• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako zaradjivati 500e mesecno preko adsense-a?

collapse kaže:
ps3 kaže:
@freemind Sta mislis da li ce ovi zakoni ako produ sopa i pipa imati utjecaja na ovu metodu? To jest da li oni meni mogu zbog djeljenja slike ugasiti image host sajt. Ovo se nesto zakuhalo i bojim se da bi se slike mogle smatrati kao piraterija, jer ako nemam autorskih prava onda tu sliku necu smijeti ni djeliti ? Jbt internet bi mogao otici u .... i izgubiti smiao :(
Ako nemaš dozvolu autora ne mozeš ništa. Ako nigdje ne piše da možeš, znači da ne možeš. To što vi radite je krađa.
Ako želiš nešto stavljat na sajt mora biti: ili tvoje ili freeware ili shareware ili public domain ili neka licenca creative commons (cc) ili dozvolu autora ili moraš platit.
Nije smisao interneta uzimati tuđi rad pa da ga ti staviš na svoj sajt i pritom zarađuješ.

Mislio sam da je upload zarada zabranjena na ovom forumu.

Da li si uopste procitao o cemu se radi u ovoj metodi? Cini se da nisi dao si truda. Ovdje se ne radi ni o kavom uploadu igrica,filmova i ostalog piratskog materijala. Procitaj prvi post pa se javi sa svojim komentarom.

Pročitao sam onako na brzinu.
Download, upload, postaj na forum, zaradi.
Nek me neki uploader ispravi.

collapse kaže:
Pročitao sam onako na brzinu.
Download, upload, postaj na forum, zaradi.
Nek me neki uploader ispravi.

Covjece ti si procitao zadnja 3-4 posta, a metoda je na prvoj stranici. Ovdje se radi o image hosting metodi, pojedinosti procitaj sam.

sema kaže:
lt_columbo kaže:
evo da se i ja javim, do sada sam se registrirao na cca 35 foruma, imam od 600 do 1100 posjeta dnevno i svega jedan klik dnevno u prosjeku, iako imam druge blogove/web stranice još uvjek vjerujem da će ovaj s image hostingu uspijeti . registrirati ću se barem na još 50 foruma. za sada sve radim ručno ali će trebati forum poste svakako. samo me zanima zakaj tak malo klikaju na reklame. kakva je situacija kod vas ?
dali se može nazvati ovaj proces koji ja radim backlinking ? mislim na to kaj na svim foruma postam slike koje vode na moju stranicu ?

hvala !

Probaj sa promjenom pozicija i vrstama reklama koje držiš na sajtu. Ja san ima neku probu na facebooku i prosječni CTR mi je bija 0.84%. Eksperimentiraj malo sa pozicijama i onda sam zakljući sa kojima imaš najbolju konverziju.

bok,

imam tri reklame na stranici, znači jedna je u headeru, druga na sredini stranice i zadnja u footeru. tak da nemre fulati kliknuti :poke
ali svejedno za sada ništa. koliko ti imaš reklama i gdje si ih postavio i koje dimenzije reklama koristiš ?

hvala

pop under ads ?
Sta kazete ? I da li uopste moze da se stavi pop under uz adsense ?

inace i ja sam testirao samo, posto sam jos uvek u fazi trazenja foruma i na skoro 7000 pv imam 2 klika
:(

A koji pop under koristis?

Ja one koje sam testirao (npr yieldsads) placaju mizerno za posetioce sa Balkana

ja nisam napisao da koristim :poke
pitam one koji su vec poceli sta misle o tome

goran89 kaže:
pop under ads ?
Sta kazete ? I da li uopste moze da se stavi pop under uz adsense ?

inace i ja sam testirao samo, posto sam jos uvek u fazi trazenja foruma i na skoro 7000 pv imam 2 klika
:(

Nesto nije dobro, jer na toliko page viewsa bi morao imati vise klikova, bar ja tako mislim. Vidjecemo sta ce freemind reci u vezi toga. Sto se tice ovih pop under ads ja sam slabo upucen u to, a rado bih pomogao.

Sto se tice pop up-a, to ne treba raditi za adsense, pre svega nije dozvoljeno.

Ostale nacine zarade nisam koristio.

Sto se tice slabog procenta, dobro pogledajte kakve Vam reklame google daje, da li ste podesili dobro naslov, opis,koji vam je domen,da li ste napravili dodatne linkove sa zeljenim anchorima, da li ste mu rekli kakve reklame zelite?
Neki su postovali ovde screenshotove, i reklame su bile sve- samo ne u vezi poznatih licnosti i slika.
Naslovi veza na Vasem sajtu od adsense-a treba da budu : "hot celebs pics" " Facebook photos" "celebrity nude"..

Ako Vam google relevantne reklame salje, procenat mora biti veci.

Naslovi veza na Vasem sajtu od adsense-a treba da budu : "hot celebs pics" " Facebook photos" "celebrity nude"..

Po meni ovo je vjerojatno dobar nacin kako dobiti ban na adsenseu, cak mislim da je cjeli ovaj tutorijal na granici bana kod adsensea tak da i to treba uzet u obzir prije nego se netko upusti u ovu "avanturu".

Petarcro kaže:

Po meni ovo je vjerojatno dobar nacin kako dobiti ban na adsenseu, cak mislim da je cjeli ovaj tutorijal na granici bana kod adsensea tak da i to treba uzet u obzir prije nego se netko upusti u ovu "avanturu".

Nisi razumeo, to treba da budu naslovi oglasa koje dobijas od adsense-a , da bi sajt imao veci procenat.

freemind kaže:
Nisi razumeo, to treba da budu naslovi oglasa koje dobijas od adsense-a , da bi sajt imao veci procenat.

Razumijem ja tebe sta ti zelis reci no da bi dosli do takvih oglasa ipak moramo na neki nacin googleu nametnuti takvu vrstu oglasa - sa tekstom. Inace ljepo od tebe sta si podjelio vjerujem dobar nacin zarade samo mislim da ce dosta njih i ban popusit zato jer sadržaja nema nego 3 koda od slike i link prema fotki i to je to + u kombinaciji da neke fotke su sigurno malo eksplicitne ban je vrlo lako moguc.

Ako se uzme all ages niche, rijeseno je sto se tice eksplicitnosti slka.
Filmovi, auto-moto, (h)rvanje, .. Gomila foruma pokriva na te teme

Naravno,dao sam primer kako ja radim, imate milion kombinacija, ali cela poenta je da dobijate oglase koji imaju veze sa temom, slikom, taj sto je otisao na tu temu, i kliknuo na tu sliku, znaci da njega to zanima i onda se statisticki poveca mogucnost klika, znaci sve dok ne budete imali sve oglase koji imaju veze sa tipom slika koje ubacujete, ne mozete ocekivati veci %

Promenio sam samo boju oglasa, stavio sam crvenu , i vec 5. dan mi je oko 1.53%
Malo menjajte boje, oblike, i meni je skok znacajan, od 0,85% do 1,53% sto je za image host zaista fino.
Ne znaci da ce stalno biti ovako, ali , malo kada se osveze oglasi moze da bude dobro.

Ako pitam na pogresnom dijelu foruma oprostite.Kako se najbrze registrovat na adsens. Citam na ovom forumu preko flixya ali nisam uspio?Hvala

freemind kaže:
Posto nas je Dbomestar kritikovao da nista ne radimo na forumu, da malo razmrdam masu.

Kako zaradjivati 500e preko adsense-a mesecno?

...
Odakle da uzimam materijal?
Jako je bitno uzimati svez materijal.Njega cete naci na twitteru i na facebooku.Fan sam 300 celebrity licnosti i sve one jedva cekaju da se slikaju sa svojim iphone-om i da nakace na zid, i da izazovu euforiju svojih pratioca. Vama za jedan projekat je dovoljno nekad i jedna slika
...

Ok, prijatelji, po cijenu da postavim totalno bezvezno pitanje, ipak cu ga postaviti: moze li neko da postavi barem 3 linka sa social bookmarking siteova zvijezda koje su trenutno popularne? Ili da da neki dobar link za CC slike, neke gdje necemo imati problema sa copyrightom?
Ja sam evo kopao po internetu 3-4 sata, i slabo sam koju sliku "upecao"... Mislim da bi ovakva informacija bila dobra za pocetnike, nadam se da ne trazim previse :)

ciano kaže:
freemind kaže:
Posto nas je Dbomestar kritikovao da nista ne radimo na forumu, da malo razmrdam masu.

Kako zaradjivati 500e preko adsense-a mesecno?

...
Odakle da uzimam materijal?
Jako je bitno uzimati svez materijal.Njega cete naci na twitteru i na facebooku.Fan sam 300 celebrity licnosti i sve one jedva cekaju da se slikaju sa svojim iphone-om i da nakace na zid, i da izazovu euforiju svojih pratioca. Vama za jedan projekat je dovoljno nekad i jedna slika
...

Ok, prijatelji, po cijenu da postavim totalno bezvezno pitanje, ipak cu ga postaviti: moze li neko da postavi barem 3 linka sa social bookmarking siteova zvijezda koje su trenutno popularne? Ili da da neki dobar link za CC slike, neke gdje necemo imati problema sa copyrightom?
Ja sam evo kopao po internetu 3-4 sata, i slabo sam koju sliku "upecao"... Mislim da bi ovakva informacija bila dobra za pocetnike, nadam se da ne trazim previse :)
http://www.zimbio.com/pictures

Back
Na vrh