na internetu, tako da nisam totalno bez iskustva, kad je neko od 2012 na forumu i tek sada eto baš meni odgovori na temu i to tipa kako mi preuzimamo tekstove a ne kažemo odakle, što nije tačno, i nikada više nigde nista ne napiše,
zar vama ostalima to nije malo "sumnjiva" rabota??

Njegovo je pravo da piše šta god želi dok ostane u okviru pravila foruma :)

Što se tiče njegovog komentara, on i nije toliko daleko od istine.

Npr, vaš članak:
Kod:
http://www.kodren.com/saveti-i-preventiva/411-da-li-je-izlaganje-suncu-bas-toliko-nezdravo.html
Ovde je navedeno ime sajta, ali ne i link
Kod:
http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/sunce-i-zdravlje

Onda Vaš članak:
Kod:
http://www.kodren.com/zdravlje/urologija/410-uretritis-simptomi,-le%C4%8Denje.html

ne navodi link ka
Kod:
http://polnebolesti.com/urinarne-infekcije/uretritis/

Ili ovaj članak

Kod:
http://www.kodren.com/lepota-i-nega/409-domaci-dezodorans-od-sode-bikarbone.html

Koji ne navodi izvor sa Vesti online iz 2012. godine:
Kod:
http://www.vesti-online.com/Slobodno-Vreme/Zdravlje/225337/Sta-je-zdravije-Dezodorans-ili-antiperspirant

Ako želite posetu sa Google-a morate sami pisati tekstove i dodavati originalan sadržaj.

uvek smo dodavali i originalan sadržaj, neki tekstovi sadrže delove drugih tekstova to jeste , kada preuzmemo čitav članak uvek navodimo izvor.
E sad, ima dosta sajtova koji sve ali bukvalno sve preuzimaju od drugih, ne navode izvor već samo napišu i to ne uvek odakle je i imaju super rejting kako to??
Evo npr: ovo je izvorno naš tekst i recept i slika, znači sve smo i pisali i slikali i na kraju pojeli:)

http://www.vesti-online.com/Slobodno-Vreme/Trpeza/390715/Punjena-pastrmka-posuta-sremusem
google kada se ukuca naslov izbacuje ovaj sajt, a nas nema ???
iako je preuzeo tekst od nas, ali nije linkovan

oni sve preuzimaju svoje nemaju, yasto oni nisu kažnjeni

Anka007 kaže:
uvek smo dodavali i originalan sadržaj, neki tekstovi sadrže delove drugih tekstova to jeste , kada preuzmemo čitav članak uvek navodimo izvor.
E sad, ima dosta sajtova koji sve ali bukvalno sve preuzimaju od drugih, ne navode izvor već samo napišu i to ne uvek odakle je i imaju super rejting kako to??
Evo npr: ovo je izvorno naš tekst i recept i slika, znači sve smo i pisali i slikali i na kraju pojeli:)

http://www.vesti-online.com/Slobodno-Vreme/Trpeza/390715/Punjena-pastrmka-posuta-sremusem
google kada se ukuca naslov izbacuje ovaj sajt, a nas nema ???
iako je preuzeo tekst od nas, ali nije linkovan

oni sve preuzimaju svoje nemaju, zasto oni nisu kažnjeni

da se pogresno ne razumemo, nemam nista protiv portala koji sam navela, samo pokusavam da razumem

Zato jer te price o originalnosti tekstova ne piju vodu, i ne treba slusati sve o cemu se prica na Internetu, jer sve nije istina. Na primjer, neki navode da je pozeljno pisati cim vise teksta u svakom postu, medjutim, ja na primjer imam 8 stranica sa flash igrama. Uz svaku igru navedem kratki opis od maksimalno 5-6 recenica. Neke stranice su nakon 3 mjeseca bile broj jedan u Googleu za vrlo trazene pojmove i uz dosta veliku konkurenciju, a svaki post na tim stranicama ima 3-4 recenice. Drugo, ja mogu odgovorno tvrditi da update google algoritma vezan uz exact match domene nema veze s vezom i nije istinit. Trece, jednako tako originalnost sadrzaja nema veze, jer bi onda samo i iskljucivo portali koji prvi objave neku vijest kotirali dobro, a ovi ostali nula. Vidite i sami iz primjera da ne treba vjerovati u sve sto se procita.

Apsolutno se slažem sa Mrgoodom. Neke tekstove koje sam preuzeo od drugih, i naveo link na kraju, se bolje kotiraju na Google-u kod mene, nego kod njih. Bitna stavka je kod mene FB. Moji postovi se dele i komentarišu po FB-u, a to G pomno prati. Sajt Vesti-online se baš deli po FB-u i redovno mi izlazi u obaveštenjima da je neko nešto podelio, dok sa Kodren imam kontakt samo na emailu, jer mi stiže newsletter.

Back
Na vrh