• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nesto slicno adsensu

Ja mislim da adsense ima neki cudan nacin brojanja poseta. Kontretno nije sajt u pitanju je youtube ali isto sa adsensom postoji problem i mislim da oni imaju neku foru sta racunaju. Kod mene se ne gadja za nekih 30-40% sa analitikom koju mi daje youtube a to je da kazemo ista kuca.
Tako da mislim da oni imaju nesto sta racunaju a sta ne. Mozda je fora u zadrzavanju na sajtu. Ja kad otvorim neki link sa FB i ako mi iskoci neki popup, sporo ucitava ja odma gasim. Mozda je to problem kod tebe. Adsense racuna tipa u analitici zadrzavanje 1+ min a tebi se ljudi ne zadrzavaju na sajtu, a ta druga analitika racuna svako otvaranje sajta.

Jeronimo034 kaže:
Ja mislim da adsense ima neki cudan nacin brojanja poseta. Kontretno nije sajt u pitanju je youtube ali isto sa adsensom postoji problem i mislim da oni imaju neku foru sta racunaju. Kod mene se ne gadja za nekih 30-40% sa analitikom koju mi daje youtube a to je da kazemo ista kuca.
Tako da mislim da oni imaju nesto sta racunaju a sta ne. Mozda je fora u zadrzavanju na sajtu. Ja kad otvorim neki link sa FB i ako mi iskoci neki popup, sporo ucitava ja odma gasim. Mozda je to problem kod tebe. Adsense racuna tipa u analitici zadrzavanje 1+ min a tebi se ljudi ne zadrzavaju na sajtu, a ta druga analitika racuna svako otvaranje sajta.

Kod mene npr youtube racuna istoo, koliko ima na youtubu toliko i na adsensu...
Znam ta hoces da kazes ali neam ja mnogo tih glupostii evo sad adnow ovaj racuna mi sve pregledee isto kao sto pise na portalu, ali oni dosta slab placaju...

Poseta su ti ili botovi ili realni posetioci koji ne ostaju duze od par sekundi na sajtu, ne stignu ni da pogledaju ceo sadrzaj , a kamoli reklame. Ne postoji bolja statistika od GA, to ces jednom shvatiti . Takodje ne postoji bolja oglasna mreza od adsense-a. bolje od adsense-a su samo affiliate programi, ali za njih ti treba jako usmerena nisha, i mnogo cimanja da optimizujes sajt i banere .....

Ja imam 15-ak hiljada poseta dnevno i razlika izmedju adsense i analytics je mozda 20-30 poseta.
Ako ne kupujes posete ili dovlacis neke botove, onda probaj da ostvaris neku interakciju sa ljudima.
Najjednostavnije ti je da stavis popup da ti lajkuju FB stranicu, tu imas dve prednosti:
1. Zadrzace se duze na sajtu (ili ce lajkovati ili kliknuti X) tako da ce ti se brojati poseta
2. Povecaces broj lajkova na FB stranici.

Back
Na vrh