Skipper
Legenda
- Tu od
- 9 Ožu 2011
Postoji samo jedna istina kako potrošiti kalorije a to je uneti ih na dnevnom nivou manje nego što ih potrošite.
Vi danas da ništa ne radite (ležite u krevetu i gledate TV) potrošićete dosta kalorija.
Ono što je na vama hoćete li kilograme izgubiti na zdrav ili nezdrav način. Loš način za gubitak kilograma je korišćenje raznih preparata gde vi gubite mišićno tkivo i vodu a salo u manjem delu. Posle toga imali snage kao i neka baba.
Zdrav način gubitka kilograma je 80% u ishrani koju vodite + 20% fizičkih aktivnosti.
Što se hrane tiče imate sledeća pravila:
*Izbacite testa i brašno
*Izbacite slatkiše
*Izbacite voće
*Izbacite masnu hranu
*Izbacite gazirana pića i sokove
*Ubacite u ishranu što više belog mesa (pileće, ćureće)
*Meso spremajte isključivo kuvanjem ili pečenjem bez ulja (recimo roštilj)
*Govedina i teletina
*Riba, tunjevina
*Što više povrća
*5-7 obroka u toku dana (ne da se prežderavate)
*Obavezna fizička aktivnost
Sad da ne ulazim toliko u detalje jer je ovo ogromna tema napisaću recimo moj dan. Ono što je kod mene specifično je da su mi obroci uvek u isto vreme jer mi odgovara tako.
- Ujutru kad ustanem u 6 sati pojedem 100 gr ovsenih pahuljica sa nemasnim mlekom ili jogurtom+4-6 belanaca i jedno celo jaje
- U 9 sati neko belo meso+ salata (nekad i tunjevina/riba)
- U 14 sati isto kao 2. obrok
- 16 sati trening koji se sastoji od 1h rada sa tegovima+ 45-60 minuta kardio trening
- 18 sati proteinski šejk (najbolje uzeti neki protein, ovo je bitno zbog obnove mišića)
- 19:30 govedina+povrće, ili neko belo meso +krompir, pirinač
- 21 sat 200gr nekog nemasnog sira (ella recimo)
Naravno ovo je samo jedan primer jelovnika jer ovo stalno menjam jer sam trenutno na režimu ishrane rotacije ugljenih hidrata.
U teretanu idem 4 puta sedmično na ovaj način: 2 dana trening-dan pauze-2 dana trening-2 dana pauze.
Takođe ako nemate jaku volju ništa nećete uspeti.
Vi danas da ništa ne radite (ležite u krevetu i gledate TV) potrošićete dosta kalorija.
Ono što je na vama hoćete li kilograme izgubiti na zdrav ili nezdrav način. Loš način za gubitak kilograma je korišćenje raznih preparata gde vi gubite mišićno tkivo i vodu a salo u manjem delu. Posle toga imali snage kao i neka baba.
Zdrav način gubitka kilograma je 80% u ishrani koju vodite + 20% fizičkih aktivnosti.
Što se hrane tiče imate sledeća pravila:
*Izbacite testa i brašno
*Izbacite slatkiše
*Izbacite voće
*Izbacite masnu hranu
*Izbacite gazirana pića i sokove
*Ubacite u ishranu što više belog mesa (pileće, ćureće)
*Meso spremajte isključivo kuvanjem ili pečenjem bez ulja (recimo roštilj)
*Govedina i teletina
*Riba, tunjevina
*Što više povrća
*5-7 obroka u toku dana (ne da se prežderavate)
*Obavezna fizička aktivnost
Sad da ne ulazim toliko u detalje jer je ovo ogromna tema napisaću recimo moj dan. Ono što je kod mene specifično je da su mi obroci uvek u isto vreme jer mi odgovara tako.
- Ujutru kad ustanem u 6 sati pojedem 100 gr ovsenih pahuljica sa nemasnim mlekom ili jogurtom+4-6 belanaca i jedno celo jaje
- U 9 sati neko belo meso+ salata (nekad i tunjevina/riba)
- U 14 sati isto kao 2. obrok
- 16 sati trening koji se sastoji od 1h rada sa tegovima+ 45-60 minuta kardio trening
- 18 sati proteinski šejk (najbolje uzeti neki protein, ovo je bitno zbog obnove mišića)
- 19:30 govedina+povrće, ili neko belo meso +krompir, pirinač
- 21 sat 200gr nekog nemasnog sira (ella recimo)
Naravno ovo je samo jedan primer jelovnika jer ovo stalno menjam jer sam trenutno na režimu ishrane rotacije ugljenih hidrata.
U teretanu idem 4 puta sedmično na ovaj način: 2 dana trening-dan pauze-2 dana trening-2 dana pauze.
Takođe ako nemate jaku volju ništa nećete uspeti.