• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

Kao sto rece dado4 - prvo pronadjes/pitas mrezu za koji su zainteresovana kako vrsi isplatu. Kad budes sigurna da novac mozes da primis (verovatno si iz Srbije pa preko cheka, ili preko paypala ako imas nekog u inostranstvu da ti podize i salje), podneses zahtev. Do tada, ukljucis adsense i zaradjujes preko njega dok ne udjes u mrezu.

Johny Cash kaže:
dado4 kaže:
Da bi monetizovala sadržaj sa youtube kanala potrebno je da promjeniš državu, mislim da bez toga ne možeš zarađivati novac. Najlakše je ući u partnerstvo sa Creative Nation i Freedom mrežom zato što oni traže 1000 mjesečnih pregleda. Mislim da Freedom prihvata kanale i sa manjim brojem mjesečnih pregleda. Što se tiče isplate mislim da je najbolji način Paypal jer korištenjem paypal-a u većini slučajeva bit ćeš isplaćena ako zaradiš više od $1.
Moras da imas opciju za monetizaciju.
Ako si iz Srbije moras da promenis drzavu, a sto se tice nacina isplate dobro pazi - ili da podrzavaju bank wire sto je retko, ili cekom, jer paypal ne funkcionise u Srbiji sto se tice podizanja novca.
Sto se tice copyrighta, najbolje bi bilo da napravis novi kanal ako ti strike jos nije istekao jer mreze proveravaju to.
Znaci sve u svemu nema muljanja, moj savet ti je da napravis novi gmail nalog (mail), sa njim napravis novi kanal, samo podesis da si iz USA, JAP, GB,SWE ili koju zemlju vec (nema nikakve frke za to, meni je tako, i do sada nisam imao nikakvih problema (ni sa YT, ni sa mojom mrezom ni sa isplatama), povezes sa adsensom i postavis u pocetku nekoliko videa da ti se skupljaju views jer je to uglavnom uslov za mreze; posle toga apliciras i kraj.
Izvinjavam se sto opet davim, ali prvi put cujem za AdSense i vidim da sluzi za rekalme, pa me zanima da li prvo trebam da otvorim adsense nalog pa onda da pokrenme sve na yt..?

AdSense ti je googleova platforma za reklamiranje - vecina reklama koje vidis na netu su AdSensove, a na Yt - sve.
Sto znaci da ukoliko zelis da zaradjujes na YT, a nemas mrezu sa kojom si sklopila ugovor, moras da napravis nalog na AdSensu.
E sad, mozes ti da napravis kanal u pocetku i bez adsensovog naloga, ne bi zaradjivala ali mozes kasnije da napravis nalog, mada - sto bi gubila vreme?

Dragi moji Youtuberi,
mislim da bi bilo dobro da na neki način našu publiku pozovemo da se uključe u otklanjanju posledica poplava u Srbiji, ja sam postavio u opis najgledanijih videa sledeće:

Join flood relief efforts in Serbia! Thank you!
Pomozite Srbiji u prevazilaženju posledica katastrofalnih poplava! Hvala. http://www.mfa.gov.rs/en/payment-instructions-for-flood-relief-donations

Eto, ako neko ima još neku ideju, neka je podeli.
Izvinjavam se svima što ovaj post stavljam ovde, ipak je ovo najčitanija tema.

Johny Cash kaže:
dado4 kaže:
Da bi monetizovala sadržaj sa youtube kanala potrebno je da promjeniš državu, mislim da bez toga ne možeš zarađivati novac. Najlakše je ući u partnerstvo sa Creative Nation i Freedom mrežom zato što oni traže 1000 mjesečnih pregleda. Mislim da Freedom prihvata kanale i sa manjim brojem mjesečnih pregleda. Što se tiče isplate mislim da je najbolji način Paypal jer korištenjem paypal-a u većini slučajeva bit ćeš isplaćena ako zaradiš više od $1.
Ako si iz Srbije moras da promenis drzavu, a sto se tice nacina isplate dobro pazi - ili da podrzavaju bank wire sto je retko, ili cekom, jer paypal ne funkcionise u Srbiji sto se tice podizanja novca.
Sto se tice copyrighta, najbolje bi bilo da napravis novi kanal ako ti strike jos nije istekao jer mreze proveravaju to.
Znaci sve u svemu nema muljanja, moj savet ti je da napravis novi gmail nalog (mail), sa njim napravis novi kanal, samo podesis da si iz USA, JAP, GB,SWE ili koju zemlju vec (nema nikakve frke za to, meni je tako, i do sada nisam imao nikakvih problema (ni sa YT, ni sa mojom mrezom ni sa isplatama), povezes sa adsensom i postavis u pocetku nekoliko videa da ti se skupljaju views jer je to uglavnom uslov za mreze; posle toga apliciras i kraj.
Joj ljudi, ja imam jos nedoumica, strah me da nesto ne pobrkam i uvek se vodim time TRI PUTA MERI JEDNOM SECI :D
Ovih dana sam radila na prvom videu ( jos uvek nije gotov) i zato cekam sa otvaranjem naloga, jer nisam u nesto sigurna..
Pod 1. Da li moram kada promenim drzavu i monetizujem kanal odmah da vratim svoju drzavu ili ostaje na odabranu..? Da li svaki video posebno monetizujem ili cim to uradim jednom na kanal vazi za svaki..?

2. Da li cim monetizujem moram odmah da okacim video ili moze da prodje neko vreme..?

3. Od ovih navedenih mreza Creative Nation i Freedom koji je CPM da li je fixni i sto e ugovora tice vremenski koliko je..? Nebitno i ako se nesto malo zaradjuje, ali da znam da nisam vezana na dugo...

Valjda je to to.. :thinking:

Alexrebelde kaže:
Johny Cash kaže:
Joj ljudi, ja imam jos nedoumica, strah me da nesto ne pobrkam i uvek se vodim time TRI PUTA MERI JEDNOM SECI :D
Ovih dana sam radila na prvom videu ( jos uvek nije gotov) i zato cekam sa otvaranjem naloga, jer nisam u nesto sigurna..
Pod 1. Da li moram kada promenim drzavu i monetizujem kanal odmah da vratim svoju drzavu ili ostaje na odabranu..? Da li svaki video posebno monetizujem ili cim to uradim jednom na kanal vazi za svaki..?

2. Da li cim monetizujem moram odmah da okacim video ili moze da prodje neko vreme..?

3. Od ovih navedenih mreza Creative Nation i Freedom koji je CPM da li je fixni i sto e ugovora tice vremenski koliko je..? Nebitno i ako se nesto malo zaradjuje, ali da znam da nisam vezana na dugo...

Valjda je to to.. :thinking:

1. Nema potrebe da vraćaš na svoju državu. Što se tiče monetizacije, ja sam u partnerstvu sa jednom mrežom i kod mene se automatski vrši monetizacija videa.

2. Kada monetizuješ kanal uploaduješ video kada god želiš.

3. Ove dvije mreže imaju najniže uslove za ulazak u mrežu ( 1000 mjesečnih pregleda) Fixni CPM ne postoji nego on zavisi od vrste videa koje uploaduješ i od toga iz kojih zemalja dolaze pregledi. Kod CN ugovor je na 10 mjeseci a Freedom nudi No-lock in tj. možeš napustiti mrežu kada god želiš.

dado4 kaže:
...ja sam u partnerstvu sa jednom mrežom i kod mene se automatski vrši monetizacija videa.

Evo, još da napišeš o kojoj se mreži radi, koje su dobre a koje loše stvari kod te mreže i jesi li zadovoljan, vjerujem da bi mnoge zanimalo. :fever

Epa od mene nema nista, ne mogu monetizirati kanal i to ti je... kao prvo, ja sam otvorila gmail, i mislila kasnije cu yt i sada kada krenem yt ono ja sam vec tu, imam kanal, kako sam otvorila gmail direktno me povezalo... i promenim u United Kingdom, i tamo na yt gde stoji ono monetization je sivi kruzic i ja klinkem na leartn more i tu pokusavam nesto, ne znam ni da li tu treba, ali uglavnom pisalo je da ne moze za moju zemlju.. nadjem na jos jedno mesto da se promeni jer u pise Srbija, i tu bih morala da upisem njihov telefon... i sta sad da radim..? Ne znam gde gresim... Trudim se, uvek pregledam sve opcoje, ali ipak reci mi samo treba monetizirati video a ne objasniti detaljno je isto kao kad bih ja rekla nekoj mojoj drugarici da mi nareze disk a ona ne zna u koji program bi uzla za to hahah... tako da molim pomagajte...

PS, USPELA SAM NESTO... PORED MONETIZATION MI STOJI ENABLE, DA LI DA KLIKNEM ILI TAKO OSTAJE..

Pozdrav novi sam ovdje,imam par pitanja koja nerazumijem.

1.Aktivirao sam youtube partner imam jako malo video trenutno vidim oglase.
2.Pitanje dali trebam spajati adsense ako hocu zaradu na youtube,ili je ovo zasebno zbilja nekuzim.
3.Kad hocu adsense spojiti pise pending izgleda da sam jaaako davno pokusao adsense uzet a domena vise nepostoji koji je onda protokol otvoriti novi mail ali onda moram i youtube account novi nista nebi izgubio.
4.Sadrzaj je vecinom fotografije,video full hd posto se bavim fotografijom,i neki video iz igre kojeg snimam.

Da li mi neko moze reci nesto vise o ovoj mrezi ..da li placa redovno i sve ostalo.....AwesomenessTV

Sta zar BiH ima monetizaciju,jer kad stoji Srbija ovo pise gde je monetizacija: The YouTube Partner Program is currently not available in your country.

sunbeach kaže:
Sta zar BiH ima monetizaciju,jer kad stoji Srbija ovo pise gde je monetizacija: The YouTube Partner Program is currently not available in your country.
Ja sam iz BiH i kanal je isto i imam monetizaciju

Samo ima slovenija od ex-yu eto napravi novi gmail nalog i videces da nemaju ostale drzave monetizaciju nego se mora staviti kao i ranije npr. amerika,italija...

Radim na yt 3 meseca i uskoro ce da me isplate. Znaci vrh ja mislim da se preko intnerneta najvise moze zaraditi preko yt. Prvi put su me iplatili oko 200e ali ovaj mesec ce biti bolje za jedno 50e. Evo juce sam kupio novi fon, to mi je omogucio yt. Ako hocete mogu da vam napravim tutorial vezan za vecu zaradu. Ova mreza uzima samo 20%.

Pisi slobodno. Fali ovom forumu u zadnje vrijeme edukativnog materijala.

Mrxula kaže:
Ako hocete mogu da vam napravim tutorial vezan za vecu zaradu. Ova mreza uzima samo 20%.

Daj daj. Nikad dosta (dobrih) tutorijala. :)
I o toj svojoj mreži napiši nešto, zašto je dobra a zašto nije i slične mogućnosti...
:fever

Kapetan Bačvica kaže:
Mrxula kaže:
Ako hocete mogu da vam napravim tutorial vezan za vecu zaradu. Ova mreza uzima samo 20%.

Daj daj. Nikad dosta (dobrih) tutorijala. :)
I o toj svojoj mreži napiši nešto, zašto je dobra a zašto nije i slične mogućnosti...
:fever

Ok. Znaci napravicu tutorial ovih dana vezan za tu temu.Ali necu pokazivati da vi udjete u neki program i zarada se magicno stvori na vasem yt kanalu ,to je nemoguce ne moze sve preko noci! Vec sam napravi video : "Kako postati youtube partner za 5 dana " ali nije na youtube. Nije tesko samo je potreban trud!

Back
Na vrh