• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koliko da tražim za sajt sa zaradom?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

alencia

Član
Tu od
25 Sij 2014
Zdravo svima! Ja sam novi korisnik ovog foruma i jako mi se svidja da postoji jedan ovakav forum. Premda ima jako puno tema, pokušavam da se snadjem i pronadjem ono o čemu bih raspravljala.

Trenutno me interesuje da li neko ima ideju koliko sajtovi koštaju, kako se vrednuju i gdje da postavim oglas. Do sada sam samo stvarala sajtove a nikad nisam pomišljala da ih prodajem, jer mislim da je to digitalna nekretnina koja vremenom samo raste :)

Sada bih, ipak, prodala jedan sajt, ukoliko se nadje zainteresovani kupac.
Adresu neću postavljati, ali ću je reći u PM, ako neko bude zainteresovan. Sajt ima oko 12000 pretraga mjesečno na Google i pojavljuje se na prvom mjestu za više ključnih riječi i izraza. Mjesečna posjećenost je oko 50 000 - 60 000 a na dnevnoj bazi budi i do 2000. Mjesečna zarada je i do 500€, od prodaje + adsense . Koliko bih trebala tražiti za ovaj sajt? Hvala svima na odgovoru.

pa... kažu ljudi od 10 mjeseci zarade pa sve do tri godine. Znači u tvom slučaju 5000-1500 eura. Važno je znati i koliko je site star i stabilan, koliko dugo zarađuje tih 500 eura mjesečno, ako je tako dobro rangiran na google-u koliko to traje i tak...

Znači ako je site star npr. 6 mjeseci i tek prošli mjesec je počeo zarađivati, teško da će netko dati trogodišnju zaradu (ali ne i nemoguće), pitanje je hoće li netko ponuditi i godišnju (ovisi o kupcu i njegovoj procjeni).

Ako ova uspješna priča traje već koju godinu, a site se profilirao kao autoritet koji neće živjeti samo do sljedećeg googleovog updatea i ima dugoročnu stabilnu zaradu, tu se vjerojatno dobiva i trogodišnja zarada.

To bi bile neke objektivne stvari na temelju kojih se procjenjuje, ali to koliko ćeš dobiti naravno ovisi i o tebi i tvom umjeću prodaje. Kupac će gledati da ti da što manje, atvoje je da ga prodaš za što više :)

A gdje prodati - pa evo imaš na ovom forumu rubriku oglasi, imaš još jedan popularan forum gdje možeš probati (webmajstori) pa onda flippa.com i tak...

Obicno se sajt cijeni do 24 mjeseca njegove zarade, ako je sajt stabilan i domena dovoljno stara. Pa bi tako tvoj bio 12000 €, ako je dovoljno star i ako mu zarada previse ne varira. Jer ako sajt jedan mjesec zaradi 500 €, a drugi 300, onda ga naravno ne mozes prodati za toliko.

Hvala Vam na objašnjenjima, sad imam neku ideju, mada mislim da se kod nas ljudi teško usudjuju da daju 10K za to . Sajt postoji od 2012, zarada je krenula kad sam počela prodavati članstva na sajtu na početku 2013 i od tada broj pretplatnika postepeno raste. Još ću razmisliti, ali bih prodala kad bi se našao kupac :))

Onaj tko ima para i odlucio je kupiti sajt, naravno da je spreman dati te novce za dobar i kvalitetan sajt. Ima i kod nas takvih ljudi, nemas brige za to. Ako se odlucis prodat, sigurno ce se naci kupac.

Alencia, molim te upoznaj se sa pravilima našeg foruma koje možeš naći ovde:
https://internetzarada.org/showthread.php?tid=169

Takođe, upoznaj se sa pravilima podforuma namenjenog za oglašavanje, a nalaze se na samom vrhu ove stranice:
https://internetzarada.org/oglasi-za-posao-mali-oglasi-it-poslovi-f-78.html

Kod:
Važna pravila:
- Dozvoljeni su isključivo oglasi koji se tiču kupnje/prodaje digitalnih proizvoda, internet usluga, suradnji i sl. Svaku temu prije objave mora odobriti administrator/moderator.
- Dozvoljeno je postavljanje najviše 1 oglas dnevno i najviše 2 oglasa mjesečno.
- Nakon odobravanja oglasa od strane moderatora threadovi ce odmah biti zatvoreni (Lockani) tako da nikakva rasprava nije dozvoljena na oglasima.
- Bump-anje tj. ponovno komentiranje na oglasu od strane oglasivaca je onemoguceno i zabranjeno.
- Svako kontaktiranje oglašivaca tj. javljanje na oglas moguce je jedino putem privatne poruke (PM-a) clanu koji je postavio oglas.
- Samo u rijetkim određenim situacijama odstupanje od ovih pravila je moguce iskljucivo uz odobrenje moderatora ili administratora.
- Nije potrebno otvarati istu temu 2 puta, pričekajte da je Administrator pogleda i odobri (u roku 24).
- Pri otvaranju tema u ovom dijelu foruma potrebno je odabrati iz padajućeg izbornika pri upisivanju naslova jednu od opcija (prodajem, kupujem, mijenjam

Suština - ova rasprava je od početka bila na granici reklame, što novim članovima koji nisu ništa doprineli forumu nije dozvoljeno, ali sam se nadao da će se razviti diskusija iz koje bi svi nešto dobili, a ne prodajna tema.

Stoga, temu ću da zatvorim ukoliko bilo koji naredni odgovor bude delovao imalo promotivno (kao što sam obrisao i tvoj poslednji post na ovoj temi).

Ja sam kupila par stranica domaćih.Najviše sam platila 30x mesečnu zaradu, gde je sajt zarađivao 300 E mesečno.

Međutim nikad nisam našla dobar sajt ovako preko oglasa, nego sam sve vlasnike kontaktirala prvo mejlom pa onda telefonom i oni uopšte nisu planirali prodavati stranice dok nisu čuli ponudu.

Pa najbolje je cekati pravog kupca i staviti na sajtu oglas da se prodaje. Naravno onog ko zanima ta tematika sajta ce ponuditi najvecu lovu , prodavati 10 x vecu cenu u odnosu na mesecnu zaradu je ok.

shonez1 kaže:
Pa najbolje je cekati pravog kupca i staviti na sajtu oglas da se prodaje. Naravno onog ko zanima ta tematika sajta ce ponuditi najvecu lovu , prodavati 10 x vecu cenu u odnosu na mesecnu zaradu je ok.
U pravu si, to ću svakako uraditi, mada mislim da sam jako loš trgovac, najbolje bi mi odgovaralo da postoji kakav broker kod nas. Iskreno, mislila sam da i ovaj forum pomaže oko toga, možda su mogli imati neku opciju da pomognu oko prodaje pa i ako uzmu 10%, ali očito ljudi neće da rade :)
Vama svakako hvala na savjetima. Neko je spomenuo Flippu, ali bojim se da tamo, uopšte, nema domaćih sajtova, bilo bi samo bacanje para da se tamo postavi oglas?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Back
Na vrh