• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koja banka, koja kartica (HR)?

J*man

Član
Tu od
13 Ruj 2010
Treba mi savjet u vezi sa otvaranjem bankovnog račun i kartice s kojom ću moći plaćati i primati novac s internet servisa (i možda dizat lovu sa bankomata). Dakle, treba mi savjet u kojoj banci u hrvatskoj je moguće dobiti takav račun i karticu ili možda koji paket usluga. Pretpostavljam da bi to trebala biti nekakva Visa electron kartica sa onim, mislim da je VCC brojem.

Obični devizni račun, PBZ banka. Dobiješ visu electron koja prolazi na svim sajtovima di primaju visu. Ja ju imam vezanu na alertpay, moneybookers i paypal. Na MBu i APu normalno primam lovu na, a preko PPa na ebayu radi bez problema. Održavanje računa košta cca 3.5 eura svakih 6 mjeseci.

OK, a uz koju devizu vezati račun? Pretpostavljam da je najbolje za eure...

Možeš uzeti bilo koji, ali npr ako imaš devizni u eurima, a dobiješ dolare, prilikom konverzije valuta platiš neku proviziju, tak da je najbolje uzeti devizni u valuti u kojoj ćeš primati najviše love.

@ djetlic - trebali se plaćati dažbina na takve izvore prihoda :fever

Otvori običan devizni račun, pazi da ti ne uvale devizi žiro jer onda imaju neke cake sa porezom, ali neznam točno kakve. Na običnom deviznom plačaš jedino cca 1 euro svaki put kad primaš lovu neovisno o sumi koju primaš (naknada banci za obradu transakcije). Navarno, plačaš i cca 3.5 eura svakih 6 mjeseci za održavanje računa, al to sam već spomenuo.

Vecina banaka ce ti traziti Devizni Ziro racun. Ja sam imao takav slucaj u 2 banke a cuo sam za jos par banaka. U jednoj sam cak nagovorio sluzbenicu da probamo na devizni ali je svejedno to kod provjere u sredisnjici bilo uplaceno na moj devizni ziro.

Po HR zakonu bi trebalo platit oko 45% poreza tj. doprinosa na svaku inozemnu uplatu :) E sad kako to platit, sta ako ne platite ja vam ne mogu pomoc. Vjerojatno za manje iznose se to ne kontrolira ali nemojte me drzati za rijec. Sve u svemu ako pocnete neke vece iznose zaradjivat vjerojatno se isplati otvorit firmu pa preko nje primati uplate iako je i to dosta skupo.

Ja sam prije malo manje od 3 godine otvorio devizni, reko sam da ako može, obični i nije bilo nikakvih problema. Od tada stalno primam pare sa MBa, zadnjih oko godinu dana i sa APa, pare podižem u banci u devizama i nikad me nitko nije niš pito od kud mi pare. Radi se o iznosima 200-500 eura, kak koji mjesec. Mislim da je prije cifra bila 110 000 kn godišnje do koje se moglo primati bez plačanja dadžbina državi, neznam kak je sad.

ja sam otvorio obični devizni u hypo banci i sve čekove bez problema stavljam na njega.od jedne kompanije dobijam direktne uplate na račun,prvi put sam napisao izjavu da mi je to nekakva nagrada,a daljnje uplate sjedaju bez problema.
Ali ako se netko uhvati to kontrolirat može biti problema.

To i mene najviše muči, svi ti porezi i p***rije. Isto tako pitanje je koja je granica između "većih" i "manjih" iznosa koje je bomeštar spomenuo. Jer nekome kome je nešto po njegovom osobnom shvaćanju puno para nekom drugome je možda samo sića.

Isto tako, odakle informacija da se ne mora plaćat državi za iznose manje od 110 000 kn godišnje?

rovad kaže:
Isto tako, odakle informacija da se ne mora plaćat državi za iznose manje od 110 000 kn godišnje?

Ovo i mene zanima

rovad, tu informaciju mi je dao jedan malo stariji gospodin prije nekoliko godina kad se masovno bavio klađenjem i svaki mjesec je sa mba dizao 10ak tisuća kuna. Ali nisam siguran dali to još uvijek vrijedi jer se mijenjala cifra koju studenti mogu zaraditi bez davanja u godinu dana. Znam da to nije povezano, ali kod nas se to mijenja kak kome treba iz naše vlade :sigh

ja zasad cekove na manji iznos unovcim u pbz-u, naprave otkup stranog sredstva placanja i isplate mi iznos u kunama
nema provizije

medjutim, oni to mogu odbiti. ako je veci iznos ceka, onda isti ide na inkoso (provjera), sto se obicno dodatno placa te isplata se vrsi na ziro racun. cim je isplata na ziro racun javlja se pitanje
poreza sto se gore spomenulo

imao sam prije multivalultni racun u hypu. rekli su mi da svaki cek ide na inkaso, provjera traje cini mi se cca 3 tjedna i uzimaju neku proviziju (zaboravio sam koliko) koja je veca nego kod pbz-a

druge opcije...

otvaranje racuna u Austriji.
sve affiliate mreze kojih sam clan imaju bank transfer u Austriju
jeli tko to napravio?
ovi sa commision junctiona su mi rekli da mi mogu isplatiti direktno na racun u nekoj od zemalja koje podrzavaju (imao sam situaciju da se 'zagubio' cek koji su mi slali pa su to nudili)

interesantno - ako imas karticu austrijske banke iz spargasse grupacije, recimo na erste bankomatima mozes podici lovu bez provizije!

zna li netko, dali i ostale affiliate mreze nude to (mene zanimaju clickbank i shareasale)?

jos jedno pitanje

jeli tko koristio ovu uslugu (danas naletio na link na ovom forumu)

Kod:
http://www.poslovne-usluge.com/platne-kartice-debitne-kartice/

jos jedna opcija

prepaid mastercard kartice...

ovo je opcija ako primas neke uplate na recimo moneybookers ili plimus

Back
Na vrh