Igor Tomić kaže:
Takozvani stopwords se ne pretrazuju. To su reci tipa "a, and, or" i slicne.
Kod:
Most search engines do not consider extremely common words in order to speed up search results or to save disk space. These filtered words are known as "Stop Words".
Below is a comprehensive list of words ignored by search engines:
Planiram da napravim blog na Bloggeru da vežbam SEO, ali i da usavršavam taj blog kasnije, zezam se sa dizajnom, kodovima itd. Biće na našem jeziku, pa me zanima postoje li ovakva lista i za naše reči?
Pošto je za ono što ja želim, broj pretraga za fraze duže od jedne ili dve reči baš mali (10-200 pretraga mesečno na Keyword Planner-u), mislio sam da "napadnem" reči koje se često koriste, npr. "učiti" koje imaju, lupam, između 1000 i 2000 pretraga.
Ako i glavna konkurencija ima te reči u domenu, da li bi trebalo i ja da stavim nešto slično, npr. nauciengleski.blogspot ili da izbacim te tako često pominjane reči, da li bi mi bio plus ili minus u odnosu na njih ako stavim te reči (ako posmatramo samo naziv sajta)?
Još jedna stvar, pretpostavite da ću imati tu reč "učiti" (ovo dajem samo kao primer) u svakom članku koji budem pisao, to bi bila možda i jedina reč koja će se naći u svakom članku, pa ne znam i sa te strane da li je bolje da ostane u nazivu sajta?
Razbijam glavu oko ovoga već dva dana,nikako da konačno smislim naslov i otvorim taj blog, a inače sam apsolutni početnik, pa bi mi dobro došle bilo kakve sugestije.