• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

Milosgak kaže:
Pozdrav svima, zanima me sledeca stvar...

Ako ja uzmem isecem neki fail sa neke stare kompilacije i doradim ga... ubacim moj intro, sound, frame i kraj... jos ga malo razvucem... ono kao ponovim taj fail vise puta, usporim i to...

Jeli to onda network gleda kao da nije moje ili zazmuri na takav klip?

Takodje me zanima kako, ako ja sve i da snimim neki fail, kako njima dokazati da nisam skinuo od nekud i da je to moje?

Ovo i mene zanima :)

Ako ste u fullscrean networku, oni otkupljuju prava na raznorazne klipove, tako da mnogo sto sta mozete da izbacujete kao fair use :)
Tehnicki bi moglo to da se monetizuje, ali sta bi vam mnogo pomoglo je ili dozvola vlasnika tih klipova da ih postavite, ili komentarisanje za vreme klipova :)
Nadam se da ce MadafakaFuark da vam odgovori detaljnije posto on to radi vec duze vreme :)

Interesantnu stvar sam procitao na cruse-ovom sajtu, cisto ako nekog gejmera zanima, kod njih u network-u, ako ste clan, ne morate da komentarisete klipove da bi bili sigurni da cete necete dobiti content id ili strajk , mozete samo da stavite svoj intro + watermark na klip ( u nekom cosku ime vaseg kanala ili tako nesto ) i to je to.
Dok kod ostalih networka, svi traze da komentarisete, jer je kao "zabranjeno postavati gameplay materijal, gde samo igrate igru odredjeni deo minuta,bez komentarisanja, to onda nije vas materijal, i nije podobno za monetizaciju " :)
Nije da neko pravi problem trenutno oko toga,ali mogu :)

Da dodam samo, kako dokazati da je klip vas, jednostavno, samo ga izbacite :)
Niko vas nece pitati dal je vas ili nije, tek kad neko "ulozi" zalbu, onda imate "problem" ali posto znate da je vas,nemate sta da brinete :)
Mislim da se lako to sredi, nisam imao takvih problema, tako da ne znam detaljnije :)

zna li neko moze li se biti partner sa dva networka istovremeno?

i npr ako je na milion pregleda zarada 1000 dolara, da se po hiljadu zaradi od oba partnera?

kenzo kaže:

i npr ako je na milion pregleda zarada 1000 dolara, da se po hiljadu zaradi od oba partnera?

Zamisli svoj Youtube kanal kao TV kanal. Kao što i na TV programu ne mogu da puštaju dve reklame u isto vreme, ne možeš ni ti sa jednim kanalom da budeš partner sa dve mreže u isto vreme ;)

Igor Tomić kaže:
kenzo kaže:

Zamisli svoj Youtube kanal kao TV kanal. Kao što i na TV programu ne mogu da puštaju dve reklame u isto vreme, ne možeš ni ti sa jednim kanalom da budeš partner sa dve mreže u isto vreme ;)

aham...pa koja je onda bolja mreza op vasem misljenju..fullscren ili socialblade?
i posotji mogucnost raskida ugovora ukoliko klijent nije zadovoljan?

Samo da kazem ljudima koji su izgubili adsense nalog zbog toga sto im je neko klikno vise puta ne reklamicu (sto ja tada zaista nisam verovao kad' sam cuo i mislio sam da su totalne budalastine) no ispostavilo se da je istina ne kod svih ali kod dosta ljudi doslo je do suspendovanja adsensa bas zbog toga . Da bi vratili svoj adsense nalog idite na link ispod i popunite sva polja ,pokusajte da stavite koliko-toliko priblizno tacne podatke i za 2-3 dana kada provere i ispostavi se da vi niste imali nikakve veze sa tim "namernim klikcanjem'" vratice vam nalog .
https://support.google.com/adsense/bin/request.py?hl=en&contact_type=appeal_form&rd=2

@MadafakaFuark već sam pisao o ovoj temi i meni su vratili račun.
Na kraju se ispostavilo da je konkurencija namjerno klikala, ai detaljno objašnjenje problema ima utjecaja uz uvjet da ste STVANO NEVINI, a to znači da prije nego pišete molbu za vraćanje računa DETALJNO pročitate googleov TOS i ako je tu sve u skladu s njim onda pišite

Moze li neko opisati koliko traje proces do podnosenja zahtjeva pa do dobijanja partnerstva?

@kenzo, sve je to objasnjeno bar jedno 100x do sad :)
Ne znam zasto vam je tesko da prodjete kroz sve strane i nadjete to sto vam treba :)
"proces do podnoshenja zahteva" ne postoji :)
Prijavljivanje za partnerstvo, i njihov odgovor traje od 1 do 7 dana, obicno 1 dan.
Jave ti da li mozes da dobijes ili ne, zatim ti posalju ugovor, ti ga potpises, posaljes nazad , zatim taj koji ti je dao ugovor, pogleda dal je sve u redu, i on potpise, i to je to.
Cekas posle toga od par minuta do 7 dana, i imas partnerstvo.
@nibs, probao sam to vise puta,ali nisu mi vratili adsense, i ako nista ilegalno nisam uradio.

vec treci put socialblade me konstantno odbija :(...ostali se nisu ni javili iako sam se prijavio prije 6 dana...pih..
al haj nema odustajanja

E raja, odlučih da podignem ovu temu malo iz mrtvih. I odlučio sam također da se s prijateljem zabavim oko ovog vida zarade. Odnosne ne baš zabavim, nego da ozbiljno radimo i da gradimo kanal. Imamo mjesto za reklamiranje klipova (fan page) i počeli smo. I uploadovali par videa i za 5500 pregleda - 1€. Da napomenem preko adsense idemo, imamo već ponuđen partnership da potpišemo, ali odgađamo s tim, jer hoćemo da dostignemo isplatu na adsense (imali od prija nešto zarađeno) pa da onda pređemo. Ono sve je regulara, ali malo mi 1€ za toliko pregleda. Naravno ovo je nakon 2 dana rada, početak je, biće toga mnogo, kanal gradimo baš i hoćemo da uradimo nešto kvalitetno i dobro (daleko od gamer kanala). Ali eto. Samo bih vas htio pitati da li je to standardno, da se naviknemo na to, ili će se moguće s vremenom popraviti ? :)

Moze neko da mi objasni sta je ovo ?

Prilozi

• Untitled-1.png
    Untitled-1.png
    98.5 KB · Pregleda: 382
POzz drugovi..

MOgu li imati partnerstvo sa nekom mrezom ali da nemam adsense ( banovali me, 50 eura,nista ilegalno nisam radio ).

Preporucite mi kakvu mrezu bolju od socialblade.Bar da placa 2$ po 1K pregleda. Imam paypal.I naravno napisite karektiristtike kanala za koji network koji placa oko 2$ po 1K views.

LP,midho

@student_zarada , prvo, adsense-om rizikujete da vam ugase adsense, ako neko slucajno klikne na reklame vise puta, i samim time gubite mogucnost da kanal ikad dobije partnerstvo :)
Malu zaradu imate, zato sto su svi pregledi verovatno iz srbije :)
Samo USA ciljajte, posto najvise se novaca dobija za preglede iz iste..:D
@djuran, ako nemas partnerstvo, svaki gameplay koji izbacis ce verovatno dobiti content id, to znaci da za taj klip ne zaradjujes ti, nego ubisoft od svakog pregleda :)
content id moze da se pretvori, mada i ne mora u copyright strike, a to je ozbiljno.

@ev1L, Juce sam aplicirao kod TGN-a, a klip je sada na private. Da li kada postanem partner stavim klip na public, hoce li nestati matched third party content ili moram o5 da ga uploadujem.

Imam problem. A to je da mi se ne prikazivaju oglasi na klipovima. Znači tamo u opcijama i dalje stoji da su monetizovani klipovi, autorska prava i gluposti sve good standing (a i ne kršim nikakva pravila, sve legalno i pošteno radim), ali oglasa nema. Na mail nije došla nikakva obavijest o nekoj promjeni, na adsense tamo sve uredu. Ali oglasa nema. Ni kod mene, ni kod bilo koga, slao sam da vidim je li do mene. Jel' neko zna u čemu bi mogao biti problem ?

djuran kaže:
@ev1L, Juce sam aplicirao kod TGN-a, a klip je sada na private. Da li kada postanem partner stavim klip na public, hoce li nestati matched third party content ili moram o5 da ga uploadujem.
Nece nestati, moras da dispute-ujes, ako si 100% siguran da je sve na klipu tvoje :)
@student, probaj da iskljucis monetize za klip, pa da ukljucis :)

Po vasem misljenu koja je bolja mreza: socialblade,fulscreen,yeusch ili tgn?

Evo imam i ja par pitanja , konkretno sto se tice mog yt kanala , da li je moguce da se dobije partnerstvo sa bilo kojom od networksa sto su ranije navedeni kao tgn , fullscreen , SB , bez obzira na sadrzaj videa , tj da li mogu recimo da uploadujem tutoriale , gameplay i slicno ili recimo ako se neki network bavi najvise gaming videima nije moguce da uploadujem neki kuhinjski recept (samo navodim primjer) ?
I druga stvar , s obzirom da sam ranije pravio neke klipove , kojih me danas sramota :D pa ostalo mi je nekih 3k viewsa ali sam obrisao videe , hoce li to imati ikakvog uticaja za buduce partnere , tj sad ako uploadujem novih 5 videa i na njima dobijem 10k viewsa , a ima dodatnih 3k niotkuda hoce li to uticati?

Edit: Iz Bosne sam i imam paypal racun .

Da li je normalno da cekam vise od dve nedelje na odgovor za partnerstvo od social blade-a,i da li ce mi oni poslati mail?

Back
Na vrh