• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Najgora dimenzija za Adsense oglase

novii

Legenda
Tu od
24 Tra 2009
O najboljoj dimenziji bi se dalo dosta toga napisati, kad se baci pogled na to da se sad sve treba prilagoditi raznim uređajima.

Međutim verujem da bi situacija bila puno jednostavnija kad bi trebalo spomenuti dimenziju koju treba obavezno izbegavati. Ovde u Apatinu smo malo pričali oko toga i dimenzija koja je spomenuta kao problematična je 728 x 90.

Ja sam to odavno izbacio i ne mogu da kažem iz nekog iskustva da li od nje ima lošija (možda ona dva horizontalna banera širine 970px ), ali svakako bi bilo zanimljivo da se čuje koje dimenzije oglasa izbegavaju ostali članovi foruma. I eventualno zašto.

Ovo ti nije tocno. Meni na stranici na engleskom sa flash igrama najvecu zaradu ima upravo ovaj banner 728x90 na vrhu stranice, a i na stranicama na hrvatskom takodjer dobro zaradjuje. To sve ovisi o puno faktora. Recimo znam da je dimenzija 250x250 zakinuta jer se malo oglasivaca reklamira u ovom formatu u odnosu na npr. 336x280.

Ne slazem se ni ja sa tobom, meni upravo ovaj baner od kada sam ga stavio donosi najvise zarade...

@ SpawneR

Drago mi je što ti donosi ta dimenzija najveću zaradu, ali meni bi bilo zanimljivije da si napisao za koju dimenziju misliš da daje najlošije rezultate.

novii kaže:
@ SpawneR

Drago mi je što ti donosi ta dimenzija najveću zaradu, ali meni bi bilo zanimljivije da si napisao za koju dimenziju misliš da daje najlošije rezultate.

Pih bre zaneo sam se mrgoodovim postom i onda istripovao :D Inače naprimer najmanju zaradu mi donose linkovi logično i neverovatno ali istinito, onaj 300x250... taj je užasan.. dok naprimer 336x280 lepo donosi a na istoj poziciji stoji kao nekada sto je 300x250.. Ali bitno je da uskladis boje teksta i linkova u oglasu sa bojom sajta znači da mu napraviš novi stil

Poželjno je pratiti i klikove sa svih platformi, meni se recimo tu 728 pokazao nešto slabijim, za mob telefone i tablete je daleko slabiji. 300x250 je prilično ujednačen na svakoj platformi, 336 izbija za desktop, ali nije toliko dobar za sve i sl... Treba povremeno testirati.

QKu7AIR.png

Kod mene najbolje prolaze dimenzije 300*600 , 336*280 i 300*250.Sve ostalo je mizerija.Nisu loše ni ove reaktivne jedninic,mada sve ovisi kakav je sajt,odakle su posjetioci, raspored oglasa na sajtu.Kod mene nešto u zadnje vrijeme ljudi slabo klikću na oglase,dodijalo ima kriza nema se para pa slabo i klikću na reklame :sigh

Postavio sam adsense oglas na kraju članka, dimenzije 300x250, ali imam problem sa mobilnim uređajima, zato što je širina na mobilnim uređajima kod ove teme (Hueman) 290 i onda je jako mali deo adsense-a odsečen. Da li je to po pravilima i kako to popraviti?

Stavljao sam responsive ad ali mi se ne sviđa, pošto je obično mali pravugaonik...

Ako je ikako moguće malo prepravi temu, jer verujem da se ne vidi ona oznaka u gornjem desnom ćošku da su oglasi od Googla.

Tako je, upravo se ne vidi deo te oznake da su oglasi od Google-a. Pokušao sam u css-u za responsive da proširim ali nisam uspeo.

Pogledao sam malopre sa drugog telefona, koji je malo veći i tu je normalno, pa ne znam da li njima to može da smeta ili je sve ok, pošto se ne vidi svega 10px.

Imam slično pitanje kao ovo pre nekoliko meseci. S obizrom da mi je zarada od Adsense-a katastrofalna u poslednjih mesec i po, odlučio sam da promenim pozicije i da umesto dve na kraju članka stavim jednu 300x250 na početku članka levo i jednu 336x280 na kraju članka na sredini. Nema poboljšanja, ali nevezano za to, zanima me kako rešavate problem sa tim što se ove dimenzije 336x280 ne vide lepo na svim telefonima? Npr, kod samsunga s2 ne vidi se jedan deo. S obzirom da nije responsive, kako vi rešavate to?

jesi se pozbavio detaljnije responsive oglasima? pisao si da si nih probao.
kod njih možeš uslovljavati kakav oglas da se prikazuje.
msilim da možeš podesiti sa njima ono što ti želiš.

Koliko znam, postoji samo jedan (eventualno dva) responsive oglasa, ali to je uglavnom pravougaonik, a ne kocka koju mogu da stavim na levu stranu.

Ako grešim, neka me neko ispravi.

Da :smack Nego na drugim temama non stop kocka kocka, pa ostalo.

Back
Na vrh