• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Najbolji web hosting?

Dali giga hosting podržava warez sadržaj? Ako podržava, kome drugome prijaviti da ga maknu? Jel bi naša murja htjela imati posla sa tim, pošto je host regan na ime, prezimei sve osobne podatke bez anonimnosti ( :D ).

imam u planu raditi jedan live streaming sa par kamera na hosting, i zanima me dali iko zna koliki bi mi bio bandwith posto bi stalno bio uploadan sadrzaj na hosting?

ima li neko od raje da mu je na sajtu dnevno preko 6-7 hiljada posjeta pa da nam kaze koji hosting preporucuje a koji to prave probleme sa potrosnjom bandwitha?

alman kaže:
ima li neko od raje da mu je na sajtu dnevno preko 6-7 hiljada posjeta pa da nam kaze koji hosting preporucuje a koji to prave probleme sa potrosnjom bandwitha?

nije tu problem bandwith nego cpu usage.

Hellas kaže:
nije tu problem bandwith nego cpu usage.
Tacno, i bas zato je vazno napomenuti koji je tip sajta u pitanju.

recimo da cu na sajtu imati jako puno flesha edukativni sajt sa lekcijama u fleshu i to u wordpressu a ako za koju godinu izadem na prvu stranicu googla za odredene kljucne rijeci onda bi mogao imati jako puno posjeta dnevno iz tog razloga pitam

Pretpostavljam da ces te lekcije hostovati na svom sajtu, to moze biti problem, ali ne moras da razmisljas toliko unapred. Vecina ovih hosting kompanija sto u ponudi imaju VPS i Dedicated ce ti uraditi transfer sajta za dz. Znaci kad te upozore prvi put na nekom shared serveru ti predji na VPS ili odma na Dedicated. Kad ti stigne upozorenje tad ces verovatno imati prihode od sajta dovoljne da mozes da pokrijes bar VPS, u suprotnom to je verovatno neisplativ projekat. Ili recimo odma uzmes hosting kod neke kompanije koja ima u ponudi sve od Shared do Dedicated, kao sto ima HostGator, pa vremenom kako ti sajt bude rastao ti apgrejduj server u meri u kojoj smatras da ti je dovoljno za neki naredni period.

VPS server od nekih 20ak gb dođe manje od 10$$ mjesečno, a mislim da je to dovoljno mjesta za stvari u flashu.

Ne znam stvarno de si nasao VPS za manje od 10 dolara mesecno, al dobro. I najmanji problem je prostor na hard disku, ali nebitno, opet ne kontam kako si ti izracunao da bi to trebalo da mu bude dovoljno kad ne znas koliko materijala on planira na sajtu, to pretpostavljam da ni on jos ne zna. Naravno, ako si mislio za pocetak je dovljno, onda si verovatno u pravu.

Neznam koliko bi stvari u flashu morao imati da popuni 20 gigi, ali manje bitno. Ja imam 50 gigi seedbox veza 100/100 od na VPS serveru, plačam 10$ mjesečno. Namjeravam uzet još neš sitno da imam za upload po upload sajtovima, čekam da se oslobodi mjesto

Kod:
nordicvps.com

Jokja kaže:
Ja sam zakupio host kod VM Hosting kompanije i za sada mogu reci da sam zadovoljan http://vmwebhosting.com

Koliko ja vidim, ta hosting kompanija nema mesec dana od kako postoji. Ako nisi njihov predstavnik, onda svaka cast na riziku, jer su ipak neprovereni.

našao sam promo code za zakup hostinga kod hostmonstera :
za prvu kupovinu, 20 posto popusta

Coupon code: SPRING
Expires: December 31, 2010

kad je u pitanju zagusenje npr na hostmonster evo njihovog odgovora:
[11:32:20 AM] alman neo: Chat Content:
ahodgson: [3:25:26 AM] Welcome to our real-time support chat. How can I help you today?
alman: [3:25:26 AM] online visitors in the same time on my site how is not problem on your hosting 6.95$ plan?
ahodgson: [3:25:52 AM] Perhaps you can clarify your meaning?
alman: [3:27:24 AM] my site will have many flesh animation, and if I have 500-2000 visitors in same time is that problem for this hosting plan?
ahodgson: [3:27:59 AM] As long as you don't exceed the cpu limit your account would be fine.
[3:28:06 AM] We have CPU throttling implemented which only affects what we consider overly abusive users for a shared hosting environment. This means if you use more then 7% of an 8 core setup your account will be throttled until your CPU usage comes down.
e sad koliko je to i mozzemol mi dostic taj limit to je druga stvar

Moze da se desi, meni se desavalo na Bluehostu kad krene neki veci download istovremeno, ali taj throtling traje svega par sekundi.

ma kada bi dosao do toga bio bi na konju zar ne? ;)

alman kaže:
ma kada bi dosao do toga bio bi na konju zar ne? ;)

500-2000 posetioca istovremeno na sajtu? Cuj dal bi bio na konju, mozes da das otkaz ako imas posao. :D

Sad cu da lupim, al recimo 1000 posetioca istovremeno na sajtu moze biti otprilike 40000 poseta dnevno. Ovo sam izracunao tako sto sam napravio paralelu sa jednim mojim sajtom, sto naravno ne moze biti 100% tacno jer se posetioci ne zadrzavaju isti vremenski period na svim sajtovima. Gotovo sam siguran da ces pre ovih brojki prevazici shared server.

Najbolji za mene je koji sada koristim je JustHost vrlo povoljan i funkcioniraju sve skripte a atspace koristiti samo besplatni hosting dok placeni nije nikako dobar pola funkcija nema i uopce nejdu sa vremenom a ostalo im je 18GB ukupnog prostora a za lovu koju im platis dobijes 200GB koje uopce neposjeduju tako da sam izgubio racun kod njih a i lovu iako sam platio do 3 mj. 2011g cak nemaju ni objasnjenje idioti.
A najbolj besplatni hosting koji koristim vec tri godine i stvarno sam zadovoljan je 000webhost.com evo njega bi svakom preporucio.

Ako već netko ima sajt koji ima stotine posjeta dnevno, tada sigurno zarađuje od njega. Svaki ozbiljan vlasnik takvog sajta bi trebao imati dobar hosting, VPS ili čak dedicated mašinu.

Tko zna instalirati LAMP(potrebno je ukucati svega nekoliko komandi u putty) najbolje mu je uzeti VPS na www.liberohosting.com. (iskreno, najružnija hosting stranica)

Ja sam čisto iz radoznalosti uzeja jedan VPS(1GB ram) radi probe i dobija 4IP adrese, pa da se okušam, i sve što mogu reći jest da je brzina odziva neusporediva sa shared hostingom.....jednostavno neusporedivo...pa sam krenuo još sa svakakvim glupostima, jer sam instalirao torrent(transmission) i napravio od njega mašinu za torentanje koja mi skida 11MB u sekundi, zatim sam još stavio proxy na njega da mogu iz kampusa na fakultetu na zabranjene sajtove koje fakultet zabranjuje....

Sad sam se već navuka na sve te gluposti, pa ga imam i dalje...najviše mi bandwidtha pojede torrentanje.

Uglavnom VPS je prava stvar za one kojima treba malo jače hostanje

Back
Na vrh