• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kljucna rec - znaci navoda ili ne

rigor04

Legenda
Tu od
12 Ruj 2009
Radim istrazivanje kljucnih reci za novi blog i primetim sledece za jednu rec. Kada ukucam u Google taj izraz dobijam sledeci rezultat

Results 1 - 10 of about 383,000,000 for moja kljucna rec
Results 1 - 10 of about 1,380,000 for "moja kljucna rec"
Results 1 - 10 of about 318,000 for intitle:"moja kljucna rec"

Prema Google Adwords Keyword Tool: Global Monthly Search Volume je 90,500

E sad moje je pitanje vredi li po vasem milljenju ici na ovu kljucnu rec i na sta jos treba obratiti paznju. Hvala unapred.

PS. Molim da me ne saljete na :google po resenje :)

Pažnju trebaš obratiti na konkurenciju.
Pogledaj prvih 10 sajtova koje google izbaci.
Ukoliko su to sve jaki autoritivni sajtovi optimizirani za tu riječ onda je to dosta teško,
ali ukoliko su to sajtovi koji uopće nisu optimizirani ( npr neka stranica PR3-4 kojoj to nije tema nego ima objavljen samo jedan post o tome i taj post zapravo izbaci u google pretragama, kao www.domena.com/nesto) za to i nemaju baclinkova onda je posao puno olakšan.
Bez nekih preciznijih detalja nitko ti nemože točno reći.
allintitle:318000 nije ništa strašno, ali obrati pažnju na ono gore što sam ti naveo

rigor04 kaže:
Radim istrazivanje kljucnih reci za novi blog i primetim sledece za jednu rec. Kada ukucam u Google taj izraz dobijam sledeci rezultat

Results 1 - 10 of about 383,000,000 for moja kljucna rec
Results 1 - 10 of about 1,380,000 for "moja kljucna rec"
Results 1 - 10 of about 318,000 for intitle:"moja kljucna rec"

Prema Google Adwords Keyword Tool: Global Monthly Search Volume je 90,500

E sad moje je pitanje vredi li po vasem milljenju ici na ovu kljucnu rec i na sta jos treba obratiti paznju. Hvala unapred.

PS. Molim da me ne saljete na :google po resenje :)

Jako tesko cak mozda gubljenje vremena je optimizirati tu kljucnu rijec ganjaj nesto do 2000 i ja sam pocetnik u tome svemu ima puno kompetentniji ljudi od mene ali ja bih to zaobisao.Sacekaj jos koji komentar mozda dobijes neki koristan savjet od ljudi koji su duze u ovome.Pozz i sretno sta god da uradis:waving

Teško da ćeš to uspjet, kad staviš u navodnike onda ti google izbacuje samo rezultate koji imaju točno tu frazu negdje na sajtu - u naslovu, meta tagovima, alt tagovima, u tekstu i sl.
Ja se tučem tu za par fraza koje imaju "samo" 30 000 sa navodnicima i oko 1000 mjesečne pretrage, pa nikako da se "protučem" do top 5.
Ne znam koliko imaju u intitle, a nije ni bitno, doša sam do page 1 i page 2, sad je totalno druga priča doć na top 3 pozicije jer mi se čini ko da sam vječno zapeo na dnu prve i na vrhu druge stranice...

Već sama činjenica da ključna riječ ima 90+k pretrage mjesečno je veoma dobar pokazatelj da je to super kompetitivna riječ i da će ti trebat 3-4 godine pišanja krvi dok dođeš na top pozicije. A sa tim milijunskim brojevima rezultata praktično mission impossible...

P.S. kod adwords keyword tool-a, jel staviš exact?

Hvala vam na odgovorima, idemo dalje. Ovu sam izbrisao sa liste. Videcu ima li kakve vajde od ostalih reci.

rigor04 kaže:
Hvala vam na odgovorima, idemo dalje. Ovu sam izbrisao sa liste. Videcu ima li kakve vajde od ostalih reci.

Ajde šalji na PM za kakve otprilike riječi bi htio rangirat, pa ću ti ja pomoć barem u osnovnim stvarima. Idem sad spavat, ali sutra oko 12 ću vidjet o čemu je riječ. Idem ujutro u grad sređivat neke papire za porez pa ne mogu ranije :/

Možda preko MSN-a ili skype-a da razgovaramo, bilo bi još brže i jasnije.

Keyword research je zanimljiva stvar. Moram priznati da sam davno prestao koristiti navodnike i razlicite allintitle i slicne sheme... Zasto? Pa odgovor je jednostavan. Takve pretrage otkrivaju neku generalnu statistiku za ciljanu frazu - a mene to ne zanima. Meni je cilj biti na prvoj stranici. Znaci jednostavno pogledam preko SEO Quake plug-ina za FireFox sve konkurente na prvoj strani i u 99% slucajeva mi je to dovoljno da saznam da li mogu uci u prvih 10, ili jos bolje prvih 3...

Da jos bi dodao rigoru da koristi i allintitle: keyword no isto tako moram priznat i ja da slabo koristim te stvari u zadnje vrijeme.
Sad gledam samo kao dodatni indikator. Iako ne kazem da je beskorisno ali zavisi od situacije do situacije. Npr. ako sa allintitle dobijete masu rezultata znati cete da jako puno ljudi optimizira za taj keyword pa bi situacija mogla biti malo teza nego sto se cini.
U zadnje vrijeme proucavam rezultate u top 10 rezultata. Gledam koliko backlinkova imaju i kakva im je struktura backlinkova. Gledam ako imaju u title-u keyword koji ciljam i gledam dali u dolaznim linkovima imaju anchora. Npr. jedan sajt se nalazi na cetvrtom mjestu za keyword frazu koju ciljam i ima dosta backlinkova i sajt je autoritativniji. No s druge strane uopce nema title tag optimiziran za taj keyword, nema u anchor textovima keyword frazu koju ciljam i mislim da mogu sa dugorocnom ciljanom kampanjom rangirati bolje od njega cak i sa dosta manje backlinkova. A tu tezu mi potvrduju i ostale stranice koje rangiraju u top 10, one imaju ciljanije stranice i backlinkove ali isto tako i manji broj linkova.

Ljudi pomagajte,treba mi pomoc hitno!!!

Evo o cemu se radi.Obzirom da sam nov u ovome,pre desetak dana
sam poceo da ucim ``SEO``.Napravio sam blog na bloggeru,isti sam
prijavio na trazilice;``Google,Yahoo,Bing...
Gledao sam neke keyworde na google keywords tool,i nekako sam dosao
do ovih:World Map,Earth Map,World.
Sto se tice ads-a,prijavio sam se,i cekam odgovor,ali se nadam da ce ubrzo
stici zato sto sam negde procitao da odma odobravaju za blog na bloggeru.
Znaci napravio sam blog,i sad me interesuje dali sam ja to sve dobro odradio,
mislim dali sam dobro optimizovao blog,i dali sam na dobrim mestima postavio
kljucne reci!!!
Evo postavicu sliku koda,i adresu bloga,pa da mi neko kaze dali sam uradio sve kako treba,i da mi kaze kakve su mi ove kljucne reci,mislim dali sam izabrao
dobre kljucne reci,i dali je dobro jer sam postavio par kljucnih reci.
Znaci jos jednom da ponovim:Da mi kazete dali sam dobro optimizovao blog,kakve su mi kljucne reci,i da pogledate dali sam dobro add-ovao:
1. Meta content keywords
2. Meta content Deskriptions
To sam morao naknadno da uradim,zbog toga sto ih nije bilo u blogu,pa sam
malo googlao,i nasao kako da to uradim..E sad mi treba da mi neko potvrdi
dali sam sve ovo gore navedeno uradio kako treba.
Evo slike i adrese bloga...

Pogledajte sliku,na slici je kod mog bloga!!! Slika

Pogledajte moj blog !!! Moj blog

Evo moj email,ako neko hoce da mi pomogne:
bojan_kg2006@hotmail.com
Sa ovom adresom sam prijavljen i na Facebook-u,pa me dodajte...Imam neke
ideje za zaradu mnogo dobre,i ocu da podelim sa drugima,
Hvala unapred!!!

E da ako moze da mi date odgovor sto pre,jer mi je hitno!!! Hvala puno!!!

Mislim,ako si htio da vidimo kod,zasto si nam stavio sav išaran?
evo jedan jednostavan generator metatagova, pa samo uspisi sta zelis i copaypaste u hmtl:

http://www.submitexpress.com/metatags.html

Inace cini mi se da si stavio preteske riječi i bez da to idem pregledavat, bilo bi poželjnije u početku da su ključne riječi fraze od 3 ili 4 riječi..

ward kaže:
evo jedan jednostavan generator metatagova, pa samo uspisi sta zelis i copaypaste u hmtl:

Inace cini mi se da si stavio preteske riječi i bez da to idem pregledavat, bilo bi poželjnije u početku da su ključne riječi fraze od 3 ili 4 riječi..

Hvala za ovaj submiteexpres,sad cu odma da prepravim to,a sto se tice kljucnih reci,mozes li mi malo pomoci,jer kao sto sam gore rekao,tek sam poceo sa ovim,tacnije pogledao sam par sajtova o SEO,i krenuo sam da to odradim.E sad ove kljucne reci sam nasao u google adwords keywords tool-u.Dali bi mogao da pogledas,i da mi tacnije kazes koje keyworde bi bilo
najbolje da stavim.
Mislim ono odes na google adwords keywords tool,i pogledas ove keyworde:
World Map,Earth Map,World,i da mi kazes kako stoje ovi moji,i ono sta bi bilo najbolje da stavim!!!
Bio bih ti zahvalan do groba!!!

ward kaže:

Evo druge slike,mislim cista slika,vidi se lepo kod...

Slika koda

mogu ti napravit keyres,al cu ti naplatit :crazy_grin
koja je poanta da ja to radim,kad ti to moras prije ili kasnije naucit..
mogu ti reci neke smjernice :

*recimo, nema smisla da ti je title i meta key isti...

*title neka bude nesto malo smisleniji ,recimo kao - all about worldmaps, ili thousends of worldmaps, ne da stranica izgleda kao da je napravljena da jedini njen posjetioci bude googlebot i ostali spideri :poke

*klasicna pogreska početnika u keyresu : ti mislis ako je broj pretrazivanja 300k+ da je to pogodno..jest da,al je i konkurencija pogodna..nadji 3-4 fraze, koje imaju 3 ili 4 riječi i za njih konkuriraj.. dvije riječi su privilegija velikih stranica, i nemoj se time zanositi pretjerano, bar zasad...

ward kaže:
mogu ti napravit keyres,al cu ti naplatit :crazy_grin
koja je poanta da ja to radim,kad ti to moras prije ili kasnije naucit..
mogu ti reci neke smjernice :

*recimo, nema smisla da ti je title i meta key isti...

*title neka bude nesto malo smisleniji ,recimo kao - all about worldmaps, ili thousends of worldmaps, ne da stranica izgleda kao da je napravljena da jedini njen posjetioci bude googlebot i ostali spideri :poke

*klasicna pogreska početnika u keyresu : ti mislis ako je broj pretrazivanja 300k+ da je to pogodno..jest da,al je i konkurencija pogodna..nadji 3-4 fraze, koje imaju 3 ili 4 riječi i za njih konkuriraj.. dvije riječi su privilegija velikih stranica, i nemoj se time zanositi pretjerano, bar zasad...

Hvala brate,sad sam skapirao to,i necu oupste ovu temu,nego cu nesto drugo,bitno je da sam provalio sta i kako!!!
Hvala jos jednom...

Posto sam nov na forumu zelim da vas pozdravim i da izrazim odusevljenje zbog tema koje se dosta kvalitetno obradjuju i to na nasim jezicima :). U SEO optimizaciji nemam veliko iskustvo i dobro mi dodje svaka nova informacija.

Kad sam vec u ovoj temi hocu da dodam da je i meni cudno sto u GTK-u prikazuje za odredjeni pojam npr. oko 9oo upita, a sajt koji se nalazi na prva tri mesta dobija svega 40-50 posjeta po toj istoj rijeci. Nekako mi je prevelika razlika, pa se pitam zbog cega je to tako.

dadoen kaže:
Posto sam nov na forumu zelim da vas pozdravim i da izrazim odusevljenje zbog tema koje se dosta kvalitetno obradjuju i to na nasim jezicima :). U SEO optimizaciji nemam veliko iskustvo i dobro mi dodje svaka nova informacija.

Kad sam vec u ovoj temi hocu da dodam da je i meni cudno sto u GTK-u prikazuje za odredjeni pojam npr. oko 9oo upita, a sajt koji se nalazi na prva tri mesta dobija svega 40-50 posjeta po toj istoj rijeci. Nekako mi je prevelika razlika, pa se pitam zbog cega je to tako.

900 upita je mjesečni prosjek pretraživanja ( Može da bude više ili manje upita )
Ni jedan sajt ( bio on 1. 2. ili 3. ) neće dobiti 900 klikova za taj određeni pojam...
Stopa klikova za 1. poziciju je oko 52% prema seochatu ( 460 posjeta za taj pojam )
za 2. poziciju 48% ( 420 posjeta )
za 3. poziciju 23% ( 207 posjeta )

Sve zavisi koliko naslov i opis sajta izgledaju privlačno...

Da ne otvaram novu temu...koliko je pouzdan Google Keyword Tool i njegovo polje "competition"
koje on podatke uzima u obzir da bi nam dao informacije tipa: low competition ili high competition?
Po meni ako nam je cilj da budemo na prvoj stranici nema boljeg istraživanja od pregleda svih deset sajtova na prvoj stranici ,nije loše pogledati i drugu jer ako na drugoj strani ima mnogo jakih sajtova netreba se mučiti...

Pozdan je ako se želiš oglašavati , polje low competition označava da nema puno oglašavača za taj pojam ;)

Dok za provjeru konkurecije je prilično pouzdan TrafficTravis...

adsenseamater kaže:
900 upita je mjesečni prosjek pretraživanja ( Može da bude više ili manje upita )
Ni jedan sajt ( bio on 1. 2. ili 3. ) neće dobiti 900 klikova za taj određeni pojam...
Stopa klikova za 1. poziciju je oko 52% prema seochatu ( 460 posjeta za taj pojam )
za 2. poziciju 48% ( 420 posjeta )
za 3. poziciju 23% ( 207 posjeta )

Sve zavisi koliko naslov i opis sajta izgledaju privlačno...

To i jeste ono sto meni nije jasno, u pitanju je rijec "adaptacije" i po GTK broj pretaga na mjesecnom nivou je ne 900 nego 2900 (nisam dugo provjeravao, pa sam pobrkao), a site je uglavnom prvi ili drugi, Po Google analytic u proslom mjesecu je bilo samo 29 posjeta na mjesecnom nivou za tu rijec. Ne mogu da procjenim ko gresi analytic, GTK ili je site na sto i nekom mjestu, a ja mislim da je prvi :) . Ako gtk ovoliko grijesi onda mi djeluje nekako skroz nepouzdano, mada nema neke alternative:)

Back
Na vrh