• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Wordpress Kako precizno podesiti lokaciju 'Read More' taga ?

twister

Član
Tu od
22 Lip 2010
Imam jedno pitanjce, nakon nekoliko neuspesnih pokusaja da sam otkrijem sta treba raditi.

Sto se tice bilo kakvog kodiranja, veliki sam pocetnik. Pa ipak, bacio sam pogled na *.php code koji cini sam wordpress, i nisasm uspeo ukapirati ste ide sa cim da bih izveo ono sto mi je potrebno. Evo o cemu se radi:

Svaki moj post na wordpressu (znaci samo telo posta) ima:
1. linija je podnaslov
2. linija je prazna
3. linija je thumbnail od neke slike sa linkom na jedom od free image hosting sajta.
4. linija je prazna
5. linija je tekst samog posta.

Sta zelim:

Hteo bih da mi wordpress automatski 'odsece' svaki post nakon 3. linije (znaci posle podnaslova i slike) i postavi 'read more'.

Znam da se to moze rucno namestiti tako sto se ubaci tag:

<!--more-->

...ali ja zelim da wordpress to odradi sam, i za svaki post koji je objavljen i koji ce biti objavljen u buducnosti.

Imam spremljene postove i zaista je previse da jos svaki od njih dodatno editujem i ubacujem im '<!--more-->' tag, tamo gde zelim da se post 'presece' i ispise 'read more' kako bi posetioci bili 'primorani' da kliknu na 'read more' i procitaju ostatak posta/artikla.

Znaci, da li mi neko moze reci sta treba i gde upisati kako bi wordpress, recimo, automatski ubacivao tag 'read more' nakon trece linije (tj. da 'read more' pravi odsecanje odmah nakon trece linije samog tela artikla/posta).

Znam da ovo moze, jer sam video par blogova sa gomilom artikala/postova, gde im je takodje vidljiv samo podnaslov i slika (na nekima samo slika od posta) a sve ostalo je sakriveno i zahteva od posetioca da otvori kompletan post kako bi ga u celosti proctao.

Moze li mi neko pomoci oko resavanja ovog problema?

Hvala unapred!

btw. koristim wordpress 3.1.1

Potrazi plugin, mislim da se zove Post Teaser. Podesis nakon koliko ti rijeci (ili redova, ne znam tocno) reze, pa kad ovoris kategoriju dobijes te isjecke i ”Read more” ili sto vec hoces. Jesi na to mislio?

Google is your best friend :)
http://digwp.com/2010/01/wordpress-more-tag-tricks/

Customize the more link text on a sitewide basis

Instead of customizing individual more text, we can also customize it for all posts on a sitewide basis. The first and easiest way to change the default more link text is to simply add your custom text to the_content() template tag:
<?php the_content('Keep reading this post'); ?>

You can even add markup to help format and style the output according to your needs:
<?php the_content("<span class="custom-more">Keep reading this post</span>"); ?>

Hvala obojici na zelji da pomognete.

Ali...

@LeonMak: Koristim wordpress 3.1.1 a post teaser je "Compatible up to: 3.0.5". Pa ipak, instalirao sam ga da vidim hoce li raditi. I ...ne funkcionise. Nakon aktiviranja plugina nemam cak ni opciju za bilo kakva podesavanja.

@Godfather: Koristio sam google pre nego sto sam postavio pitanje. Nisam, konkretno, bio na stranici ciji si link ti ostavio, ali sam bio na mnogim drugim koje su imale manje/vise slicne predloge. Ipak mislim da me niste mozda najbolje shvatili.

Nasao sam par wordpress blogova gde bih vam mogao pokazati sta bi mi trebalo, ali ti blogovi su za 18+ a ja ne znam da li smem takav link da ostavim ovde u topicu.

Ali ako zelite, probajte da nadjete preko googla koristeci 'adultbay' kao keyword.

Znaci, ako nikako drugacije ne moze, bih bih zadovoljan da 'neki plugin' ili dodata komanda u samom codu wordpressa, ignorise slike/thumbnailove a da sve ostalo sakrije i ponudi 'read more' kao opciju.

Nadam se da sam vam sada malo pomogao da shvatite sta zelim da postignem podesavanjem 'read more' opcije.

twister kaže:
Koristim wordpress 3.1.1 a post teaser je "Compatible up to: 3.0.5". Pa ipak, instalirao sam ga da vidim hoce li raditi. I ...ne funkcionise. Nakon aktiviranja plugina nemam cak ni opciju za bilo kakva podesavanja.
Koliko sam shvatio, kompatibilnost još nije potvrđena, a to ne znači da je nekompatibilan. Kod mene PT 4.0.1 i WP 3.1.1. rade bez greške, a opcije za podešavanje imam u lijevom stupcu pod Setings > Post Teaser.
Kod tih 18+ blogova koji imaju to što ti hoćeš, dobro prouči 'source' na tom mjestu pa probaj shvatiti kako radi ili pokušaj iskopirati taj dio koda.

Back
Na vrh