• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Moj početak

bata

Novi član
Tu od
7 Stu 2011
Zdravo, imam ideju da otvorim blog sa vlastitim domen i hostingom. Tema bloga je:
1. razvoj ličnosti, sve u vezi psihologije i filozofije psihološki trenenzi gde već imam stranicu na facebook, i imam posetu u poslednje vreme sve češće.
Moja pitanja u vezi ovoga su:
-kolika mi je poseta dovoljna za bar neku zaradu, za početak
-čitao sam forum ali mi i dalje nisu najjasniji načini zarede na svom blogu, kako registrovati blog da bih zaradio na kojim servisima
Zamoli bih da mi malo detaljnije date upustva, kako bih mogao da počnem i bar nešto naučim a posle će mi biti lakše nadam se! : (

Planiras li da pises na engleskom ili na srpskom, od domaceg trsista ne mozes ocekivati neku zaradu osim ako postignes neku vecu pojsecenost pa da trazis sponzora neku faramceutsku ustanovu da im reklamiras ljekove posto ti je tema psihologija i filozofija. Ono ove teme nisu nesto ni interesantne sirem auditorijumu. Uglavnom svecno ovjde na forumu mozes pronaci svu potrebnu pomoc.

Bolje ova tema nego jos jedna stranica sa "fun"/"zaraznim"/"smesnim" sadrzajem. Takvih je milion, ovo vredi probati.

A sto se tice tvog pitanja, velika je razlika pises li na domacim jezicima ili na engleskom.

konte29 kaže:
Planiras li da pises na engleskom ili na srpskom, od domaceg trsista ne mozes ocekivati neku zaradu osim ako postignes neku vecu pojsecenost pa da trazis sponzora neku faramceutsku ustanovu da im reklamiras ljekove posto ti je tema psihologija i filozofija. Ono ove teme nisu nesto ni interesantne sirem auditorijumu. Uglavnom svecno ovjde na forumu mozes pronaci svu potrebnu pomoc.

Ne slazem se da ove teme nisu interesantne sirem auditorijumu. Naprotiv mislim da su itekako trazene stvari vezane za psihilogiju, na prvom mjestu psihologiju covjeka i psiholoske probleme. Od mene preporuka da pises na engleskom ako baratas dobro jezikom.

Ja mogu samo da koristim google translate da bih pisao na engleskom kakva bi mi bila korist od toga, znači pisao bih na srpskom jeziku. a mogu i da stavim opcije na blog da ima prevod engleski/srpski, šta misli te? Hvala za odgovore.

Nikako sa google translate, to nece imati smisla. Takvim potezom samo ces smanjiti vrednost svoje stranice diskreditujuci sam sebe.

bata kaže:
Ja mogu samo da koristim google translate da bih pisao na engleskom kakva bi mi bila korist od toga, znači pisao bih na srpskom jeziku. a mogu i da stavim opcije na blog da ima prevod engleski/srpski, šta misli te? Hvala za odgovore.

Moj ti je savjet da počmeš prvo na srpskome jeziku, s obzirom na tvoje znanje engleskoga jezika. A ako te krene na našem tržištu onda češ već imat neki početni kapital za platit radnika koji će ti to kvalitetno prevest na engleski, naravno ako na engleskome taj keyword, niche ili već šta ciljaš nije prezatrpan pa su ti male šanse za izbit na prvu poziciju a samim time i prikupit neku posjetu.
Šta se tiće monetizacije sajta nema smisla prodavat neke affiliate proizvode kod nas jer su ljudi još dosta zadrti šta se tiće kupnje priko interneta.
Tako da izgleda da ti ostaje jedina opcija oglasi. Znači google adsense ili ako te stvarno dobro ide pa neko zakupi oglasni prostor na tvojoj stranici.

Zarada tvoga sajta preko oglasa ovisi najviše o posjeti. Kvalitetna posjeta donosi zaradu, a kolika će ta zarada bit sve ovisi o postotku posjetitelja koji klikaju na reklamu, a i koliko se svaki klik na reklamu plaća. A kod nas je to poprilično jadno.

A sve ostalo možeš nać ovde:
dbomestar kaže:

Back
Na vrh