• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Liste Web Directorija - web-directories.ws

zoja

Član
Tu od
21 Tra 2009
Evo jedne stranice s listama blog direktorija do web dirrektorija. Moze se naci tu svasta pa ako hoce nek neko pogleda.

Vise ovdje:
web directories :king

RE: liste web directory

Da to je odlicna stranica sa stvarno jako puno direktorija raznih vrsta. Vec sam ju bio naveo u svom threadu o direktorijima ( https://internetzarada.org/seo-link-building-direktorijima-t-190.html ) pod "Resursi" ali nema veze ne skodi da tu i tamo ponovimo kako bi obratili paznju clanovima na tu dobru stranicu.

Mislim da je ta stranica odlicno pocetno mjesto za nekoga koga zanima "kako da pocnem sa gradnjom linkova" zato sto na jednom mjestu nudi popis web direktorija, blog i rss direktorija, article direktorija, niche direktorija, social, podcast i press release sajtova, foruma, deep link direktorija itd. Ako ovdje samo djelic ovih sajtova iskoristite vec ste puno napravili a ako nakon ove stranice kazete da nemate gdje gradit linkove onda bolje da odustanete :) Gradit linkove nije lako ali isto tako nije lako ni šljakati do penzije zato mrdnite dupetom i nabacite linkove prema vasem sajtu. Poanta je da ovako kad imate listu prakticki nude vam se najjednostavniji linkovi jer ne morate gubit vrijeme trazeci vec se odmah mozete bacit na posao.

Do it!

RE: liste web directory

dbomestar kaže:
Da to je odlicna stranica sa stvarno jako puno direktorija raznih vrsta. Vec sam ju bio naveo u svom threadu o direktorijima ( https://internetzarada.org/seo-link-building-direktorijima-t-190.html ) pod "Resursi" ali nema veze ne skodi da tu i tamo ponovimo kako bi obratili paznju clanovima na tu dobru stranicu.

Mislim da je ta stranica odlicno pocetno mjesto za nekoga koga zanima "kako da pocnem sa gradnjom linkova" zato sto na jednom mjestu nudi popis web direktorija, blog i rss direktorija, article direktorija, niche direktorija, social, podcast i press release sajtova, foruma, deep link direktorija itd. Ako ovdje samo djelic ovih sajtova iskoristite vec ste puno napravili a ako nakon ove stranice kazete da nemate gdje gradit linkove onda bolje da odustanete :) Gradit linkove nije lako ali isto tako nije lako ni šljakati do penzije zato mrdnite dupetom i nabacite linkove prema vasem sajtu. Poanta je da ovako kad imate listu prakticki nude vam se najjednostavniji linkovi jer ne morate gubit vrijeme trazeci vec se odmah mozete bacit na posao.

Do it!

Da li vrijede šta linkovi s engleskih stranica na hrvatske? Dakle moje je pitanje da li se isplati linkirati gore navedenim metodama sa stranih stranica na domaće?

Da vrijede, osobno sam koristio tu metodu na domacoj stranici i imao sam dosta dobre rezultate. Samo opcenito postotak direktorija koji prihvacaju Hr stranicu bi mogao biti manji s obzirom da dosta direktorija je samo za Engleski. Jedini problem je sto treba izabirati dobro kategorije tako da je rucna prijava mozda bolja nego koristit neke programe, ili mozda cak kombinirano prodjes recimo top 100-300-500 direktorija rucno a ostatak sa nekim programom automatiziras i sl.

EVO jedne liste sa direktorijima koji besplatno omogu'uju deep linkove.Free Deep Link DirectoriesThe following is a list of 90 general directories that accept deep link submissions (internal page submissions) for free. Many directories only provide free submissions for home pages. This list is based on the directories that we recently successfully submitted deep links to as part of our deep link directory submission service.

Updated March 9, 2010
General Directories that accept marketingwebdirectory.com 6
eduology.com 4
egtheatre.com 4
documentosbinarios.com 4
devoteclub.com 4
aauml.com 3
tibbiafibbia.com 3
californiadir.com 3
myanmardir.com 3
nujot.com 3
dir2dir.net 3