• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako ubrzati ucitavanje sajta?

Tu od
20 Pro 2013
Pravio sam jedan test na WooRank za to u koje stanje se nalazi moj sajt i sta trabam popraviti.... prikazalo mi se da je moj sajt (inace za slike) veoma spor i oduzima mnogo vreme da se ucitava sta je jedan od faktora za rangiranje, i zelim to popraviti. Pritom moj sajt ne koristi flash ili neke takve stvare sta bi usporavalje.

Zanima me jeli imate neki savet za to kako da ubrzam ucitavanje sajta? Jeli koristite neki plugin, cuo sam da ima neki takav za wordpress-u, sta da uradim da bi se sajt brze ucitavao?

Za ubrzanje ucitavanja slika tj. njihovu optimizaciju koristi wp smushit plugin.

Ono što ti treba je w3 total cache plugin. Potraži po netu kako ga najbolje podesiti. Ja sam "ubo" tek iz par puta da radi kako treba. Skor mi je 89/100 za mobile i 95/100 za desktop posle podešavanja.

- w3 total cache plugin
- wp smush.it
- gtmetrix.com
- cloudflare

Java skripte ti usporavaju sajt, stoga gledaj da ih maksimalno smanjiš na stranici. Isto tako i hrpa reklama ide u prilog sporosti sajta, ukoliko i njih imaš more izbaci pokoju.

Back
Na vrh