• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

argeca kaže:
Zna li neko koliko su realne ove statističke procene koje je moguće pogledati na Socialblade-u? Malo mi nerealno deluje. Ne znam da li imaju pristup i podacima odakle dolaze views koji su na mom kanalu najvećim delom iz Srbije i zemalja regiona.
Postavljala sam snimke na svoj kanal iz čistog entuzijazma proteklih godina. Ovog meseca sam dobila prvu ponudu da nekome prodam kanal, zatim i ponudu Freedom-a da postanem partner. Čitala sam proteklih meseci na ovom forumu razne teme o zaradi na youtube kanalima, ali mi je sve zbrkano u glavi.
Elem, ako neko zna da li je ova statistika socialblade-a u vezi mog kanala realna ili ne, bila bih zahvalna na informaciji.

Screenshot Socialblade statistike

~

Ti bi svakako trebala da se raspitas o partnerstvima ili Adsensu, pa da ukljucis monetizaciju na kanalu.

To mi je i namera, hvala. :) Ono što sam do sada shvatila čitajući teme na ovom forumu je da je uglavnom bolje partnerstvo sa nekom mrežom tipa Freedom, nego adsense. Sa adsensom mislim da ne bih imala nikakve šanse za uspeh pošto su snimci koje postavljam uglavnom vesti i gafovi emitovani na domaćim tv stanicama koji mi mogu proći pod "fair use".
Nisam za sada uspela da pronađem informaciju da li monetizaciju moram da uključim pre nego što postanem partner sa nekom mrežom ili se to dešava posle i ako je posle da li to ja aktiviram ili ta mreža.

argeca kaže:
To mi je i namera, hvala. :) Ono što sam do sada shvatila čitajući teme na ovom forumu je da je uglavnom bolje partnerstvo sa nekom mrežom tipa Freedom, nego adsense. Sa adsensom mislim da ne bih imala nikakve šanse za uspeh pošto su snimci koje postavljam uglavnom vesti i gafovi emitovani na domaćim tv stanicama koji mi mogu proći pod "fair use".
Nisam za sada uspela da pronađem informaciju da li monetizaciju moram da uključim pre nego što postanem partner sa nekom mrežom ili se to dešava posle i ako je posle da li to ja aktiviram ili ta mreža.

Bolje ti ukljuci,pa onda apply za partnership,jer ce te lakse primiti. Da li si do sad nesto zaradila od Adsensa?

Nisam, potpuni sam novajlija, nemam čak ni kreiran Adsense account. Zato i ne znam ove detalje iako sam o ovoj temi dosta čitala do sada. Pretpostavljam da prilikom aktiviranja monetizacije moram da povežem Adsense account sa Youtube kanalom, zato još nisam uključila monetizaciju.
Moraću da nastavim sa listanjem ove teme na forumu pošto Freedom za koji sam dobila poziv da apliciram za partnerstvo isplaćuje samo preko paypala, a ja sam iz Srbije.

argeca kaže:
Nisam, potpuni sam novajlija, nemam čak ni kreiran Adsense account. Zato i ne znam ove detalje iako sam o ovoj temi dosta čitala do sada. Pretpostavljam da prilikom aktiviranja monetizacije moram da povežem Adsense account sa Youtube kanalom, zato još nisam uključila monetizaciju.
Moraću da nastavim sa listanjem ove teme na forumu pošto Freedom za koji sam dobila poziv da apliciram za partnerstvo isplaćuje samo preko paypala, a ja sam iz Srbije.

A kakve snimke kacis ? Neznam ne bih prihvatio freedom,zbog velikog RevShare ,to stoji da svako moze da postane partner. Ali ako zaradis 100$ njima dajes 40$ ,to znaci da si u gubitku 40 $. Naravno ja sam uvek za partnerstvo,ali ako kacis vlogove i slicne stvari ,Adsense je bolji.Na primer ja mislo da je Adsense bolji :kacio sam tudje klipove(fudbalske utakmice za koje imam prava) i bio sam pod Adsensom,svaki put se klip ne moze monetizovati. To me nereviralo i apply sam za partnerstvo i odmah su me prihvatili.Ja mislim(mozda nisam upravu) da se veca zarade ostvaruje preko Partnerstva najvise zbog CPM-a.Meni je CPM 7,2 $ . Kad sam bio pod Adsensom,bez obzira sto pregledi dolaze iz velikih zemalja tipa Engleska,Spanija,SAD CPC je uvek bio mali,kao da preglede dobijam sa Balkana! Ja ti preporucujem partnerstvo ,ali sve je na tebi da se odlucis . :)

Šta mislite da li bih ja trebao da ostanem na Adsense ili da predjem na neku mrežu? Gdje bih ostvario veću zaradu? Svi snimci koje imam na kanalu su moji.

Adsense koristim već 6 mjeseci. U prosjeku dnevno imam:
5000 pregleda
104 klika na reklame
E 4.92 zarada
RPM E 0,97
2 min prosječna dužina videa

Na kanalu imam 6 videa i 2,452 pretplatnika.

Ovo su zemlje iz kojih dolaze pregledi:
United States 30,238 (21%)
France 20,932 (15%)
India 11,958 (8.3%)
United Kingdom 8,554 (5.9%)
Finland 7,197 (5.0%)
Philippines 5,683 (3.9%)
Canada 5,065 (3.5%)
Brazil 3,404 (2.4%)
Poland 3,242 (2.2%)
Australia 3,204 (2.2%)

Anri1 kaže:
Šta mislite da li bih ja trebao da ostanem na Adsense ili da predjem na neku mrežu? Gdje bih ostvario veću zaradu? Svi snimci koje imam na kanalu su moji.

Adsense koristim već 6 mjeseci. U prosjeku dnevno imam:
5000 pregleda
104 klika na reklame
E 4.92 zarada
RPM E 0,97
2 min prosječna dužina videa

Na kanalu imam 6 videa i 2,452 pretplatnika.

Ovo su zemlje iz kojih dolaze pregledi:
United States 30,238 (21%)
France 20,932 (15%)
India 11,958 (8.3%)
United Kingdom 8,554 (5.9%)
Finland 7,197 (5.0%)
Philippines 5,683 (3.9%)
Canada 5,065 (3.5%)
Brazil 3,404 (2.4%)
Poland 3,242 (2.2%)
Australia 3,204 (2.2%)

Da li su te ikada isplatili? Ako nemas problema sa Content ID ili sa monetizacijom klipova,Adsense je bolji.Ali ako ti iskljuce monetizaciju ,cao zaradi.Ja mislim da.se vise moze zaraditi sa partnerstvom,kakav sadrzaj kacis ?

Anri1 kaže:
Šta mislite da li bih ja trebao da ostanem na Adsense ili da predjem na neku mrežu? Gdje bih ostvario veću zaradu?

Moje je mišljenje (čitajući i ovaj Forum) da je u tvom slučaju Adsense bolji, a ti svoj kanal već možeš nazvati uspješnim. Čestitam. :)
Pitanje koje postavljaš je glavno pitanje u Video branši, stoga bih ja, a vjerujem i drugi voljeli da to malo detaljnije objasni Mrxula:

Mrxula kaže:
Ja mislim da.se vise moze zaraditi sa partnerstvom

Kako je to moguće ako; kada si partner dio svoje zarade dijeliš sa partnerom?
Jedino ako te oni, kao svog partnera nekako reklamiraju što rezultira većim brojem pregleda? Jer, da je Anri partner; trebao bi imati oko 40% više pregleda da bi zaradio - jednako.
Zar nije tako?
A bili se to dogodilo? Na koji način bi ga reklamirali, i dali bi? :fever
/ovdje ne spominjem konkretne mreže jer to nije ni bitno/

Kapetan Bačvica kaže:
Anri1 kaže:
Šta mislite da li bih ja trebao da ostanem na Adsense ili da predjem na neku mrežu? Gdje bih ostvario veću zaradu?

Moje je mišljenje (čitajući i ovaj Forum) da je u tvom slučaju Adsense bolji, a ti svoj kanal već možeš nazvati uspješnim. Čestitam. :)
Pitanje koje postavljaš je glavno pitanje u Video branši, stoga bih ja, a vjerujem i drugi voljeli da to malo detaljnije objasni Mrxula:

Mrxula kaže:

Jedino ako te oni, kao svog partnera nekako reklamiraju što rezultira većim brojem pregleda? Jer, da je Anri partner; trebao bi imati oko 40% više pregleda da bi zaradio - jednako.
Zar nije tako?

Razumem te kapetane apsolutno.Ja sam isto tako mislio da je Adsense bolji ,po najvise zbog zarade,isto sam pricao da uzimaju novac.Tebi telefon zazvoni u klipu odmah copyright gluposti,zaradjuje se preko reklama,nemas promociju sadrzaja i jos mnogo toga.Ja sam partner i moja mreza uzima samo 10% ,posto mi je mnogo porasla gledanost i zarada nije vise 80% RevShare.Adsense minimum da te isplate je 70€ ,nemaju neki support team,dok kod mreze kad bilo sta pitam posle nekih 10 minuta odgovore .Zaradjuje se preko 1000 pregleda,meni je CPM vise od 4.5$ (juce je bio 6$) ,tako da ako nema problema na kanalu nek ostane na Adsense :)

Kapetan Bačvica kaže:
Anri1 kaže:

Mrxula kaže:

Zar nije tako?

Moguće je zaraditi više novca sa mrežom u odnosu na adsense. Veće mreže kao što je ZoominTV, Fullscreen itd. imaju ad-sales timove. Youtube takvim mrežama daje dio reklama i one te reklame prodaju po višim cijenama. Tako, ako je neko partner sa Fullscreen mrežom na negovim snimcima će se pored standardnih reklama pojavljivati i te skuplje reklame. Na taj način moguće je i pored toga što recimo mreži dajete 20% zarade zaraditi više u odnosu na adsense. Uglavnom te vrijednije reklame dobijaju veći kanali.

dado4 kaže:
Kapetan Bačvica kaže:

Zar nije tako?

Moguće je zaraditi više novca sa mrežom u odnosu na adsense. Veće mreže kao što je ZoominTV, Fullscreen itd. imaju ad-sales timove. Youtube takvim mrežama daje dio reklama i one te reklame prodaju po višim cijenama. Tako, ako je neko partner sa Fullscreen mrežom na negovim snimcima će se pored standardnih reklama pojavljivati i te skuplje reklame. Na taj način moguće je i pored toga što recimo mreži dajete 20% zarade zaraditi više u odnosu na adsense. Uglavnom te vrijednije reklame dobijaju veći kanali.

Upravo to kazem,ta opcija ima kad hoces da promenis monetizaciju na klipu,tu opciju ja imam ,da se vise reklama pojavi na klipu i tako se postize veca zarada.

Mrxula kaže:
Da li su te ikada isplatili? Ako nemas problema sa Content ID ili sa monetizacijom klipova,Adsense je bolji.Ali ako ti iskljuce monetizaciju ,cao zaradi.Ja mislim da.se vise moze zaraditi sa partnerstvom,kakav sadrzaj kacis ?

Isplatili su me cim sam zatrazio isplatu, bez ikakvih problema. Do sada nisam imao problema sa monetizacijom klipova.

Kapetan Bačvica kaže:
Moje je mišljenje (čitajući i ovaj Forum) da je u tvom slučaju Adsense bolji
I ja sam mislio da je Adsense bolji sve dok nisam vidio koliko neke mreže plaćaju na 1000 pregleda.

Recite mi šta biste vi uradili na mom mjestu, ostali na Adsense ili prešli na jednu od mreža, i na koju?

Ovo mi pokazuje na SB.

[attachment=704]

Prilozi

• Geographic.jpg
    Geographic.jpg
    22.6 KB · Pregleda: 666
Anri1 kaže:
Mrxula kaže:

Isplatili su me cim sam zatrazio isplatu, bez ikakvih problema. Do sada nisam imao problema sa monetizacijom klipova.

Kapetan Bačvica kaže:
Moje je mišljenje (čitajući i ovaj Forum) da je u tvom slučaju Adsense bolji
I ja sam mislio da je Adsense bolji sve dok nisam vidio koliko neke mreže plaćaju na 1000 pregleda.

Recite mi šta biste vi uradili na mom mjestu, ostali na Adsense ili prešli na jednu od mreža, i na koju
Ovo mi pokazuje na SB.

Pa ja bih presao na partnerstvo. Prosek CPM-a moje mreze je oko 10$.Meni je prosek 4.5. Pa zavisi cime ti se kanal bavi ...

to htedoh i ja pitati.
Novim poreskim zakonima i propisima predvidja se obavestavanje poreskim vlastima od strane banke svaka transakcija i priliv novca na racune gradjana. Po definiciji svaka zarada jer oporeziva, bez obzira da li smo zaradili na internetu, iz kuce, u Americi - sve dok smo drzavljani ove zemlje a porez nismo na drugom mestu platili, duzni smo platiti poreze i pripadajuce doprinose ukoliko nismo zaposleni pa placamo zdravstveno/socijalno/penziono iz stalnih primanja. E sada, cim mi dobijemo zek od Googla, odemo u banku i pokusamo da unovcimo; posto ja imam devizni racun u Intesi, i tamo i unovcavam, interesuje me jel moze da se unovci cek bez posedovanja deviznog racuna?

Johny Cash kaže:
to htedoh i ja pitati.
Novim poreskim zakonima i propisima predvidja se obavestavanje poreskim vlastima od strane banke svaka transakcija i priliv novca na racune gradjana. Po definiciji svaka zarada jer oporeziva, bez obzira da li smo zaradili na internetu, iz kuce, u Americi - sve dok smo drzavljani ove zemlje a porez nismo na drugom mestu platili, duzni smo platiti poreze i pripadajuce doprinose ukoliko nismo zaposleni pa placamo zdravstveno/socijalno/penziono iz stalnih primanja. E sada, cim mi dobijemo zek od Googla, odemo u banku i pokusamo da unovcimo; posto ja imam devizni racun u Intesi, i tamo i unovcavam, interesuje me jel moze da se unovci cek bez posedovanja deviznog racuna?

Izgleda da ti nisi odavno primao zaradu preko adsense,jer od marta mogu direktno uplate na devizni racun i u Srbiji i u BiH.

maremas kaže:
Da li neko od vas što zarađujete preko YT plaća porez na zaradu?

Da se ne spamuje bezveze o pitanjima oko adsense,porezima... nego da tema ostane o partnerstvima i korisnim savetima ,ovde ti je sve objasnjeno oko adsense i uplate direktno na devizni racun a ima dosta koji dobijaju pare preko adsense pa ih treba upitati i za porez ili otvoriti novu temu,hehehe mada bolje ne pitati o tome(porezima) da ne procita neki ministar pa pokrene naplatu : https://internetzarada.org/novo-adsense-uplata-preko-banke-t-10392.html

Mislim da nije spam, ima veze sa partnerstvom i da se na vreme obaveste ljudi koji zaradjuju preko youtuba da je moguce da ces ih ubuduce ganjati poreznici ako ne plate poreze na zaradu, pogotovo ako leze na bankovni racun.
Nisam nikada preko adsensa primio uplate, samo od RPM mi stize mesecno cek od nekih sitnih 60-70$, ali to nije poenta

Johny Cash kaže:
Mislim da nije spam, ima veze sa partnerstvom i da se na vreme obaveste ljudi koji zaradjuju preko youtuba da je moguce da ces ih ubuduce ganjati poreznici ako ne plate poreze na zaradu, pogotovo ako leze na bankovni racun.
Nisam nikada preko adsensa primio uplate, samo od RPM mi stize mesecno cek od nekih sitnih 60-70$, ali to nije poenta

Ma ti kad primis lovu na devizni racun preko google adsense niko ne moze znati da li si primio pare od youtuba ili od reklama na sajtu,tako da kad krenu da oporezuju oporezovace sve koji primaju pare od gugla,nevazno da li je od youtuba ili reklama na sajtu a mislim da skoro niko ne placa u Srbiji porez sto dobije pare od gugla,mada je duznost da se prijavi svaka uplata iz inostranstva jer kod uplata od gugla se pisalo(bar ja sam pisao) izvestaj da je svrha uplate racunarske usluge i bio je kod 302 koliko se secam,a sad nista ne traze nego samo isplate kad legne na racun posle 2 dana.Inace kazna je 50.000 dinara u Srbiji za utaju poreza,ne znam kako tu funkcionise kod mreza sve to oko prijave poreza,ali kad tad ce stici naplata jer kod nas sve prvo stize sto odgovara vlastima a npr paypal nikako da proradi ali zato porezi hoce.

Ma svi koji su sa balkana osim Slovenije zaradjuju ilegalno preko youtuba jer svi su stavili strane zemlje gde ima monetizacija da bi postali youtube partneri ili aplicirali za neku mrezu jer i da bi aplicirao za mrezu moras prvo imati monetizaciju koja nije dozvoljena za balkance osim Slovenije.

Kad odneseš ček na rezervaciju oni popune papir gde lepo upišu od koga je ček, npr: "Curse Inc." i sve ostalo što treba, tako da se zna da pare nisu od babe, dede ili rođaka iz Amerike na poklon :)

Back
Na vrh