Slažem se s markom ,
naravno da je najbitniji content , to je najbitnije , ali kod ovoga dosta je bitan SEO ,
Najučinkovitija opcija , barem za sada, je da korisnicima koje zaintrigiraš, omogućiš lakši uvid u novi sadržaj , da bi se oni lakše "znali vratiti"
NPR. uhvatiš par ljudi na stranici , počnu ti dolaziti , i njima dosta , vidili su sviđa im se , ali te zaborave brzo ,
ti im moraš na stranici a i van nje ponuditi opcije da se vraćaju tipa RSS, share na socijanim mrežama , newsletteri i sl.
jer stari content je interesantan samo novim korisnicima stranice, a novi moraju biti zaintresirani ponovo i ponovo , dok im ne uđe u naviku,
imam site koji je još u izradi ali je zamišljen otprilike ovako:
0.COTNENT
0.1 - tuđi rss1, tuđi rss2.......
0.2 - razni feedovi i skripte koje kupe tuđi sadržaj (naravno legalno, ništa ne kradem)
1 SITE
na stranici se osim ručno objavljenih članaka, rade vanjske skripte i feedovi,
za svaki članak moraš imati share this ili sličnu aplikaciju da korisnici promoviraju site ,
RSS feed site naravno mora imati (ako imaš više katogorija preporuča se da izdaješ više feedova)
znači time smo riješili dio sa sadžajem , nisam spomenu forume i registraciju korisnika koji su također bitni
2.Reklama+SEO
Korisnike ćeš najviše dobivati nazad , ako si "socijalno" povezan s njima,
znači obavezno da ti skripta ažurira FB grupu i Twitter site(s Myspaceom, orkutom i slično nema iskustva ali radim na tome), to se radi s imporatnjem RSS-a u grupu odnosno stranicu, automatski tako da kad objaviš članak na siteu to vide tvoji pretplatnici nasocijalnim mrežama
Newsletter isto tako koristiti, njime se koristiš kad imaš neke promocije ili slično , jer iskustva govore , a znamo i sami , da baš nevolimo kad nas netko spama
Ako imaš kvalitetu sadržaja , ostalo nebi trebalo biti problem ,
BTW. neznam kliko ste upoznati ,ali moćni G kreće u napad na socijalne mreže , proizvodom Google Wave, gledao sam prezentaciju od 1,5h, i mislim da ima prespektive , još je u beta verziji , ali budućnost mu je osigurana, jer implementra , sve G korisnike i vrlo je pristupačan