• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kupnja domene zaradom od Hotfile-a?

moneymaker

Član
Tu od
13 Tra 2010
Da li se može negdje kupiti domena, a da ju kupim sa novcima koji su na Hotfile-u? Npr. da ih prebacim sa Hotfile-a na Alertpay i onda sa novcima na Alertpay-u kupim domenu?

moneymaker kaže:
Da li se može negdje kupiti domena, a da ju kupim sa novcima koji su na Hotfile-u? Npr. da ih prebacim sa Hotfile-a na Alertpay i onda sa novcima na Alertpay-u kupim domenu?

Moze.
Ali AlertPay podrzavaju samo neki hostovi.
Npr: http://www.web4africa.net/

Moze.
Ali AlertPay podrzavaju samo neki hostovi.
Npr: http://www.web4africa.net/

Odlično.

Da li mi savjetujete .com ili .org domenu? Problem je u tome što imam stranicu na free domeni već neko vrijeme i poznata je pod tim imenom, a .com domena tog imena je zauzeta, odnosno prodaje se za minimalno 60$.
Zato sam razmišljao o .org domeni, ali čini mi se da uvijek sve dobre stranice imaju .com domenu i da ona bolje prolazi, kako kod korisnika, tako i kod tražilice.

Ja bih bez komprimisa uzeo .com domenu ako je ikako moguće zbog toga što ljudi prvo to kuvaju kad pokušavaju da je otvore, a i po nekom mom iskustvu se bolje rangira (ne znam koliko se i dal se bolje rangira, ali je svakako najpoznatija). 60$ nije puno za "polovnu" .com domenu, samo pogledaj da nije banovana kod Google-a da te ne zaj... . Pogotovo ti se isplati kupiti jer je istog naziva. Bez obzira za šta se odlučiš, nakon kupnje i premeštanja sajta, redirektuj svoj stariji domen na nov.

Po meni nema razlike u ranngiranju COM, NET ili ORG domena. A to da ljudi kucaju COM, hmmm... Ili kucaju keyword u Google ili te stave u bookmarks. Ne mogu da se setim kad sam poslednji put kucao domen.com u Google.

Robert Bartuš kaže:
60$ nije puno za "polovnu" .com domenu, samo pogledaj da nije banovana kod Google-a da te ne zaj... . Pogotovo ti se isplati kupiti jer je istog naziva.

Znam da to nije puno za domenu, ali je problem što plačam sa novcima sa hotfilea, a malo je problem skupiti 60$ na hotfileu, i još tko zna da li oni primaju alertpay kao metodu ispalte.

Tih $60 dolara baš mala cifra ako ti je taj domen potreban, ja imam jedan dobar .net domen, razvijan sajt, sve u fulu a .com za isti pojam ne parkiran. Kad sam pitao vlasnika za cenu rekao mi je $20000, onda smo pregovarali i spustio sam cenu na $5000 ali opet mi je previše dati za taj domen...

Hteo sam da kažem da ima ljudi koji su kupili dobre domene i planiraju da ih čuvaju dosta dugo - dok ne dostignu neku određenu cenu. Taj domen što sam ja jurio brat bratu vredi 500 dolara, ali vlasnik ima neke druge ideje za njega. Zato kažem, 60 dolara je smešna cena za domen, pogotovo što bi njemu trebao zbog prelaska na free na taj .com... :)

Back
Na vrh