• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako zaraditi, dobiti posao preko freelancer.com?

RE: Kako zaraditi , dobiti posao preko freelancer.com?

Ja imam problem pri logovanju na odesk-u . Kad se logujem moze ali kad krenem da resavam one testove opet mi trazi da se ulogujem ali nemoze da se uloguje. Da li zna neko u cemu je problem? :?

EDIT: Naso sam, treba samo da se popuni profil do kraja da bi mogao da pokrenes testove.

mrgood kaže:
anarchox kaže:
Da. I kod mene je: "Moneybookers Account - Personal Account", sa njim mozes uglavnom sve.
A, za WireTransfer sa Odeska: "Wire Transfer - $30 per withdrawal to Bosnia and Herzegovina"
dakle, ako ces sa Odeska direktno povlaciti na banku, izace te poprilicno skupo.
Za BiH je 30$, a vjerujem i za ostale balkanske zemlje...

Povlacenje sa MoneyBookersa: "Bank account & Credit Card - 2.45 USD"

Prema tome, mislim da ti je MoneyBookers najisplatnija opcija.
Inace, slanje novca sa Odeska na MB ima fee od samo 1$.

:waving

Cemu Wiretransfer? Najjednostavnija opcija sa najmanje komplikacija je ona koju sam opisao preko debitne payoneer kartice. Za svaki transfer para na karticu uzmu fee od samo 2$

Ja ne mogu payoneer kartice jer nije podržana u Hrvatskoj...

Kako nije podrzana ja zivim u Hrvatskoj i dobio sam ju i funkcionira sasvim normalno. Ti mozda mislis na Paypal...

Meni su iz Payoneera rekli da se BiH nalazi na listi zemalja sa sigurnosnim rizikom,ali unatoč tome prešli su preko toga i poslali karticu ;)

Ne znam, ali meni bas ne ide sa ovim freelance sajtovima.

Pokusao i dalje pokusavam na Odesk ( tu sam do sada uvek bio odbijen,
a kao razlog uglavnom nedovoljan "history" ) a imam taj limit od 2 bid-a.
Nisam radio nikakav test jos.

Freelancer - milion ponuda, ali opet slabo, kada vidim oglas javim se , ali gotovo
uvek je neko izabran sa manjom ponudom. A kada bid-ujem gledam da to bude
neki bid u nivou proseka.

Gledacu da uvedem promene koje sam ovde procitao, pa cemo videti.

Da i tu je jos vWorker (nekadasnji rentAcoder), scriptlance...

ativar kaže:

Pa ako je tako, neces nikad ni dobiti posao.
Imaj na umu da je prvi test koji radis na Odesku ustvari "test spremnosti", (odesk readiness test)
i on ti kao prvi dize broj aplikacija mozda na 5-6, a izmedjuostalog, zasto bi te neko
zaposlio da za njega radis na oDesku, kada vidi da ustvari nisi sposoban da radis na istom,
s obzirom da je taj prvi test uslov za dalju pricu uopste...

Ako su ti testovi problem možeš pronaći riješenja na netu :D

ativar kaže:

Freelancer - milion ponuda, ali opet slabo, kada vidim oglas javim se , ali gotovo
uvek je neko izabran sa manjom ponudom. A kada bid-ujem gledam da to bude
neki bid u nivou proseka.

Gledacu da uvedem promene koje sam ovde procitao, pa cemo videti.

Da i tu je jos vWorker (nekadasnji rentAcoder), scriptlance...

Ja sam u početku radio za džaba, čisto da dobijem neku reputaciju, i to još prije nego sam krenuo sa oDesk-om, onako hvatao sam po stranim forumima ljude kojima treba link building :crazy_grin

Zašto ne bi recimo ponudio lowest bid? Tako povećaš šansu da dobiješ posao i zaradiš barem nešto za početak, umjesto što tu sjediš i žališ se da te nitko neće, a tu su naravno i rejtinzi koje dobiješ od posla itd. pa kasnije imaš taj prokleti "history".

Tako je, pa moras test polozit, onaj readyness, i onda nakon toga neki koji ce ti biti bitan za podrucje u kojem ces konkurirati za posao. Ja recimo imam Photoshop CS3 test polozen tako dobro da sam u 2% zaposlenika na oDesku koji su polozili sa tim scoreom. Znaci svega nekoliko nas je postiglo tako visoke rezultate. Lako izgooglas svako pitanje tamo, tako da nije problem.

A koji su poslovi onako najlaksi za pocetak shodno da npr neznam bas najbolje da baratam sa programima kao Photeshop itd?

sasa037 kaže:
A koji su poslovi onako najlaksi za pocetak shodno da npr neznam bas najbolje da baratam sa programima kao Photeshop itd?

Ukoliko znas engleski onda je pisanje clanaka najbolje resenje.

Znam engleski nego oni traze da smislim pa da napisem :)
Mada probacu sto da ne.

Odradio sam "Readyness test" , super :) , sada mogu da imam 10 bidova.. koja razlika.
Videcu sada za jos neki test da dodam u folio.
A isto cu gledati da to budu "lowest bid" ili zavisno sada ako se trazi po satu, to cu jos malo da istrazim.

sasa037 kaže:

...ja ti predlažem da za početak pogledaš poslove pod: Data Entry ili ako si vješt sa društvenim mrežama: Social Media Marketing Jobs

mrgood kaže:
Kako nije podrzana ja zivim u Hrvatskoj i dobio sam ju i funkcionira sasvim normalno. Ti mozda mislis na Paypal...

Da, ja sam se malo zeznula... U svakom slučaju u međuvremenu sam otvorila račun preko moneybookersa, međutim kad se ulogiram na odesk stranicu kod paymenta mi stoji x, ne znam zašto..???? Receiving payment for your work requires a valid withdrawal method.
Setup your withdrawal method now.

Ja sam to napravila, čemu ovo...??? Zar nisu povezani moneybookers i odesk???

Da, malo sam istrazivao sve ponude, i ti poslovi koju su pod "Administrative Support"
ne deluju pretesko.

Mada ja preferiram, tj. trazim nesto u Web Design ili SEO poslovima, ali jos nisam dobio odgovore.
Da li ima uticaja ako mi recimo poslodavac posle 1-2 ne odgovori, a ja povucem svoju ponudu?

Zanimiljive su mi i ponude pod
Administrative Support -> Web Reserch , moze da koristi za testiranje i treniranje SEO-a

Ljudi šta znači Article Re-Writing.Dali se misli da dobijete odredjene artikle koje bi vi opisivali ili nešto drugo?

Uzmes tudji clanak i malo ga preuredis da izgleda kao da si ga ti pisao.

ja znam dosta raditi u photoshop, pa mozetze li mi reci, dali se preko odeska moze sta zaraditi na tome i pitam ostale photoshopere na koja podrucja na odesku se najvise orjentiraju?

Back
Na vrh