• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

nismo kažnjeni ali nas nigde nema - HELP

Anka007

Član
Tu od
9 Svi 2014
Ljudi dobar dan i pomagajte

Moj sajt je 7 godina star, imao je uvek dobar rejting jer je medju prvima na nasem podneblju nastao iz ove teme...
Pre nekoliko meseci poseta sa googla se strasno smanjila te smo počeli da istražujemo zasto
nikada se nismo bavili nedozvoljenim radnjama da bismo privukli posetu, seo nam je ok
ali tamo gde smo bili prvi na googlu sada smo na 10oj stranici i dalje
od nas preuzima dosta portala tekstove i navode nas kao izvor i svi su na googlu pre nas i oni bolje rangirani i oni gore rangirani od nas. Imamo dosta backlinkova zbog preuzimanja naših tekstova, ali sada ne znam da li nam oni smetaju ili šta??
page rank nam je 4
proveravali smo da li smo kažnjeni ali kad se ukuca samo ime sajta na pretrazi izlazimo mi, ali samo tada
sta još da proverimo i sta može da bude?

hvala svima unapred

Anka007 kaže:
proveravali smo da li smo kažnjeni ali kad se ukuca samo ime sajta na pretrazi izlazimo mi, ali samo tada
sta još da proverimo i sta može da bude?

Svakako je prvo bilo da provjerite ima li kakva poruka u WM Toolsima? (pogledati također pod 'ručne radnje')
Imao sam vrlo sličan problem, pa ako želiš; pošalji mi link stranice na PP, još je bolje stavi ga ovdje pa će tako i drugi kolege webmasteri pogledati. :fever

meni je to pocelo da se desava otprilike pre 5-6 meseci sve sam lošija na pretrazi
da su možda u pitanju backlinkovi jer sam primetila da prema nama ima i mnogo nekih bezveze linkova (sa nekih internet kataloga itd) i ako to može da smeta kako to izbrisati jer nismo ih mi ni postavili, a ima ih puno da bih ih pojedinačno kontaktirala.

Otiđi prvo na WM Tools,
izaberi dotičnu domenu i u izborniku lijevo pod 'Promet pretraživanja' odaberi 'Ručne radnje'.
Ako tu doista nema ništa, kao što kažeš, ako piše 'Nisu uočene ručne radnje u vezi s neželjenim web-sadržajem'.... e tada...
Tada je situacija još i gora možda, znači da si "žrtva životinja"; Panda, Pinguin i slične nakaze. :(

Jer, možda je i lakše kada dobiješ ban. Ispraviš uzrok, i pišeš velikom G; moliš i preklinješ... :) i stvar se izgladi.
Nažalost, u svakom slučaju je mnogo posla pred tobom. :(

Kolege Webmasteri će ti dati neki savjet, a ja ti predlažem da nas izvijestiš ovdje kako ide sa ovim problemom. :fever

Kapetan Bačvica kaže:
Otiđi prvo na WM Tools,
izaberi dotičnu domenu i u izborniku lijevo pod 'Promet pretraživanja' odaberi 'Ručne radnje'.
Ako tu doista nema ništa, kao što kažeš, ako piše 'Nisu uočene ručne radnje u vezi s neželjenim web-sadržajem'.... e tada...
Tada je situacija još i gora možda, znači da si "žrtva životinja"; Panda, Pinguin i slične nakaze. :(

Jer, možda je i lakše kada dobiješ ban. Ispraviš uzrok, i pišeš velikom G; moliš i preklinješ... :) i stvar se izgladi.
Nažalost, u svakom slučaju je mnogo posla pred tobom. :(

Hvala ti na odgovoru mnogo
ne znam više sta da radim, žao mi je da prepustim taj domen jer je stari i poznat dosta ljudi zna za njega,
čini mi se da sve što sam radila sada više ništa ne znači a da je neka glupa greška u pitanju...:(

Kolege Webmasteri će ti dati neki savjet, a ja ti predlažem da nas izvijestiš ovdje kako ide sa ovim problemom. :fever

pixelgrove

i izaslo je da smo najverovatnije ili penalized ili sandboxovani!!!

šta da radimo da li neko zna šta to znači i da li iz ove situacije može da se izađe??

šla sam na:pixelgroove (dot) com/serp/sandbox_checker/

i izaslo je da smo najverovatnije ili penalized ili sandboxovani!!!

šta da radimo da li neko zna šta to znači i da li iz ove situacije može da se izađe??

Tekstovi su problem. Morate imati originalni sadržaj da bi rangirali u Google. Koliko vidim sajt ima oko 60 hiljada poseta, a sa Google je svega 0,25% posete. Katastrofa!

Tačno je da imamo dosta preuzetih tekstova ali imamo i dosta svojih, što je nagore od nas tekstove preuzimaju veliki portali tips: b92 net, hellomagazin rs, lepotaizdravlje rs itd i ukazuju na nas kao izvor i kada se baš ti naslovi stave u pretragu nas nigde nema!

šta mi predlažete da uradim??

hvala mnogo unapred

Anka007 kaže:
Tačno je da imamo dosta preuzetih tekstova ali imamo i dosta svojih, što je nagore od nas tekstove preuzimaju veliki portali tips: b92 net, hellomagazin rs, lepotaizdravlje rs itd i ukazuju na nas kao izvor i kada se baš ti naslovi stave u pretragu nas nigde nema!

šta mi predlažete da uradim??

hvala mnogo unapred

Da, upravo sam i ja došao do tog zaključka. Neki tekstovi su vaši, neki nisu, linkuju vas i ti veliki sajtovi, a pritom i ti tekstovi loše rangiraju. Moj savet je da za početak pobrišezte sve tekstove koje ste preuzeli sa drugih sajtova i ostavite samo vaše. Ostavite i te koje su vam preuzeli, a pritom lošije rangirate od njih. Kad to uradite trebalo bi da bude sve ok.

mnogo hvala!
Nije mi jasno zašto se to počelo dešavati sada, oduvek smo imali i naše ipreuzete tekstove ali smo počeli da se loše rangiramo tek u 2014oj do tada je sve bilo relativno ok

Anka007 kaže:
mnogo hvala!
Nije mi jasno zašto se to počelo dešavati sada, oduvek smo imali i naše ipreuzete tekstove ali smo počeli da se loše rangiramo tek u 2014oj do tada je sve bilo relativno ok

U zadnje vreme Google je radio dosta izmena algoritma u cilju filtriranja sajtova lošeg kvaliteta. Ovo ne znači da su tekstovi na vašem sajtu loši. Da su loši ne bi vas linkovali veliki sajtovi i ne bi imali 25% direktnih poseta. Tekstovi su dobri u očima čitaoca, ali u očima Google nisu.

Za Google je dobar sajt koji ima originalan sadržaj, deljen je na društenim mrežama, linkovan sa drugih sajtova, ima nizak bounce rate itd. Vaš sajt ispunjava sve uslove osim kvaliteta sadržaja.

I da sumiramo. Pišite kvalitetne tekstove i vrlo brzo primetićete odlične rezultate. Poseta sa Google biće daleko bolja od ove koju imate sa fejsa.

Po meni je veliko pitanje hoće li to uroditi plodom.
Uredno preuzeti textovi + dio svojih textova bi trebala biti dobitna kombinacija.
No, ako ste radili spinovanje textova (artikala), tada je to kazna, i trebate učiniti kako Jokja kaže.
To je samo moje mišljenje, jasno (doduše, proizašlo iz višegodišnjeg iskustva). :)

Jokja kaže:
Koliko vidim sajt ima oko 60 hiljada poseta, a sa Google je svega 0,25% posete.

Molim te Jokja, koji je izvor ovih podatala?
Hvala ti na odgovoru. :fever

hvala mnogo na iscrpnom objašnjenju i savetu
gde gledate posetu za sajtove pošto je ovo sto ste naveli sve potpuno tačno!

sta znači spinovanje tekstova?

Anka007 kaže:
sta znači spinovanje tekstova?

To je kad uzmeš nečiji tekst te promijeniš strukturu rečenica, zamijeniš neke riječi i slično da bi dobili prividno novi tekst.

To ostavljam forumašima da istražuju. :) I ja sam se dosta namučio dok nisam saznao neke stvari, tako da ne mogu sve tek tako da otkrijem.

Jednom ću napraviti sajt sa objavom posete svih većih sajtova na našim prostorima. Da jednom za svagda razbijemo sve one što lažu kad nude marketing uslugu.

Evo i ovaj je solidan sajt za gledanje posete: http://www.audience.rs/

Jokja kaže:
To ostavljam forumašima da istražuju. :) I ja sam se dosta namučio dok nisam saznao neke stvari, tako da ne mogu sve tek tako da otkrijem.

Jednom ću napraviti sajt sa objavom posete svih većih sajtova na našim prostorima. Da jednom za svagda razbijemo sve one što lažu kad nude marketing uslugu.

U POTPUNOSTI PODRŽAVAM!

znači da više pišemo mi, manje preuzimamo a da mešam više članaka to nikako??

Anka007 kaže:
znači da više pišemo mi, manje preuzimamo a da mešam više članaka to nikako??

Ne valja mješati članke. Sve te dijelove članaka google nađe na netu i označi kao duplicate content.
Ne znam kako google gleda ako uzmeš manji dio članka, a ostalo sam napišeš- možda netko iskusniji ovdje zna :unsure

Back
Na vrh