• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nenormalno mnogo linkova i dobar rang u kratkom periodu

Jokja

Legenda
Tu od
21 Srp 2010
Evo naleto sam na jedan sajt koji mi je zapao za oko posto nekako iskace iz okvira seo tehnika koje se obicno preporucuju. Sajt je star svega 2 mesaca, ima PR5 i nenormalan rang u google za neke dosta teske i trazene kljucne reci, ali to sve ne bi bilo tako cudno da taj sajt nema preko 6000 linkova sa rot domena. Uglavnom vecina linkova dolazi sa blog mereza. Nije cudo da sajt dobro rangira sa toliko linkova, ali ono sto me cudi kako da nije popio kaznu zbog toliko linkova u kratkom periodu.

Evo link sajta pa se i vi malu cudite i divite :)
http://fiorzi.co.uk

Fraze na koje rangira u top deset u google.co.uk i sasvim solidne pozicije ima i u google.com

[engagement rings] 550,000 visoka konkurencija
[engagement ring] 49,500 visoka konkurencija
[wedding rings] 201,000 visoka konkurencija
[wedding ring] 40,500 srednja konkurencija

Sajt nemam ni sadrzaja kako treba, ali kao sto vidite za samo dva meseca rangira za izuzetno trazene i konkurentne fraze.

Kako se vama ovo cini?
Hoce ovo da opstane ili ce jednog dana samo da nestane iz pretrege?

Jokja kaže:
Evo naleto sam na jedan sajt koji mi je zapao za oko posto nekako iskace iz okvira seo tehnika koje se obicno preporucuju. Sajt je star svega 2 mesaca, ima PR5 i nenormalan rang u google za neke dosta teske i trazene kljucne reci, ali to sve ne bi bilo tako cudno da taj sajt nema preko 6000 linkova sa rot domena. Uglavnom vecina linkova dolazi sa blog mereza. Nije cudo da sajt dobro rangira sa toliko linkova, ali ono sto me cudi kako da nije popio kaznu zbog toliko linkova u kratkom periodu.

Evo link sajta pa se i vi malu cudite i divite :)
http://fiorzi.co.uk

Fraze na koje rangira u top deset u google.co.uk, ali sasvim solidne pozicije ima i u google.com

[engagement rings] 550,000 visoka konkurencija
[engagement ring] 49,500 visoka konkurencija
[wedding rings] 201,000 visoka konkurencija
[wedding ring] 40,500 srednja konkurencija

Sajt nemam ni sadrzaja kako treba, ali kao sto vidite za samo dva meseca rangira za izuzetno trazene i konkurentne fraze.

Kako se vama ovo cini?

Meni za ovaj sajt logicno resenje 301 redirekcija tj. da je preneo svoje root linking domene odradjene na starom autoritativnom sajtu i tako dobio za mesec-dva sve te linkove, plus radio je verovatno i kvalitetniji SEO, ako dolaze sa blogova verovatno guest posting, tesko da je od blog komentarisanja i sl. To je neko moje gledanje,e sad da li je tako ne znam.

Sve ti to ovisi. I ja sam imao sajt s kojim sam 2 godine rangirao uglavnom putem linkova sa blog mreza i onda je nedavno pao i izgubio rankinge. Isto tako rangiram i za teze fraze od nabrojanih sa sajtom koji ima 1/10 linkova.
SEO nije egzaktna znanost da bi se tocno moglo odredit za bas svaki website zasto tamo rangira.

Kroz moje analize konkurencije za mnoge fraze koje radim godinama, vec znam prakticki kad pogledam top 10 koliko je tesko rangirati ili ne. Znaci uvijek se desi neka anomalija, ako netko ima vise linkova a rangira losije pogledas vjerojatno ima losiju kvalitetu linkova i obicno to tako bude, s druge strane neki sajtovi koji sa malo linkova rangiraju dobro obicno imaju linkove sa nekih jakih sajtova od raznih institucija, drzavnih agencija i slicno.

Treba shvatit da i kvaliteta i kolicina linkova su faktori za rangiranje. Ponekad se rangira jer sajt ima vise kolicine a ponekad jer ima vise kvalitete. Samo sasvim je sigurno da oni koji imaju kvalitetnije linkove mogu lakse spavat.

Jokja, molim te reci na koji si način zaključio za koje ključne riječi je stranica rangirana? Ima neki site gdje to možeš pogledati ili si to prepisao odnegdje?

Jokja kaže:

Mislim da će opstati. U najgorem slučaju (koji je malo vjerojatan, po meni) čak i eventualan ban će biti temporary. :waving

octavia77 kaže:
Mislim da je u ovom poslu sreća veliki faktor.
U kojem poslu? Internet Business?
Kako tako nešto može reći moderator (ovog) foruma? :) :)
Ako imaš dosta sreće, bolje ti je onda igrati Loto.

P.S. Neće sad Ban valjda zbog male šale. :)

Palac kaže:
Jokja, molim te reci na koji si način zaključio za koje ključne riječi je stranica rangirana? Ima neki site gdje to možeš pogledati ili si to prepisao odnegdje?

Jokja kaže:

Mislim da će opstati. U najgorem slučaju (koji je malo vjerojatan, po meni) čak i eventualan ban će biti temporary. :waving

Sajt je na prodaju na flippa.com pa je vlasnik naveo za koje kljucne reci sajt rangira. Ja sam proverio u google.co.uk i sajt stvarno rangira u top 10. Na google.com nesto je losije ali takodje ima solidne pozicije.

Jokja kaže:
Sajt je na prodaju na flippa.com pa je vlasnik naveo za koje kljucne reci sajt rangira. Ja sam proverio u google.co.uk i sajt stvarno rangira u top 10. Na google.com nesto je losije ali takodje ima solidne pozicije.

Kad je tako onda je vrlo vjerojatno istina ono što kaže Srdjan87.
A kad smo kod toga, ako tko zna; da li postoji alat koji bi pokazao glavne ključne riječi za koje se rangira neki site? Dakle ne unošenjem jedne po jedne riječi nego unijeti site i da Vam kaže, recimo; 5 glavnih (prvih) keyworda?

Palac kaže:
Jokja kaže:

A kad smo kod toga, ako tko zna; da li postoji alat koji bi pokazao glavne ključne riječi za koje se rangira neki site? Dakle ne unošenjem jedne po jedne riječi nego unijeti site i da Vam kaže, recimo; 5 glavnih (prvih) keyworda?

http://www.semrush.com/ :king

Palac kaže:
Jokja kaže:

Verovatno, ma ja cim sam video koliko je sajt star i koliko ima linkova odmah sam ga eliminisao. Prodavac je istakao u opisu prodaje da su linkovi kupljeni i naveo mesecnu cenu koliko kostaju, tako da mozda su linkovi i stvarni. Bilo kako bilo nikad ne bi kupio sajt koji je star dva meseca, a pritom ima vise od 300-400 linkova. Evo nikolazz ti je naveo jedan dobar alat za to sto si trazio.

Slazem se semrush je mocan alat za te stvari. Naravno ima ogranicenja, za nase trziste ne daje rezultate a i besplatno se vidi samo malo fraza kad se plati se vidi veliki broj keyworda tj. fraza za koji website rangira. Osobno, ne koristim stalno pretplatu ali mislim da mi je u nekim alatima bio strasno koristan ovaj alat. Kad sam jednom klijentu prezentirao keyworde sam market size tj. ukupno kolicinu pretrazivanja za fraze za koje bi mogli rangirati digao sa 10 000 koliko sam nasao na GAKT-u na 40 000 koliko mi je pomogao semrush da nadjem.

Da da, hvala vam, Semrush sam imao i ja u favoritima ali sam zaboravio na njega. A fiorzi.co.uk je dobro rangiran i po Semrushu ali SAMO za UK.

Palac kaže:
octavia77 kaže:
Mislim da je u ovom poslu sreća veliki faktor.
U kojem poslu? Internet Business?
Kako tako nešto može reći moderator (ovog) foruma? :) :)
Ako imaš dosta sreće, bolje ti je onda igrati Loto.

P.S. Neće sad Ban valjda zbog male šale. :)
A slušaj, kad ti google makne stranicu sa 1. mjesta na 50, i bez obzira kakvu ti radio daljnju optimatizaciju, jednostavno je ne želi vratiti, a stranica je relativno dobre kvalitete, dok ostale stranice koje su u top 5., a definitivno su spam, njih ne dira, onda se shvatiš da jednostavno nisi imao sreće.

Kao u životu, tako i u poslu sreća je jako veliki faktor, ali normalno ako nemaš znanja, onda ti je uzalud i sreća i sve ostalo :)

octavia77 kaže:
Kao u životu, tako i u poslu sreća je jako veliki faktor, ali normalno ako nemaš znanja, onda ti je uzalud i sreća i sve ostalo :)
To je, ajde. :) Razumjeli smo se, bitno je naravno sve napraviti ispravno, i tada (ne)sreća ne bi smjela imati prostora.

Back
Na vrh