• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako se registrovati na Moneybookers (Skrill)

olja2112

Novi član
Tu od
19 Tra 2012
Je l moze neko tacno da mi kaze kako da se ulogujem na MB i kako da ga koristim, nemam nikav devizni ni tekuci racun u Srbiji, sta treba da otvorim i kako da povezem sa MB-om?
Mozda je glupo pitanje al jbg ne razumem se u ove stvari....
Hvala unapred
:stars

RE: Odesk

@olja2112 Moj sistem je sledeći (iz Srbije sam):

1. Otvorio sam MoneyBookers odnosno Skrill account i potvrdio ga tako što su mi poslali pismo na kućnu adresu u kome je bio kod koji sam ukucao da potvrdim (čekao sam pismo 4 dana). Da bi se pismo poslalo moraš izgleda da platiš 15 dolara od para koje već imaš na računu. Takode, možeš potvrditi svoj indetitet na brži način preko svoje devizne kartice.

2. Ja sam otvorio devizni račun u nekoj banci koja mi je dala svoj IBAN i SWIFT kod i moj unikatan kod. Uglavnom, objasniće ti šta je šta tamo.

3. Dodao sam ovaj bankovski račun u svoj MoneyBookers account koristeci sve podatke koje su mi devojke iz banke dale na papiru.

4. Prebacio sam pare sa oDesk na Moneybookers (novac mi legne odmah i platim 1 dolar po transakciji).

5. Sa Moneybookers prebacim na bankovski račun koji sam dodao u koracima 2 i 3.

Ukoliko je account prethodno potvrđen nekom od navedenih metodi, stvar se dešava brzo i imaš dosta veći limit. Ne znam kako stoje stvari sa karticama, ali meni novac na račun u banci legne posle nedelju dana. Moja banka mi ne uzima nikakvu proviziju. Valjda je malo jasnije...

Zasto komplicirate toliko oko te odesk isplate? Napravite si Payoneer oDesk karticu, payoneer uzima sebi 2 $ po svakoj transakciji (neovisno o iznosu) i jos 2.5 dolara ako zelite novac odmah. Ako vam nije hitno, mozete ustedit ta 2.5 dolara i cekat 2 radna dana da vam stigne novac. Otidjete na bankomat i dignete pare. Nikakvi moneybookersi,paypali,devizni racuni i ostali bakraci.

mrgood, to je dobra opcija naravno, ali nekim ljudima mozda treba devizni racun za neke druge stvari, a ne samo oDesk servis? Ako ga vec imate jedan takav racun onda koristite to, a i manja je provizija. Uopste ne vidim o kakvim je komplikacijama rec, sve sam zavrsio za jedan dan :)

Rasprava odvojena u svoj sopstveni topic.

Olja, molim te da ubuduce za zahvaljivanje koristis dugme thanks, koje tome i sluzi.

1. da li znate koliko skril naplacuje verifikaciju racuna? da li skida sa deviznog racuna banke ili uzima od novca koji stigne sa odeska tu sumu?
2. koju domacu banku mi mozete preporuciti za otvaranje deviznog racuna i da li znate kolili su tu troskovi (tipa da li postoji neki depozit, odrzavanje racuna isl)?
3. kada otvaram devizni racun da li moram da uzimam i tu karticu i ta odrzavanja (ebanking, sms slanja itd)? katica mi ne treba jer zivim u malom mestu i sve banke su mi na 2 minuta pa mi nije frka da u prolazu tu i tamo svratim da mi pogledaju da li ima neke uplate kad je ocekujem

hellycherry kaže:
1. da li znate koliko skril naplacuje verifikaciju racuna? da li skida sa deviznog racuna banke ili uzima od novca koji stigne sa odeska tu sumu?
2. koju domacu banku mi mozete preporuciti za otvaranje deviznog racuna i da li znate kolili su tu troskovi (tipa da li postoji neki depozit, odrzavanje racuna isl)?
3. kada otvaram devizni racun da li moram da uzimam i tu karticu i ta odrzavanja (ebanking, sms slanja itd)? katica mi ne treba jer zivim u malom mestu i sve banke su mi na 2 minuta pa mi nije frka da u prolazu tu i tamo svratim da mi pogledaju da li ima neke uplate kad je ocekujem

U Intesi u Srbiji (piše u profilu da si iz Srbije) ti je internet kartica besplatna, ne plaća se održavanje računa niti je za karticu potreban depozit. Mislim da uvek moraš da uzimaš karticu kada otvaraš račun, al kao što sam gore napisao - besplatno je u Intesi.

hvala, a sto se tice verifikacije skril racuna? da li je zbog toga potrebno da na tom racunu deviznom u banci stoji neki iznos ( i koliki da bih znao koliko novca da ostavim tamo) ili ce oni skinuti kada sa odeska povucem novac?

jos jedna informacija koju sam cuo pa eto da podelim i proverim:" saznao sam danas u banci da Banka Intesa ne uzima nikakvu provizuju za iznose do 100e, koji se podizhu sa deviznog rachuna. Za iznose preko 100e, uzimaju nekih 300 din."

Ne secam se cifre za verifikaciju na Moneybookers. Stavi 10e bice ti dosta. Ne moras verifikovati karticu da bi sa Odesk na Moneybookers povlacio novac.

Sto se tice dizanja novca sa deviznog, ne cudi me da banka tu uzima proviziju.

hvala, to me je malo bunilo jer sam mislio da verifikacija kartice MORA da se uradi i cemu uopste verifikacija sluzi?

hellycherry kaže:
hvala, to me je malo bunilo jer sam mislio da verifikacija kartice MORA da se uradi i cemu uopste verifikacija sluzi?

Verifikacija kartice služi za to da možeš sa kartice da uplaćuješ novac na Skrill, i da sa Skrill na karticu (devizni račun) novac povlačiš.

kako verifikovati racun?

otvorio sam devizni racun u intesi, registrovao se na MB, uneo tamo swift i eban. kako sada da znam da je mb i racun adekvatno povezan i da ce transfer novca biti uspesan?
kako kapiram MB treba da posalje neko pismo (za koliko od prilike dana stize?) ili tako nesto. u drugom postu na ovoj temi sam video da je neophodno uplatiti 15 dolara najpre da bi pismo uopste poslali. da li to mora tako da se uradi i gde mogu videti tacan iznos koji je potreban za verifikaciju racuna?

dakle, kako se u stvari verifikuje racun na mb? da li treba i koliku sumu da imam na svom devizom racunu?
gde se to radi na MB sajtu? u my accounts, upload funds(da li tu moram da prebacim novac sa racuna na mb da bi mb postao aktivan),...?

moze li neko da mi napise "idiot friendly" :p korak po korak uputstvo?

kako je vandanic rekao u drugom postu, postupak je sledeci

1. Otvorio sam MoneyBookers odnosno Skrill account.

2. Ja sam otvorio devizni račun u nekoj banci koja mi je dala svoj IBAN i SWIFT kod i moj unikatan kod. Uglavnom, objasniće ti šta je šta tamo.

3. Dodao sam ovaj bankovski račun u svoj MoneyBookers account koristeci sve podatke koje su mi devojke iz banke dale na papiru.

4. Prebacio sam pare sa oDesk na Moneybookers (novac mi legne odmah i platim 1 dolar po transakciji).
Prilikom prvog povlacenja novca sa MB na bankovni racun bice potrebno da pre nego vam omoguce transfer, verifikujete svoju adresu,sto znaci da ce vam MB poslati pismo kod koji treba da ukucate.ne brinite,dobicete jasno uputstvo. Kada ukucate taj kod i verifikujete svoju adresu mozete lako prebaciti novac sa MB na bankovni racun. Meni je stigao taj novac za 5-6 dana

Cao ljudi ja sam otvorio devizni racun u komercijalnoj banci al vidim da na MB mi trazi jos neku karticu o cemu je rec?

ja se registrovao na skrill ali sam greskom narucio njihovu skrill karticu,jer slabo znam engleski,sad sam ukapirao da kartica stize,koliko ce da kosta i dali pare moram da dam odmah ili kasnije ce mi oni odbiti i tako?jesam pogresio sto sam narucio karticu ili?

Back
Na vrh