• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koliko traziti od potencijalnih oglasivaca za 1000 prikaza njihovih reklama na sajtu

flex202

Legenda
Tu od
4 Sij 2011
Imam neku listu oglasivaca vecinom iz Srbije koji vec oglasavaju svoje proizvode i usluge preko gugla.

Mislio sam da im saljem ponudu za oglasavanje na mom sajtu sa vijestima ali se omisljam koju cijenu da im ponudim.

Da li je 0.25 EUR za 1000 prikaza oglasa puno s obzirom da nemam registrovanu firmu, znaci fizicko lice, jer sam negdje citao da im je problem oko uplata fizickim licima?

Razmisljao sam da ponudim i neku jako malu cijenu, npr 25 EUR za 500 000 prikaza prvih nekoliko mjeseci ili nesto tako.Imam mjesta na sajtu za postavljanje banera a takve reklame ne odnose puno posjetioca odnosno nema toliko klikova kao na Adsense ili adnow pa kada se izda nekoliko reklamnih mjesta moze nesto da se zaradi.

Da li se uopste isplati registrovati neku agenciju ili nesto slicno ako se uzme u obzir da imam oko 1,5 do 2 miliona prikaza mjesecno sto i nije nesto?

Sajt mi donosi zaradu sa AdSense reklamama plus ponesto od adnow reklama ali zelim da pokusam naplatiti nesto i na ovaj nacin ako mogne.

Ja imam preduzetničku radnju, što su u stvari i agencije, mesečne obeveze porezi + doprinosi su mi 23 000 dinara. Ima nekih preduzetnika koji plaćaju manje, ali to ne znam kako ide.

Sad ako možeš da izdvojiš godišnje da državi platiš 276 000 dinara, i nakon toga da ti ostane za život onda se isplati registrovati posao.

Što se tiče tih ponuda za oglašavanje, one su zanimljive samo ukoliko taj oglašivač može da zaradi od kampanje na tvom sajtu. A svi to veoma dobro vode računa, jer se sve sad može izmeriti.

Čak i da baner postaviš besplatno, ako za njih ne ostvari korist, neće biti zainteresovani za saradnju. Takođe vodi se računa među kakvim vestima se pojavljuje njihov baner. Loreal ili Nivea baner nikad nećeš videti recimo na sajtovima žute štampe, bez obzira koliko bi mogli da zarade od takve promocije.

Treba probati svakako, ali biti skroman u očekivanjima.

23 000 dinara to je znači oko 200 eura otprilike, jel plaćaš porez na zaradu npr 20-30% ili koliko već ili nešto fiksno plaćaš?

Ja sam preduzetnik - paušalac, vodom prosto knjigovodstvo. Jednostavnije od toga ne može, svu zaradu beležim u jednu knjigu i to je to. Novac mogu da podižem bez ikakvog pravdanja, što je za mene veliki plus.

Međutim kao paušalcu mi je porezna uprava procenila koliko mogu da zaradim mesečno po nekom njihovom šablonu. To kako izračunavaju je kao Google algoritam za pretragu. Svi znaju da postoji ali niko nema pojma kako radi.

Meni su konkretno procenili da mi je mesečna plata 43 000 dinara i na osnovu toga plaćam poreze i doprinose. Iznos je izračunat na godišnjem nivou i podeljen na 12 mesečnih rata. Plaćam penzino i invalidsko osiguranje (PIO), doprinos za slučaj nezaposlenosti, paušalni porez i zdravstveno osiguranje.

Svako dalje objašnjavanje oko plaćanja na dobit, knjigaša ili DOO firme bi nas značajno odaljilo od teme.

Znači oglašivače tražim tako da kupim novine iz te oblasti, posetim vodeće sajtove iz oblasti i vidm ko se reklamira i pošaljem mu email sa ponudom. To radim samo jednput, pa ko je zainteresovan može da se javi. Samo jako se slabo javljaju, na nekih 20 kontaktiranja jevi se jedan koji pita šta i kako ide. I većina tih se posle nejave više

Ako si paušalac onda ne vodiš prosto knjigovodstvo već vodiš samo Knjigu Paušalno Oporezovanih KPO i to iz razloga da se prati koliki ti je godišnji prihod jer je on jedan od koeficijenata za obračun paušala. I naravno, da se prati da ne pređeš 6.000.000 din.

Šablon za izračunavanje nije toliko tajan. Najbolji opis algoritma sam našao ovde:
http://ft1p.rs/kako-da-izracunate-pausalni-porez/

Ali se lako može uporediti sa nekim iz komšiluka ko je u istoj branši.

Znači oglašivače tražim tako da kupim novine iz te oblasti, posetim vodeće sajtove iz oblasti i vidm ko se reklamira i pošaljem mu email sa ponudom. To radim samo jednput, pa ko je zainteresovan može da se javi. Samo jako se slabo javljaju, na nekih 20 kontaktiranja jevi se jedan koji pita šta i kako ide. I većina tih se posle nejave više

Radimo svi online i email je normalan nacin komunikacije, ali prodaja najbolje ide uzivo, ili bar preko telefona. Email i telefon je nebo i zemlja i razlika u konvertovanju je ogromna.

Imam mjesta na sajtu za postavljanje banera a takve reklame ne odnose puno posjetioca odnosno nema toliko klikova kao na Adsense ili adnow pa kada se izda nekoliko reklamnih mjesta moze nesto da se zaradi.

Jesi razmisljao koliko bi korisnik dobio klikova za tih 25e? Glavna poenta je da on bude zadovoljan ,da njemu doneses boljitak, ti si okrenut samo sebi, eto imas praznog prostora, pa sto ne bi uvaljao nekome to . Ako zelis da razvijas posao, moras ga razvijati na zdravim nogama. Naravno , jednokratno mozes nekome prodati nesto, ali onda ne razmisljas o firmi i ozbiljnom poslu koji zahteva ozbiljnija ulaganja.

freemind kaže:
Imam mjesta na sajtu za postavljanje banera a takve reklame ne odnose puno posjetioca odnosno nema toliko klikova kao na Adsense ili adnow pa kada se izda nekoliko reklamnih mjesta moze nesto da se zaradi.

Jesi razmisljao koliko bi korisnik dobio klikova za tih 25e? Glavna poenta je da on bude zadovoljan ,da njemu doneses boljitak, ti si okrenut samo sebi, eto imas praznog prostora, pa sto ne bi uvaljao nekome to . Ako zelis da razvijas posao, moras ga razvijati na zdravim nogama. Naravno , jednokratno mozes nekome prodati nesto, ali onda ne razmisljas o firmi i ozbiljnom poslu koji zahteva ozbiljnija ulaganja.

Da jesam o tome razmišljao i siguran sam da taj klijent nebi dobio ništa manje klikova nego da koristi bilo koji drugi način oglašavanja. Štaviše ako je oglas zanimljiv mogao bi donjeti mnogo više klikova nego da plati 25EUR za oglašavanje preko fejbuka ili gugla.Da li će to njemu donjeti prodaju ja apsolutno ne mogu da utičem na to niti trebam o tome da razmišljam.Ovdje se radi o izdavanja prostora za reklame, sve van tog okvira je neka druga priča.

Naravno da sam ja okrenut samo sebi, želim da zaradim, ne bavim se humanitarnim radom.

Pokusavam da ti kazem da je bitno da klijent bude zadovoljan, tek onda i ti mozes biti, odnosno razvijati posao i imati klijente koji ce da se vracaju i koji ce da placaju ponovo reklamu .

freemind kaže:
Pokusavam da ti kazem da je bitno da klijent bude zadovoljan, tek onda i ti mozes biti, odnosno razvijati posao i imati klijente koji ce da se vracaju i koji ce da placaju ponovo reklamu .

Razumio sam ja šta si ti meni napisao ali ako klijent ne može biti zadovoljan za tu cijenu i taj broj prikaza reklame meni i ne treba takav klijent.

Back
Na vrh