• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Monetizacija sportskog domaceg sajta!

VukasinI

Novi član
Tu od
28 Ruj 2013
Pozdrav svima

Zapoceo sam jedan sportski sajt na srpskom jeziku. Sve sam odradio planski od hostinga,preko Wordpresa, teme, marketinga i sve ide lepo izuzev monetizacije.

To je deo koji nisam isplanirao pre nego sto sam zapoceo sajt i tome nisam posvetio dovoljno vremena. Lansirao sam sajt pre par dana, posete idu lepo, 1000-1500 dnevno, sto je da kazem dobro za novi sajt.

Sad moram preci na glavni deo a to je monetizacija. Adsense mi se ne cini kao najbolja opcija u ovom trenutku pa se trudim da ga izbegnem. Kako god, prijavio sam se na Adsense sa drugim sajtom koji je na engleskom za svaki slucaj (jos uvek cekam odgovor)

Etarget mi se cini kao jos gora opcija od Adsense-a mada i tamo imam acc za svaki slucaj.

Mnogo se prica o httpool, ali ne znam puno o njemu. Vidim da mnogi veci sajtovi tipa sportal.rs, sportske.net, blic.rs i ostali koriste upravo httpool za monetizaciju ali prica se da igraju samo sa velikim igracima a s obzirom da je moj sajt prilicno mali posto sam ga lansirao nedavno, nisam siguran da li da se prijavim.

Ako neko ima iskustva sa httpool, neka podeli sa mnom. Ako neko ima iskustva sa nekim drugim nacinom monetizacije koji bi mogao biti efektivan u mom slucaju, neka savetuje.
Ako neko ima neki dobar affiliate program koji bi se mogao iskoristiti u mom slucaju, nek takodje podeli.

Što se tiče PPC zarade mislim da od AdSensea boljeg nema, osim ako ne dobiješ neki ekskluzivan ugovor s nekom drugom mrežom (koji je opet u usporedbi s ekskluzivnim ugovorom AdSensea loš).

Za sport stvarno imaš brdo dobrih affiliatea jer se na balkanu većina ljudi bavi klađenjem od djeteta iz 5 razreda do djedova stoga bwin affiliate ili neke druge kladionice bi trebali ići dobro.
Sad sve ovisi kakva ti je publika i pretpostavljam ako ti je nov site s toliko posjeta da svi dolaze s FB, G+, TW i drugih SM stranica.

Što se tiče ppc najveći problem kod svih je kako pronaći "idealnu" poziciju oglasa s ciljem što većeg CTR-a, a da uz sve to imaš iznadprosječan CPC :D - dakle ovo je idealno

Pozdrav

Hvala na brzom odgovoru. Da, nasao sam dosta affiliatea sto se tice kladionica, ali slabo sam video necija iskustva sto se tice toga. Kod nas je kladjenje popularno pa sam se tako i prijavio kao BetAdria affiliate jos pre nego sto sam lansirao sajt. Posle toga sam se mnogo predomisljao sta i kako pa sam i izbacio njihove banere sa sajta. Sad sam ih kako god opet stavio kao test.

Ono sto si pogodio je tip publike. Masa sa Fejsbuka i Tvitera je najzastupljenija jer su to brzi izvori posete koji mogu da se eksploatisu u nedogled. Tako da, dok god je fejsbuka i tvitera, ja se ne brinem za posete.

G+ stranu sam napravio ali G+ koliko vidim je slabo zastupljen u Srbiji, malo ljudi ga koriste na dnevnom nivou tako da nisam previse fokusiran na to.

Ima i par sportskih foruma gde mogu da nadjem dosta posetioca. To ce biti jos jedan izvor poseta a ako imas neki poseban predlog koji mogu da iskoristim, posavetuj! :)

Ono sto sam prilicno siguran je da je Adsense pravilnik protiv kockanja tako da BetAdria u kombinaciji sa Adsensom necu moci. Ispravi me naravno ako gresim.

Neki komentar za httpool? Posle postavljanja ovog threada uputio sam im mejl sa par zanimljivih pitanja pa cemo da vidimo.

To si u pravu, Adsense + kocka i klađenje ne idu zajedno no pročitaj Google TOS tamo sve detaljno piše što može a što ne - uglavnom klađenje i online casina ne idu (detaljnije na https://support.google.com/adsense/...o&utm_medium=link&utm_campaign=ww-ww-et-asfe_ ) pa onda biraš ili jedno ili drugo što je rentabilnije

Nemam iskustva s httpool-om (nekad davno slao mail, ali nikakvog odgovora) tako da će netko od iskusnijih na to odgovoriti.

Isto smatram da je "bolja" zarada od organskih posjeta jer se korisnici duže zadržavaju, ciljano dolaze i na stranici su radi toga što to žele biti dok preko socijalnih medija dolaze jer im je u jednu ruku "nametnutno" preko walla

PS koliko vidim u TOS-u piše da je kocka i adsense dozvoljeno (za Srbiju)

Publishers who have been selected and approved for gambling content, and are located in one of the following countries: Austria, Belgium, Canada, Denmark, Finland, France, Greece, Ireland, Italy, Israel, Norway, Peru, Portugal, Romania, Serbia, Spain, Sweden, United Kingdom:

Da, Adsense je malo cudan sto se tice ovih stvari. Vidjao sam Adsense i gambling u kombinaciji ali i iskustva sajtova koji su bili banovani na adsensu zbog takvih kombinacija.

Stvar kod Adsensa je sto ih jedni pljuju a drugi hvale. Kome verovati zapravo? Sve su to licna iskustva ali ja bih najradije da ostanem siguran i da ne pokusavam kombinaciju Adsense i Gambling.

Da, stvar je kod organskih sto smanjuje ''bounce rate'' dok kod drustvenih mreza, barem u mom slucaju, bounce rate veoma visok.

U medjuvremenu sam dobio i odgovor od httpool-a. Istina je da poseta i demografija igraju veliku ulogu prilikom prijavljivanja. Ostaju tajnoviti koji su to ciljani brojevi koji bi se trebali ispuniti a po procenama na osnovu ostalih sajtova, to bi negde bilo 10.000+ jedinstvenih na dnevnom nivou. Sto da budemo iskreni, nije lako dostici.

Slab sam sto se tice SEO-a a ne znam koje su mi sanse da se rangiram pored velikih domacih sportskih sajtova. Izgleda da cu se na Fejsbuku i Tviteru fokusirati a ostalo samo testirati.

Hvala puno na savetima!

Probaj sa adbuka. Za srpski jezik, osim adsense, ne postoje bolje reklame za zaradu.

Neko iskustvo sa njima mozda? Jesi li ih koristio uopste? Kako isplacuju? Jel redovno isplacuju?

Mozes na mom blogu iz potpisa videti kako izgledaju. Imao sam problema sa Adsensom jer nije hteo lepo da se prikazuje pa sam morao nesto da uradim. Isplacuju kad se dodje do 50e, nisam jos isplatio tek sam stavio i necu jos skoro doci do 50e :D

Mislim da ti Betadria nije baš najbolji izbor iako je relativno popularna u našim krajevima, imaš puno boljih i zanimljivijih affiliate programa. Bitno je da promoviraš popularnu i dobru kladionicu na kojoj će se ljudi stvarno kladiti, a i svi programi nisu jednaki. Neki imaju negativ, drugi ga brišu, a imaš i CPA programa koji su možda i najisplativiji.
Ja inače imam 2 sajta o klađenju pa ako želiš više informacija ili kakvu suradnju javi mi se na PM

Koje su po tebi tri najbolje kladionice sa affiliate programima. Koje CPA programe preporucujes?

Bez uvrede, ali najvise ne volim kada neko ostavi reply kao sto si ti ostavio. ''a imaš i CPA programa koji su možda i najisplativiji. '' Ako stvarno to mislis, onda se upusti u objasnjenje zasto i koji.

blastoise kaže:
Mozes na mom blogu iz potpisa videti kako izgledaju. Imao sam problema sa Adsensom jer nije hteo lepo da se prikazuje pa sam morao nesto da uradim. Isplacuju kad se dodje do 50e, nisam jos isplatio tek sam stavio i necu jos skoro doci do 50e :D

Lep dizajn reklama ali me plasi sto nisu poznati a samim tim su i veoma sumnjivi..

VukasinI kaže:
Koje su po tebi tri najbolje kladionice sa affiliate programima. Koje CPA programe preporucujes?

Bez uvrede, ali najvise ne volim kada neko ostavi reply kao sto si ti ostavio. ''a imaš i CPA programa koji su možda i najisplativiji. '' Ako stvarno to mislis, onda se upusti u objasnjenje zasto i koji.

Po meni najbolji su Bet365, Bet-at-home i Bwin. To su sve vrlo dobre kladionice u koje ljudi imaju povjerenja i sa kojima nikad nisam imao problema. Dobro mi radi i fortunawin, iako ne vjerujem da bi to funkcioniralo u Srbiji s obzirom da im ne vrijedi bonus za srpske igrače. Isti slučaj je i sa bet-at-home koja je inače vrlo popularna kladionica.

Bio sam malo štur sa CPA informacijom jer je to dosta komplicirano pitanje, a nije mi se baš dalo pisati ;)
Uglavnom CPA ponude ti dolaze i odlaze kad si u tom poslu, tako da nemam precizan odgovor. Naprimjer Gambling affiliation ima dosta CPA ponuda, ali mi oni nisu baš omiljeni program jer nemam nikakv uvid u statistiku i u igrače i nikad nisam siguran da li su mi platili sve što me pripada. Također vrlo često ih mijenjaju. Neki affiliate ti ponude CPA kad žele da ih malo poguraš. Takve ponude ne dobijaš samom registracijom, već nakon nekog vremena. Isto podložno promijenama. Trenutno osim na GA imam CPA na William Hillu i Betfredu, koji jedini ima stalnu CPA ponudu koliko znam.

Uglavnom što sam želio reći je da ponude postoje, ali ti se javljaju kako uđeš u posao, i obično ne traju vječno. Bar ne one dobre. Ipak, ako imaš dobar sajt i posjetu svaki malo će ti nešto uletjeti. Općenito jedna od stvari koje mi se ne sviđaju kod aff programa za klađenje je da se često mijenjaju, ali šta je tu je.

Hvala puno! To vec izgleda kao mnogo bolje objasnjenje. Prijavio sam se i za bet365.

Imam jos jedno pitanje a nadam se da ce neko dati odgovor, naravno ko se razume.

Na ovom sajtu ht t p://hotsport.rs/aplikacija/ postoji ova aplikacija za kladjenje. Ovo mi deluje kao veoma interesantna stvar. Interesuje me da li neko zna vise o tome i kako bih to mogao da primenim na svom sajtu. Koristim Wordpress.

S obzirom da se bavimo istom problematikom, evo što sam ja radio, ali moj portal još nije pokrenut pa ne mogu reći kakvi su rezultati. Vidim ti si orijentiran na Srbiju, ja na Hrvatsku, tako da nismo neka konkurencija. ;)

Ja sam prvo krenuo sa affiliate kladionicama. Nakon nekog kraćeg istraživanja odlučio sam se za dvije: bet-at-home i FortunaWin i postavio bannere od obje na web stranicu, vidjeti ćemo koja bolje kotira kod korisnika. I zatim i partnerski program Dvoznak.com - portala za klađenje. To je što se tiče klađenja. Znači super bi ti bilo razviti nekakvu suradnju sa nekim portalom za klađenje.

Pošto je mi je ciljna skupina publika koja prati sport, pretpostavka je da se neki i bave sportom, kontaktirao sam vodeće online shopove sportske opreme i dresova (tek nedavno) i još nisam uspostavio niti jednu suradnju, ali zainteresiranih sigurno ima, i za oglašavanje i za affiliate.

Sljedeći korak, ekskluziva. Manji sportski kolektivi, sportski klubovi, sportaši. Kontaktiraš ih da djeluješ kao njihovo službeno glasilo. Pretpostavka je da nemaju web stranicu. Oni ti šalju obavijesti, ti ih samo objavljuješ. Nećeš tu puno zaraditi, možda i ništa, ali sigurno da će ti itekako koristiti i super je način za građenje vjerne publike.

Uglavnom, najbitnije je pokušati ostvariti što više suradnja, jedna će sigurno upaliti. Sastaviš je*ački email, ali ono baš, skupiš email adresa od potencijalnih partnera sa kojima bi mogao zaraditi i rokaš. Od 100 poslanih mailova, 10 će ih uroditi plodom, 1 nek ti donese zaradu - na konju si. :king

Da pridodam malo nesto iz mog iskustva..
Ovako, kao prvo postavi adbuku slobodno na sajt ako vec ne mozes adsense, po meni za domace sajtove adbuka najbolja alternativa za nase trziste(imam domaci sajt koji koristi adbuku i sasvim solidna cena klika za sada sam zadovoljan i nisu sumljivi uvek odgovaraju na mail u najbrzem roku i javljaju se na telefon plus za isplatu moze svaki dogovor kako se dogovorite a da stim oni savetuju sta je najbolje i najpovoljnije i kako za vas)
Drugo ja bih ti preporucio da se manes tih aff kladionica jer vecina pravih online kladionicara vec imaju acc tako da ne bi imao mnogo registracija preko tvog linka, tj iako bi imao nekolicinu to bi bili oni korisnici koji 90% ne bi posle uplatili ni 1e na tu online kladionicu a ti ako ti niko ne uplati nista kod njih ne dobijas procenat jer nemas od cega.. Ja sam ranije vodio slicno nesto ali sam radio mnogo drugacije, jer sam "ganjao" neke novije online kladionice i pitao ih kao tipa za nagradnu igru da oni daju neku svotu novca i da isplatim ja prvoj trojici najuspesnijih i uspevao sam mnogu ti reci..
I trece vezano za onu aplikaciju na hotspot to je saradnja sa autoselekt programom, poznajem decka koji je napravio taj program i postavio pretplatu, pa je sada u saradnji sa hotspot, kako su se dogovorili ne znam ali pretpostavljam da je oni njemu reklamu a on njima besplatno koriscenje programa. Decko je stvarno napravio program koji melje samo da udjes u stos sa njim da baratas..
Eto toliko od mene..
E da i da dodam mogao bi da nadjes neke sajtove sa sportskom opremom, to bi isto trebalo da ti ide..

Jel zna netko kako stoje stvari s adbukom i etargetom što se tiče oglasa na stranicama s gambling sadržajem, jel ih dozvoljavaju?

Mislim da Etarget dozvoljava sve :/
Ja sam ga stavljao probno i na sajtove gde se ne bih usudio ništa drugo da stavim ...

peqtas kaže:
Jel zna netko kako stoje stvari s adbukom i etargetom što se tiče oglasa na stranicama s gambling sadržajem, jel ih dozvoljavaju?

Nadji njihove uslove koriscenja pa procitaj.

Mislim da adbuka i etarget dozvoljavaju sve. AKo dozvoljavaju na stranici sa erotskim pričama od frendice (vrlo sočnim) onda dozvoljavaju i kazina zasigurno. Mislim da nemaju limita po tom pitanju i da ih se može staviti doslovno na bilo kakve stranice.

Ali kakve je oglase počeo Etarget da servira, što bi rekli forumaši izBosne - NIĐE VEZE

Back
Na vrh