• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Moji snimci na sajtovima

Hooligancic

Novi član
Tu od
21 Srp 2015
Pozdrav drugari, pretrazio sam dosta tema i guglao dosta puta a nikako da dobijem odgovor na moje pitanje.. Partner sam sa jednom mrezom, i moji klipovi su dugi klipovi, klipovi koje ce sigurno da koriste neki forumi i sajtovi..e sada moje pitanje je, ja sam namestio da oglasi iskacu na svakih 8minuta, na pocetku, znaci klasika, sa strane oglas, onaj sto iskace kada se naidje na one "zute trakice" i oglas koji se mora ogledati barem 5 sekundi da bi se skipovao..
Ja znam da dosta ljudi koristi bloker za reklame i da mi od mnogo pregleda ne budu svi monetizovani, to je klasika, e sada me zanima to, kada neki forum uzme moj snimak i objavljuje ga, sta se tada desava? Da li kada neko kod njih gleda moj snimak meni to bude isto kao da ga gleda kod mene na youtube kanalu (mada sumnjam, jer kod njega tada jedino izlaze one reklame sa "zutim trakicama" nema onog oglasa sa desne strane video snimka? Na jednom sajtu kada sam hteo da odgledam snimak pisalo je da se snimak mora pregledati na youtube, da li je bas to to sto meni treba? Malo mi je sve to nejasno, a ne zelim da manje zaradjujem ako neko uzme moj snimak da koristi :) hvala unapred :)

Nećeš zarađivati manje, ne brini, dapače. :)
Jedini uvjet je da tvoj video bude embedovan, i u tom slučaju se zbrajaju pregledi koji su osnova Youtube zarade, plus još dodatno ako netko klikne na reklamu.
Dakle, ako je embed; to je isto kao da je i na Youtubeu. :fever

Ne bih se nužno složio da je embeded isto kao da je na YouTube-u, ali svakako nema ništa loše u tome.

Zarada od embeded video klipa je u principu potencijalno manja, a i manje su šanse da će taj viewer otići sa tog sajta pravo na YouTube da lajkuje, ostavi komentar ili se pretplati na tvoj kanal.

Mođutim ne bih rekao da gubiš išta. Razmisli ovako, recimo da neko embeduje tvoj klip na svoj sajt i tamo ga vidi 10,000 korisnika. Recimo da ti od toga zaradiš 42% manje nego kada 10,000 korisnika gleda klip na tvoj klip na YouTube-u direktno.

Istina je da si zaradio manje, ali ovih 10,000 nikada ne bi videlo tvoj klip da nije bilo tog sajta koji ga je podelio, zar ne? :) Generalno, dobro je da ljudi dele i embeduju tvoj klip jer čak i ako ne zaradiš mnogo, opet si izložio svoj sadržaj jednoj novoj publici.

U svakom slučaju evo i zvanični odgovor na tu temu:
Kod:
https://support.google.com/youtube/answer/132596?hl=en

vandanic kaže:
Zarada od embeded video klipa je u principu potencijalno manja, a i manje su šanse da će taj viewer otići sa tog sajta pravo na YouTube da lajkuje, ostavi komentar ili se pretplati na tvoj kanal.

Koliko ja znam, klikovi na reklame na samoj Youtube Web stranici ionako ne idu na račun usera, nego samo klikovi unutar videa. Ako je tako, a osnova za zaradu je broj pregleda, tada zarada nije niti manja. Što se tiče pretplate, ta je mogućnost otvorena klikom u samom videu, a 'komentar' i 'like' je samo jedan klik dalje. :)

vandanic kaže:
Mođutim ne bih rekao da gubiš išta.

Kako sam rekao gore, garantirano dobiva. Osobno sam svjedok uspjeha mog prijatelja i kolege odavde sa IZF-a čiji ogroman Youtube uspjeh počiva (uz ostalo. naravno, i briljantan video) i na embedima njegovih videa na (jako) popularnim web siteovima i portalima odakle su dolazile milijunske posjete koje bi bilo teško očekivati samo sa YT kanala.
Siguran sam da svaki uspješan YT kanal ima dosta svojih videa embedovanih okolo po netu, pogledajte malo. :)
Za kraj, ali nikako i najmaje važno; svaki takav embed video će u Google očima biti i jak backlink na vaš video, i automatski će se popraviti stanje i rezultati pretrage unutar YT, ali i G. Zamislite što se događa kada se vaš video pojavi na websiteu sa recimo PR=8, i Alexi ispod 20 000 ? :)

Vjerujem da će se i uvaženi kolega Vandanic složiti sa mnom, ova mi je tema jako interesantna, stoga sam i napisao (još) par riječi.
Najzadovoljniji će biti Hooligancic, jasno. Dakle, embed, to je super. :fever

Ja znam da to ide po 1000 pregleda, ali u yt analitici kada kliknem na ono "adsense zarada" i ako nema adsens (a to je zarada po kliktanju na reklame) meni se te dve cifre poklapaju :) kapiram da je embeded ono kada oni kliknu ispod mog videa opciju share, pa onu drugu opciju "ugradi" ili kako vec gde dobijaju kod da ubace na svoj kanal :) Lepo si mi rekao za to, da nema tog sajta mozda tih 10000 ne bi znali za taj video..kazem vam da sam na jednom sajtu nasao gde pise na snimku"morate ga pogledati na youtube", onda sam ja cackao u podesavanju kod snimka "samo monetizovane platforme" - cini mi se da onda ne mogu da gledaju ljudi preko telefona npr gde ne izlaze reklame :) a kada iskljucim opciju "dozvoli ugradjivanje" i okacim taj snimak npr na zid mog fb profila, kada neko klikne na taj snimak ne pusta mu se snimak na fb da gleda vec ga automatski baca na youtube :) tako da ni sam nisam pametan sta da uradim.. mada najrealnije bi bilo kada bi svi ti forumi ubacivali moj snimak (znamo da forumi imaju milion onih reklama koje izlaze pre nego sto dodju do play), a kada se dodje do tog "play" da pise da moraju da gledaju na mom youtube , tako zarade i oni i ja podjednako :) pre sam radio sa adsense, sada sa zoomin.tv, pa me sve to pomalo i buni..od skoro sam se dobro snasao, imacu fine i udarne neke snimke, a do sada sam zaradio "procenjena zarada" - 28$, kada kliknem dole da uporedim sa adsense zaradom pise 23$ o_O uz sve ovo sta mi preporucujete da radim za te snimke sto ce da koriste razni sajtovi, zanima me i ta partnerska zarada, da li njih stvarno briga za reklame da li ce neko da klikne, vec placaju po 1000 pregleda, ili ako neko usput klikne na reklamu meni vise ide i veca je cena po 1000 pregleda? kada sam na jednom snimku radio test , tj monetizovanom snimku, jedan drugar je usao na snimak i kliknuo na 3 reklame (jednu sa desne strane snimka, drugu na pocetku sto izlazi, a trecu na nagde sredini snimka sto izlazi) a drugi drugar je kliknuo samo na reklamu sa desne strane snimka.. posle 2-3 dana na zoomin.tv analticici meni je pislo "monetized playbacks" - 4 o_O znaci to su 2 pregleda, 4 klika na reklamu a tamo pise moneetized playbacks - 4 :) sto 4 ako partnerske mreze rade po pregledima :)
E bas zbog toga sve ovo mene buni i zato se raspitujem za to koriscenje mojih snimaka na forumima jer kod njih tada imaju samo one reklame na video snimku, na koje, iskreno, ja nisam nikada kliknuo, obicno kliknem na onu sa desne strane videa, ali te reklame na tim sajtovima nema :)

Posto vidim da vise niko nema misljenje, evo da dodam i ovo sto sam nasao na netu :)

"Tako recimo ukoliko posetioci imaju AD Block uključen dok gledaju neki vaš video – to se neće računati kao monetizable view. To se takođe odnosi i na posetioce sa mobilnih uređaja, zatim embedovane videe ukoliko je taj vaš video postavljen na neku društvenu mrežu ili forum."

Nema vise niko misljenje jer su Kapetan Bačvica i vandanic objasnili dovoljno,a tu informaciju sto si nasao na netu nije realna,jedino za adblock reklame je istina,ja imam youtube kanale i zaradjujem preko youtube monetize google adsense oglasa ,ne preko mreze i sve sto su napisale kolege iznad,istina je.

Back
Na vrh