• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

National Arbitration Forum [gubitak domene]

Gonzo

Član
Tu od
26 Velj 2011
Ekipa, prije par dana sam poceo primati nekakve mailove vezane za jednu od mojih domena koja ima zasticeno ime u sebi. Ispocetka nisam obracao paznju, ali onda mi se javila neka zena iz navedenog Foruma, pa smo razmijenili par mailova.
Koliko sam skuzio vodi se postupak protiv mene radi te domene. Dobio sam i login podatke za taj forum (koliko sam vidio oni vode sve ovakve slucajeve), te tamo vidim da mogu 'odgovoriti' na taj njihov zahtjev. Ali ne znam sto tocno uciniti?

Navedeni su i neki troskovi od 1300$. Da li ja to placam ili onaj tko je zatrazio domenu? U slucaju da ja to moram platiti, a to niposto ne zelim, sto mi je ciniti?

Sto se same domene tice, ja sam je registrirao prosle godine i potpuno zaboravio na nju. Uopce mi ne treba.

Zabrinuo sam se tek danas kad sam dobio dokumente od njih na kucnu adresu.

Da li je netko imao ovakakv slucaj i da li ima kakav savjet za mene?

Više informacija ima na ovom linku. Dakle, tocno se radi o "ICANN's UDRP NATIONAL ARBITRATION FORUM complaint"

http://www.icann.org/en/udrp/udrp-policy-24oct99.htm

Nezgodno... ja bih na tvom mjestu za početak našao nekoga tko bolje kuži pravne finese na engleskom, da budem siguran što točno hoće i što se može dogovoriti.
Vidi jel se možeš nekako dogovoriti da im prebaciš domenu i da li im šta znači ako im dokažeš da domena nije bila aktivna i da ju nisi koristio za komercijalne svrhe.

Evo nastavak: jucer sam razgovarao sa jednog gospodjom iz Foruma, te mi je dala kontakt od odvjetnika koji su pokrenuli postupak. Cuo sam se sa jednim od njih, te mu predlozio da im prebacim tu domenu u zamjenu za otkazivanje procedure. Zahvalili su na tome i rekli da im nije praksa prekidati ovakav postupak, te u slucaju da dobiju (ili ne) nazad domenu nece traziti nikakvu financijsku ili drugu odstetu.
Sad cekam odgovor od gospodje iz Foruma, jer ne znam koju opciju trebam odabrati za moju sljedecu akciju, posto ne kuzim sve te strucne pojmove.
Sto se tice onih troskova, to placaju ti odvjetnici koji su zatrazili pokretanje postupka.

Javiti cu sto se odigralo do samog kraja, a ako netko ima kakav savjet svakako bi ga volio procitati.

Back
Na vrh