• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji tip sajta praviti

cage

Novi član
Tu od
21 Stu 2012
Interesuje me koji tip sajta je isplatlivo praviti i kakve su sanse za zaradu ako covek ne poseduje neki svoj proizvod ili uslugu koju bi prodavao putem interneta? Da li je bolje praviti affiliate sajtove ili forume, portale itd itd pa ih kasnije "prodavati"? Da li sajtovi sa domacim sadrzajima uopste imaju sansu za zaradu? Bilo kakav predlog, savet ili info je dobrodosao...

Sve je isplativo praviti, sve ima dobre šanse za zaradu, a opet, ništa se ne isplati raditi i šanse za zaradu su nikakve .

Sve ovisi od čovjeka do čovjeka, od projekta do projekta.

Krenes da citas.. Zacrtas sebi cilj da svaki dan citas minimum 3 sata npr i kupi sebi rokovnik (ili stavi sve u word/notepad). I vadi informacije koje mislis da su ti bitne, od foruma-portala bolje nemoj kretati, to je preopsirna tema za pocetak.. Gledaj bolje Affiliate ili se oprobaj u freelancingu.. Uglavnom citaj, to je kljucno i zapisuj pa kasnije odredi sta ti se najvise svidja i to pocni da radis. :waving

Sto se tice nasih sajtova zaista tesko se probiti da kazes da zaradis i uspijes jer je cijela nasa zemlja prsla da izvines i svi idu na foru dodjem ti.

Ako vec mozes i imas mogucnosti najbolje ti je strano trziste moje neko misljenje iz par svojih projekata sam to zakljucio.

Ja sam pokrenuo forum 2007 godine, počeo sam da zarađujem sa njim tek 2010 godine. Pre toga jednostavno nisam ni pokušavao. Trenutno posle toliko vremena imam 1000 postova dnevno i u procesu sam otvaranja firme pošto se na forumu uglavnom reklamiraju firme i moram da izdajem fakture. A zarada je tolika da mi troškovi za vođenje firme ne predstavljaju neki problem.

Ovo računaj kao info, više nego kao savet

Hvala svima koji su odgovorili. Najvise me interesovalo koji su nacini zarada putem sajta, da li je to putem reklama, da li pravljenjem sajta koji bi imao odredjenu posecenost pa eventualnom prodajom ili sta ja znam...evo jedno konkretno pitanje - npr. imam sajt koji obradjuje temu, lupam sad, "dog training"... i, recimo, imam posetu od 5.000 jedinstvenih posetilaca dnevno (nisam bas upucen da li je to neka velika poseta). Ako ne posedujem neki svoj "proizvod" ili "uslugu" kako i da li uopste mogu da iskoristim veliku posetu i zaradim? Naravno, totalno mi je jasno da sam na pocetku i da dosta stvari moram da savladam i naucim al' me ovo interesuje da bih imao neku opsirniju sliku kako bi to sve moglo da izgleda. Hvala svima jos jednom. :)

cage kaže:
Hvala svima koji su odgovorili. Najvise me interesovalo koji su nacini zarada putem sajta, da li je to putem reklama, da li pravljenjem sajta koji bi imao odredjenu posecenost pa eventualnom prodajom ili sta ja znam...evo jedno konkretno pitanje - npr. imam sajt koji obradjuje temu, lupam sad, "dog training"... i, recimo, imam posetu od 5.000 jedinstvenih posetilaca dnevno (nisam bas upucen da li je to neka velika poseta). Ako ne posedujem neki svoj "proizvod" ili "uslugu" kako i da li uopste mogu da iskoristim veliku posetu i zaradim? Naravno, totalno mi je jasno da sam na pocetku i da dosta stvari moram da savladam i naucim al' me ovo interesuje da bih imao neku opsirniju sliku kako bi to sve moglo da izgleda. Hvala svima jos jednom. :)

Možeš pronaći na amazonu, clickbanku ili sličnim affiliate programima neki proizvod koji ima veze s temom sajta, ubacit adsense oglase, prodavat oglasni prostor na sajtu, ...

Bavi li se itko amazonovim affiliate programima za domaće siteove i ako je odgovor potvrdan kako ste zadovoljni realizacijom budući da većina ljudi na balkanu nema devizni račun, paypal i sl.?

Back
Na vrh