• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

sunbeach kaže:
Mrxula kaže:
To je pre bilo tako sa Adsense ali sad nije bas. Ja jutros snimao sebe kako jedem i kako pricam i izbacio na yt . Naravno omogucena monetizacija ,ali kad sam pokusao da monetize taj video nije htelo ,neki kao uzvicnik o_O What ?! Ne cuje se muzika ,samo ja ali eto . Ja sam isto pre pricao Adsense Mama kakvo partnerstvo.
Ali kad vidim tu prednost u monetizaciji i vrednosti reklama ,pogotovo one Mid Rols , partnerstvo je bolje :D I zarada mi je znatno veca nego sa Adsense
Pozvali te sa samo 3.4 miliona pregleda ? Danas ima mreza koje traze samo 300k mesecno .
Ali dobro , ti si sad realno ,pravi partner sa youtube ,to je kao da si partner sa nekom mrezom ,samo sto ne uzima 20% ili 10%

Ovo je najbolji primer kako covek sa jednim video snimkom mesecno,uzima dobru lovu

https://www.youtube.com/user/SerbianFailBlog

Aha znam njega . Car .
Fora sto ima dva kanala i to znaci vise zarada xD
Ja ovaj mesec samo $200 ali eto Ne znam kako je vama ali CPM polako ide na bolje .
Znaci Septembar ce biti dobar mesec :)

Mrxula kaže:
sunbeach kaže:
Ovo je najbolji primer kako covek sa jednim video snimkom mesecno,uzima dobru lovu

https://www.youtube.com/user/SerbianFailBlog

Aha znam njega . Car .
Fora sto ima dva kanala i to znaci vise zarada xD
Ja ovaj mesec samo $200 ali eto Ne znam kako je vama ali CPM polako ide na bolje .
Znaci Septembar ce biti dobar mesec :)

Nije vazno da li ima dva kanala ili 50 kanala vazna je dobra ideja.

Ej @dado4 Imam jedan kanal sa 200 subova i 4k pregleda dnevno ali fora je sto imam 3 klipa koja imaju Content ID problem :( Jel mogu postati partner ?

Mrxula kaže:
Ej @dado4 Imam jedan kanal sa 200 subova i 4k pregleda dnevno ali fora je sto imam 3 klipa koja imaju Content ID problem :( Jel mogu postati partner ?
Samo mi pošalji link youtube kanala pa ću provjeriti da li može ući u partnerstvo.

[/quote]

SFB je cesto ovde pisao,on ima pisanu dozvolu za svaki klip u kompilaciji,odlicno je on to razvio,svaka mu cast. sunbeach izbrisi privatne poruke jer si dostigao limit pa ne mozes ni jednu vise da primis.

Ivan001 kaže:

SFB je cesto ovde pisao,on ima pisanu dozvolu za svaki klip u kompilaciji,odlicno je on to razvio,svaka mu cast. sunbeach izbrisi privatne poruke jer si dostigao limit pa ne mozes ni jednu vise da primis.

[/quote]

Izbrisao sam a evo i skajp:sun.beach6

Nego zanima me da li se u mrezama moze menjati zemlja odakle ste na youtube nalogu,kao npr.sto svi iz ex yu da bi mogli da unovcavaju stave da su iz neke od zapadnih zemalja npr amerike i onda apliciraju za neku mrezu i kad ih prime i razrade posao da li u medjuvremenu se na youtube nalogu moze vratiti - staviti da su iz neke ex yu zemlje npr. Srbije i da li bi u tom slucaju bila onemogucena monetizacija ili kako se to vec zove kad ste u mrezama.

sunbeach kaže:

Nego zanima me da li se u mrezama moze menjati zemlja odakle ste na youtube nalogu,kao npr.sto svi iz ex yu da bi mogli da unovcavaju stave da su iz neke od zapadnih zemalja npr amerike i onda apliciraju za neku mrezu i kad ih prime i razrade posao da li u medjuvremenu se na youtube nalogu moze vratiti - staviti da su iz neke ex yu zemlje npr. Srbije i da li bi u tom slucaju bila onemogucena monetizacija ili kako se to vec zove kad ste u mrezama.

Ja sam poslusao savet iskusnih Youtubera u ovom threadu i u startu stavio US da bi omogucio monetizaciju. Par minuta pre apliciranja za mrezu sam promenio u Srbija i verifikovao nalog (putem mob). Sto se tice promene zemlje kad si u mrezi, mislim da ne bi imao problema, ali ovo nije provereno...

badramirez kaže:
sunbeach kaže:

Ja sam poslusao savet iskusnih Youtubera u ovom threadu i u startu stavio US da bi omogucio monetizaciju. Par minuta pre apliciranja za mrezu sam promenio u Srbija i verifikovao nalog (putem mob). Sto se tice promene zemlje kad si u mrezi, mislim da ne bi imao problema, ali ovo nije provereno...

Ja sam stavio USA a verifikovao sa svojim brojem iz Srbije i monetizacija radi sve redovno ali sam u medjuvremenu postao promoter jedne americke firme pa su mi oni verifikovali nalog e sad ja hocu da napravim drugi nalog gde bi aplicirao za partnerstvo sa mrezom tako da opet moram staviti USA ali zbog nacina posla moracu da vratim na Srbija pa ne znam da li je neko vratio na zemlju gde stvarno zivi duze vreme posle apliciranja i posle razradjenog kanala.
Inace badramirez svaka cast!Vidim da tebi to bas fino ide.

sunbeach kaže:

@badramirez, pridužujem se čestitkama.
Ako je ovo u potpisu tvoj kanal (a najvjerojatnije jeste), stvarno briljantno! I audio i video su super. :)
Reci, molim te, koje su ovo teme 'No More Monkeys' ili 'Finger Family', odakle to?

Hvala. :fever

P.S. Vjerujem da imaš djecu? Sigurno guštaju oni, a i ti. :)

Badramirez ti pravis ove klipove mislim na ideju , gde ih nalazis ? Mislim da su ovo reupload , salim se , pustao sam ove klipove maloj sestri od tetke i svidele su joj se :D
Samo cepaj klipove jos malo ti fali do 5k subova a to je dovoljno za managed status ;)

Pozdrav ljudi.

prvenstveno bih zeleo da se predstavim, zovem je Jovan, imam 20 godina, i imam veliku ambiciju da pocnem da zaradjujem preko youtube-a. ;)

pratim forum IZ nekih 10-ak dana i otprilike sam povezao kako sta funkcionise.
e sad, trebao bi mi jedan savet od vas vec iskusnih igraca :sparkle
razmisljao sam sta bi bilo dobro da pocnem da izbacujem, sta bi zanimalo ljude, i gde bi bila nesto slabija konkurencija, naravno sve da bude legalno, znaci bez krsenja pravila..
mnogo ideja mi je padalo na pamet, ali su uglavnom bile bas, bas izlizane kao sto su fail&win compilation, best knockout compilation itd..
onda mi je palo na ideju da pravim Lyrics za strane pesme.
postavlja se pitanje da li bi bilo krsenje pravila ako bih uzeo neku pesmu, naravno napisao svoj lyrics i to izbacio? ako moze neko da mi odgovori bio bih vam zaista zahvalan, pa da se polako bacim na posao :thanks_sign:D

Pozdrav!
Nov sam na forumu i generalno u internet zaradi.Imam nesto iskustva sa yt kanalima ali bez monetarizacije i partnerstva.Već neko vreme planiram da krenem sa kanalom tipa fail/crash kompilacije ,znam da je pomalo izlizano,kao što predhodnik kaze,ali posto bi imao dobar marketing ,kontam da bi prošlo,bar posle nekog vremena ...
E sad pitanje koje mene muči je kako doći do vlasnika tih snimaka? po pravilu trebalo bi da ih kontaktiram i trazim dozvolu za snimak,ali kako da znam ko ima copyright na odredjen snimak,posto kako sam razumeo takvi snimci se često i odkupljuju od većih mreža pa onda oni rokaju copystrikove ili šta već...
I još nešto ,koja bi bila najbolja opcija za partnerstvo za kanale ovog tipa ? Ovde na forumu sam čitao nešto o nekoj partnerskoj mrezi u kojoj ima dosta ovakvih kanala i da imaju dosta snimaka za koja su odkupili prava pa mogu da se koriste,al nemogu nigde da nadjem gde sam to pročitao.

Sythrill kaže:
Pozdrav!
Nov sam na forumu i generalno u internet zaradi.Imam nesto iskustva sa yt kanalima ali bez monetarizacije i partnerstva.Već neko vreme planiram da krenem sa kanalom tipa fail/crash kompilacije ,znam da je pomalo izlizano,kao što predhodnik kaze,ali posto bi imao dobar marketing ,kontam da bi prošlo,bar posle nekog vremena ...
E sad pitanje koje mene muči je kako doći do vlasnika tih snimaka? po pravilu trebalo bi da ih kontaktiram i trazim dozvolu za snimak,ali kako da znam ko ima copyright na odredjen snimak,posto kako sam razumeo takvi snimci se često i odkupljuju od većih mreža pa onda oni rokaju copystrikove ili šta već...
I još nešto ,koja bi bila najbolja opcija za partnerstvo za kanale ovog tipa ? Ovde na forumu sam čitao nešto o nekoj partnerskoj mrezi u kojoj ima dosta ovakvih kanala i da imaju dosta snimaka za koja su odkupili prava pa mogu da se koriste,al nemogu nigde da nadjem gde sam to pročitao.

Kako doci do vlasnika.Pa prosto pitas tog coveka sto je okacio video da li mozes da ga iskoristis za tvoj video.Tako ti je najbolje,ali opet to ti ne garantuje bas 100% jer moze bilo ko da ukrade snimak i da ga okaci i da kaze da je on vlasnik,pa posle onda da dobijes copyright strike od pravog vlasnika.Ne znam dal me razumes.Drugo,nikako ne mozes da znas ko ima ,,copyright'' zbog toga sto svako zadrzava pravo za isti,i moze da te tuzi bilo ko za bilo koji snimak (koji nije tvoj,naravno).To je na foru Fail Army ili Junkin Video,oni otkupljuju snimke ili pitaju pravog vlasnika da preuzmu snimak i da rade sta hoce sa njim. Sto se tice YT Full Partnerstva tu se ne razumem toliko jer koristim iskljucivo Adsense (Ali planiram jedan kanal da povezem na neku mrezu). Jednostavno,za takve stvari ti nije potrebno partnerstvo,kontraktiras pravog vlasnika videa i ako ti odobri ubacujes,editujes, radis sta hoces...Ja imam 2,3 kanala na kojima ubacujem to sto ti planiras da pocnes ,,failove,, i ,,crashove,, ...Ako dobijes copyright strike zamolis ga da povuce tuzbu i onda obrises video...Ako ti jos nesto nije jasno pitaj :)

To me i muči ,što nikako nemogu znati 100% da je taj koga sam pitao vlasnik snimka,jer svaki taj copyright strike narušava ono "good standing" i pravi probleme sa partnerskom mrežom ,čak i ako povuku taj strike.
E sad pitanje bi bilo ,jer kazeš da imaš sl. kanal- Gde nalaziš snimke i potencijalne vlasnike? pošto na yt to dodje bukvalno nemoguće šta kod da ukucaš izadje 500+ stranica kompilacija,ako imas neki odgovor možeš i pm.
Ovo stoji, što sam pitao za tu neku partnersku mrežu, jer sam pročitao da imaju redovno nove snimke koje ti daju da ih slobodno koristiš u svom videu.

Ma kakav Adsense za te kompilacije , ja sam snimio sebe pa nisu hteli da monetizuju klip , kako ce onda tebi koji pravis kompilacije i to jos sa dozvolom vlasnika ?
Nema sanse , probaj partnerstvo za nekim firmama koji uzimaju 20% od tvoje zarada jer sa njima imas najvise poverenja :D
Adsense ti je u tvom slucaju samo ako zelis da ti pise Under Review ili onaj uzvicnik da se klip ne moze monetizovati ;)

Kapetan Bačvica kaže:
sunbeach kaže:

Ako je ovo u potpisu tvoj kanal (a najvjerojatnije jeste), stvarno briljantno! I audio i video su super. :)
Reci, molim te, koje su ovo teme 'No More Monkeys' ili 'Finger Family', odakle to?

@Sunbeach, @Mrxula @kapetan Bačvica - Hvala vam puno na pozitivnim komentarima, mnogo nam znače!

@Sunbeach, ide nam sad super sa pregledima, još kad bi i novac pratio to u istom nivou... ;)
da smo iz US sad bi zarađivali više hiljada $, ovako....

@Kapetan Bačvica, kanal je naš, moja supruga radi animaciju od nule (kreiranje likova, crtanje i animacija), ja radim kompletnu muziku. Za melodije imamo dozvole i njih skidam "po sluhu" (to su poznate melodije) i prenosim u Cubase u kojem kreiram kompletnu pesmu. Radimo i prepeve na "naše jezike".
P.S. moja 3,5 godišnja ćerkica je kreativni direktor kanala i ima velikog udela (ako ne i krucijalnog) u izboru i izradi spotova. :lol

@Mrxula, hvala na pohvalama, kao što sam pisao Kapetanu, sve je naše autorsko delo kreirano od nule. Pozdravi sestru od tetke i slobodno nam prenesi sve njene komentare i sugestije. Još oko 500 suba do managed, mada ne znam da li mi to nešto znači, pošto ni sad nemam problema sa strike-ovima, ne znam da li će mi doneti neki finansijski dobitak. U svakom slučaju ću aplicirati, duga je godina u ugovoru ;)

Sythrill kaže:
To me i muči ,što nikako nemogu znati 100% da je taj koga sam pitao vlasnik snimka,jer svaki taj copyright strike narušava ono "good standing" i pravi probleme sa partnerskom mrežom ,čak i ako povuku taj strike.
E sad pitanje bi bilo ,jer kazeš da imaš sl. kanal- Gde nalaziš snimke i potencijalne vlasnike? pošto na yt to dodje bukvalno nemoguće šta kod da ukucaš izadje 500+ stranica kompilacija,ako imas neki odgovor možeš i pm.
Ovo stoji, što sam pitao za tu neku partnersku mrežu, jer sam pročitao da imaju redovno nove snimke koje ti daju da ih slobodno koristiš u svom videu.

Ne mogu ti reci gde nalazim te snimke,jer ja nemam nikakve koristi od toga a i ti bi mi samo bio konkurencija. ;)

badramirez kaže:
@Kapetan Bačvica, kanal je naš, moja supruga radi animaciju od nule (kreiranje likova, crtanje i animacija), ja radim kompletnu muziku. Za melodije imamo dozvole i njih skidam "po sluhu" (to su poznate melodije) i prenosim u Cubase u kojem kreiram kompletnu pesmu. Radimo i prepeve na "naše jezike".
P.S. moja 3,5 godišnja ćerkica je kreativni direktor kanala i ima velikog udela (ako ne i krucijalnog) u izboru i izradi spotova. :lol

Bad Ramirez, hvala ti na odgovoru.
Odlično i super, slično sam već rekao. Sve pohvale i supruzi i tebi. Cubase, naravno, znam za to, uz njega sam radio (i još radim), i sa Fruity Loops i Cool Edit (ovo su 'easy verzije' Cubasea, to znaš). :)
Slažem se, naravno, da kvalitetan audio mora biti u pratnji kvalitetnog videa.
A posebno me veseli kada naiđem, ovako, na neku iznimku koja potvrđuje pravilo, kao ti, Ramirez. :fever

P.S. Dok se ovdje otvaraju cijele teme i rasprave tipa 'kako nešto ukrasti ili kopirati a da te ne ulove', 'kako izbjeći copyright strike' i slično, eto; ti si odgovor na sva takva pitanja. :)

badramirez kaže:
Kapetan Bačvica kaže:

@Sunbeach, @Mrxula @kapetan Bačvica - Hvala vam puno na pozitivnim komentarima, mnogo nam znače!

@Mrxula, hvala na pohvalama, kao što sam pisao Kapetanu, sve je naše autorsko delo kreirano od nule. Pozdravi sestru od tetke i slobodno nam prenesi sve njene komentare i sugestije. Još oko 500 suba do managed, mada ne znam da li mi to nešto znači, pošto ni sad nemam problema sa strike-ovima, ne znam da li će mi doneti neki finansijski dobitak. U svakom slučaju ću aplicirati, duga je godina u ugovoru ;)

Samo tako :) ali treba 10k pregleda dnevno . Hoce doneti kako nece , ti verovatno znas prednosti managed statusa , ali najbitnije je da je najbolji CPM jer nije svako za to .
RWJ , Smosh , Srpski Tutoriali i jos mnogo poznatih , su kanali sa Managed statusom :D

Mrxula kaže:
badramirez kaže:

Samo tako :) ali treba 10k pregleda dnevno . Hoce doneti kako nece , ti verovatno znas prednosti managed statusa , ali najbitnije je da je najbolji CPM jer nije svako za to .
RWJ , Smosh , Srpski Tutoriali i jos mnogo poznatih , su kanali sa Managed statusom :D

I jos plus dobije se ponuda za stvaranje sopstvene mreze https://www.youtube.com/yt/creators/manage-mcn.html ali ovo vazi samo za youtube partnere ali oni koji su preko neke mreze za njih ne vazi,oni ne mogu da naprave sopstvenu mrezu preko kanala koji je u nekoj mrezi .

Back
Na vrh