Vatra Wolf kaže:
Jel se i šetnja od nekih sat i po dnevno računa kao vježba? Ja toliko otrpilike dnevno trošim da bih otišao do grada i nazad. FAzon je što neću da plaćam kartu za tramvaj tako da pješačim jednu stanicu i zaobiđem kontrolu.

A što se nekih bicikala tiče toga nema kod mene. Ni tegova. Dakle samo šetnja, zato imam izdržljivosti u noigama. E sad kad sam ljetos otišao u bazen do pola sam plivao i zadihao se.

Dakle kao što ste rekli kardio trening treba forsirati, a sad za sad držat ću se šetnje. Ovih mojih 85Kg mi taman.
Pa sada, svaka fizicka aktivnost se racuna kao vezba.
E sada pitanje je koliko je koja efikasna i uz koju cete postici, najbolji i najbrzi efekat za doci do odredjenog cilja...
Trcanje je bez premca fizicki trening tela, uma i izdrzljivosti, koji je najefikasniji i najbolji za nabijanje kondicije i skidanje masnih naslaga. Kao i u svemu i ovde morate da se pridrzavate odredjenih nazovi pravila i da znate kako treba trenirati, da bi postigli sto veci efekat. Inace ne govorim iz noob ugla, vec iz dugogodisnjeg treninga i muke. Ja sa ovom raspravom nemam problema konkretno ( nikada nisam ni imao ), samo prenosim ono sto znam i sto sam iz dugo godina naucio.
Dakle ako stvarno zelite da postignete cilj koji ste naumili u smislu da smrsate osecate se bolje i izdrzljivije u kondicionom smislu, naoruzajte se voljom i na trcanje, nista vam nece znaciti da trcite malo malo, pa da stanete, masne naslage u vecoj meri pocinju da se tope posle 40-tog minuta trcanja, ovo vazi za rekreativne jer oni ne mogu postici konstantnu brzinu i ritam kao profesionalni trkaci, pa kod njih to ide malo sporije...
Bicikla koju vozim cesto i na duzim relacijama, takodje fantasticna, pogotovo ko moze da vozi brzo i da izdrzi uzbrdice i sve, ali problem nastaje sto biciklu ne mozete voziti tokom zime, a mali je broj ljudi koji moze da priusti sobni bicikl, a trcati mozete bilo gde i bilo kada, potpuno besplatno
A sto se tice teretane, tu nisam neki mag, ali znam par stvari koje su tacne ne 100 % nego 110 %. Sta je bodi bilding ? Jednostavno napumpavanje i oblikovanje misica radi cilja da lepse izgledate uz neku hemiju ( steroide, kreatine...).
Sto se tice snage to je vestacka snaga ! Da li ste se ikada zapitali ko je najjaci covek na svetu ili ko ima najjaci udarac... Najjaci ce se tesko odrediti, ali grupa najjacih ljudi sigurno nisu bodi bilderi, zato sto kako sam ranije rekao to je vestacka snaga, on u toku treninga pumpa, pumpa i pumpa misic, i on nabrekne od silne vode i steroida, i posle splasne...
Vidite nekoga na ulici i kazete a joj koliki je pa zgazio bi me kao buvu, nije tacno, tuca je individualna stvar i snaga igra malu ulogu, snalazljivost, brzina, i tehnika na koji nacin se bijete igra glavnu ulogu, a to bodi bildingom sigurno necete postici...
E kako da postignete ovo gore navedeno, odgovor lezi u svakodnevnom fizickom radu, kao npr cepanje drva jedna od najboljih vezbi za sve delove tela, sve vam radi i noge i trbuh, ledja, baliranje sena u selu ( svi imamo selo XD ) bacanje bala na traktor i sa traktora, slaganje, rucno kosenje ( koje inace isto ubija, probate da kosite samo pola sata konstantno sledeci dan necete moci da se pomerite od upala )...itd...
Sve u svemu bodi bilding je vise za oblikovanje misica i lepsi izgled, a fizicka snaga, brzina i izdrzljivost dolazi iz ,,fizikalije'' ili kicma transa kako neki vole da kazu, u kombinaciji sa trcanjem bicete azdaja
p.s. To sam zaboravio da kazem, ako ipak niste za fizicki rad, onda najbolje da radite zgibove, propadanje i sklekove, naravno ko moze