• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Na novom sajtu jos nema reklam

Moskwa

Član
Tu od
21 Tra 2013
Moram reci da sam posle nekoliko mjeseci rada sa blogovima presao na sajt :taunt Ovo mi je prvi sajt u zivotu i osjecaj je nekako poseban . Glavni provlem sto vec 4 dana jos se nijesu pojavile reklame. Samo imam onaj prazan prostor. Koliko sam shvatio potrebno je bilo da na sajtu postavim kod reklama i one treba da pocnu da se pojavljuju. Nema provjere u startu jer imam adsense odavno. Pisao sam i e mail, rok je bio 48h da odgovore ali ni od toga nista. Sta da radim ?

bez uvrede, totalno nedizajnirana stranica, općenito od izgleda pa do pravljenja posta.
Jedino što ti valja je ona fb stranica ako je tvoja :)
Potrudi se, može to puno bolje da izgleda jer imaš odličnu fb stranicu vezanu za tu temu i imaš velike šanse za uspjeh.
Pročitao sam da ti je ovo prva web stranica al danas nije teško naučiti kako lijepo dizajnirati stranicu jer imaš skoro za sve tutoriale.
A reklama ti nema možda i zbog malo sadržaja jer imaš nekih postova samo je slika tu a texta nema nikako.

Nijesam konkurisao za adsense pa da mi sajt ide na provjeru. Reklame su trebale da se pojave. Izged je los jer trenutno pokusava da promijenim temu (mozda je do nje), bitno je da bude neke zarade.

mrgood kaže:
Malo sadrzaja nema nikakve veze s time, ne pisite gluposti.
Rekao sam možda, kada si već ti pametan toliko pogledaj čovekov sajt pa nam reci svima :)

Moskwa kaže:
Nijesam konkurisao za adsense pa da mi sajt ide na provjeru. Reklame su trebale da se pojave. Izged je los jer trenutno pokusava da promijenim temu (mozda je do nje), bitno je da bude neke zarade.
Zarade će da bude sigurno jer ćeš i posjete dobijati lako sa fb stranice, samo sajt malo doradi i uspjeh je neizostavan. Sretno.

Pogledao sam, jer mi je covjek posalo frend request na fejsu. Reklame su na toj temi koja je bila prije postavljene u iframe, tako je tema kodirana. Sad sam mu predlozio da postavi twenty fourteen temu pa da stavi kod u sidebar. Ne moze biti radi premalo sadrzaja, jer ja na svojim stranicama sa flash igrama imam u svakom postu kratki opis igre koji se sastoji od 2 recenice, a svuda se reklame normalno prikazuju.

Probaj svoj problem riješiti tako što ćeš na svom adsense računu dodati tu stranicu, a to ćeš napraviti ovako:

- Klikni na - MOJI OGLASI
- Onda sa lijeve strane na URL KANALI
- Kada si kliknuo na URL KANALI imaš u sredini pri vrhu gdje ti piše +NOVI KANAL URLa. Klikni na to i onda će ti se otvoriti prozor u kućici unesi URL sajta i onda klinkni na DODAJ URL KANALE.

Moguće da bi ovo trebalo riješiti problem. Pošto ćeš na svom adsense računu prijaviti novi sajt, tako da će onda gugiju biti očito da je i to tvoj sajt.

zuky123, to je dobra ideja, ali smo skuzili u cemu je stvar. Naime, (ne znam od kada to traje u adsense) po novome ako ti je adsense bio odobren na blogspot blogu, sa istim accountom ne mozes postavljati reklame na vlastiti sajt sa hostingom, jer se ne prikazuju. Znaci treba imati nekakav upgradeani adsense account, iliti adsense account viseg levela. Ja kada sam se pred 10 godina prijavljivao za adsense, tako nesto uopce nije postojalo. Imao si adsense i mogao si stavljati reklame gdje god hoces.

Back
Na vrh