• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

ciprijani kaže:
Ovde lik objasnjava kako da vidis, i samo sacuvas svoj link do toga i lako vidis zaradu http://www.youtube.com/watch?v=RTyxGgWs6k8

Da to je to prikazuje se zarada na adsense, ode se na Performance reports pa sa leve strane na Products zatim dole na Hosted AdSense for Content i onda u desnom cosku odaberete dan,mesec...

sunbeach kaže:
ciprijani kaže:
Ovde lik objasnjava kako da vidis, i samo sacuvas svoj link do toga i lako vidis zaradu http://www.youtube.com/watch?v=RTyxGgWs6k8

Da to je to prikazuje se zarada na adsense, ode se na Performance reports pa sa leve strane na Products zatim dole na Hosted AdSense for Content i onda u desnom cosku odaberete dan,mesec...

To je ukupna zarada .. odnosno 100 % zarada ,oduzmi 30% koje YT uzima sebi i dobices svoju zaradu .

Odkut to da YT uzima deo zarade?
@center iz srbije sam, pogledaj po forumu, o tome se puno pisalo..

MadafakaFuark kaže:
sunbeach kaže:

To je ukupna zarada .. odnosno 100 % zarada ,oduzmi 30% koje YT uzima sebi i dobices svoju zaradu .

Tako mi je pisalo i prosli mesec i isplaceno mi je toliko koliko je pisalo u adsense nista nije umanjeno 30% jedino mi je umanjeno za 15e jer sam isao preko brze poste jer sam ja sam to odlucio zato sto me mrzi da cekam mesec dana da stigne cek redovnom postom.

sunbeach kaže:
Tako mi je pisalo i prosli mesec i isplaceno mi je toliko koliko je pisalo u adsense nista nije umanjeno 30% jedino mi je umanjeno za 15e jer sam isao preko brze poste jer sam ja sam to odlucio zato sto me mrzi da cekam mesec dana da stigne cek redovnom postom.

Prosli mesec ostvarena zarada ti je bila pod "Estimated earnings" kao i meni i isplaceno nam je koliko je i pisalo ,a od ovog meseca je drugacije i stoji "Total earnings" sto znaci da je tu deo i od samog Googla (30%). Na kraju meseca ukupan iznos ce biti umanjen za taj procenat i ostvarena zarada ce biti prebacena u "Estimated earnings" .
Ne znam kako vam nije cudno da za April mesec zaradjujete toliko vise u odnosu na prethodni mesec ? Mislite da je neka Google akcija ?
Uostalom ako imas YT kanal proveri u Analitici kolika ti je zarada pa ces videti da je upravo za 30% manja u odnosu na onu cifru koju prikazuje adsense .

Evo nije mi bilo tesko da ti nacrtam kako bi bolje razumeo :

1111rg.png

Ja pisem kako je ranije bilo a sad kako ce da bude ne znam videcu pa cu javiti a veca mi je zarada jer mi je i veca gledanost video snimaka, to vidim na socialblade statistici i u statistici na youtube kanalu a i povecana mi je zarada za prikaze - Playback-based CPM
$7.10.

ciprijani kaže:
Jeste..skidaju, sad sam gledao kako je bilo za prosli mesec :(

Eh steta ako je tako jer meni je prosli mesec bila isplata 100% sto znaci da je to moja zarada za pretprosli mesec kad je bilo drugacije.Nego ako mozes objasniti postupak na koji ti nacin povezes yutube kanale sa adsense koji si napravio za blog jer napravio sam juce kod sestre google adsense nalog za nju pa bi povezao adsense sa njenim youtube kanalom da joj ide zarada.Nisam napravio adsennse nalog preko youtuba kao kod mene nego preko bloga pa ne znam postupak sta treba u google adsense uraditi a sta na youtube.

ciprijani kaže:
Pa sad ne mogu tacno da ti kazem, zato sto mi je nalog vec spojen, ali ja sam po ovome radio http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=en&answer=72866

Ma i za to su radili neke izmene pre je bilo drugacije kad sam ja povezivao youtube naloge a znam da si pisao da su ti ukinuli neki youtube nalog koji si imao povezan sa adsense koji je napravljen preko bloga.

Evo nasao sam novi tutorijal za povezivanje naloga
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ovako Postao sam partner sa RPM/Socialblade-om potpisao sam ugovor o placanju i izabrao da mi stizu pare na kucnu adresu sad da li je neko imao iskustva sa ovim i da li je neko iz srbije dobio pare od njih bas bih voleo da znam da li je to moguce? Za sada imam 15,20 dolara od 50 dolara koja je namanja cifra da bi mi poslali novac...:busted

Ichigo kaže:
Ovako Postao sam partner sa RPM/Socialblade-om potpisao sam ugovor o placanju i izabrao da mi stizu pare na kucnu adresu sad da li je neko imao iskustva sa ovim i da li je neko iz srbije dobio pare od njih bas bih voleo da znam da li je to moguce? Za sada imam 15,20 dolara od 50 dolara koja je namanja cifra da bi mi poslali novac...:busted

Stize novac ( cek ) ne brini, za unovcavanje istog, predlazem da odes u Komercijalnu banku i tamo unovacvas iste, ceka se najmanje tipa od 25-35dana, dok kod drugih i do 45 :/

mislim da ima ovde jos momaka koji su u RPM... Cini mi se da sam na MS forumu procitao da prodje oko 2 meseca dok ti ne stignu pare kad ispunis 50$ uslova za podizanje, p posle stize redovno, naravno ako svakog meseca imas vise od 50$. Ja sam na 11$u prvom mesecu, i u pocetku sam stvarno bio razocaran jer mi pola tabova nije radilo, nisam mogao da popunim Tax form, referale nisam mogao da regrutujem, ali sad je sve leglo, a zarada mi je veca vise od 50% nego kad sam bio na adsensu, pa mi i nakon podele 50% sa RPM ostaje vise nego na adsensu sto sam imao.

MadafakaFuark kaže:
sunbeach kaže:

Prosli mesec ostvarena zarada ti je bila pod "Estimated earnings" kao i meni i isplaceno nam je koliko je i pisalo ,a od ovog meseca je drugacije i stoji "Total earnings" sto znaci da je tu deo i od samog Googla (30%). Na kraju meseca ukupan iznos ce biti umanjen za taj procenat i ostvarena zarada ce biti prebacena u "Estimated earnings" .
Ne znam kako vam nije cudno da za April mesec zaradjujete toliko vise u odnosu na prethodni mesec ? Mislite da je neka Google akcija ?
Uostalom ako imas YT kanal proveri u Analitici kolika ti je zarada pa ces videti da je upravo za 30% manja u odnosu na onu cifru koju prikazuje adsense .

Evo nije mi bilo tesko da ti nacrtam kako bi bolje razumeo :

1111rg.png

jedna ispravka samo ,google uzima 20% od ukupne ostvarene zarade ,a ne 30% kao sto sam napisao .

ev1L kaže:
Ichigo kaže:

Stize novac ( cek ) ne brini, za unovcavanje istog, predlazem da odes u Komercijalnu banku i tamo unovacvas iste, ceka se najmanje tipa od 25-35dana, dok kod drugih i do 45 :/

Sad se i komercijalnoj ceka 6 nedelja :/

Da li je nekome ko zaradjuje preko Adsense-a prebacilo novac na AS nalog za april mesec?

Back
Na vrh