• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

Napravio sam nekoliko naloga i svi ce konkurisati za drugacije netvorke neki su vec postali ,jedan od tih naloga sam samo stavio za monetizaciju i za nekoliko dana sam sakupio 10$ i bas kao sto je nekoliko puta pisao ev1L to se i obistinilo google adsense nalog mi je onemogucen zbog nedozvoljenih klikova koje ja nijednom nisam kliknuo,youtube nalog je i dalje ostao ali mi je adsense onemogucen znaci monetizacija je cisto gubljenje vremena jer mogu da ukinu kad im se cefne.Naravno ja cu google adsense otvoriti na drugo ime bar to nije problem.

Da li stvarno mislis da mozes da zeznes google ? :)
They are bigger then god himself :D
Pazi samo sta radis sa "novim" nalogom, lako izvale ko si i sta si, prva stvar koju bi ti savetovao ako oces nov nalog je da promenis provajdera.
To je najmanje sto mozes da uradis :)
Ja vise sa time necu da se cimam,jer nema potrebe, imam partnerstvo van adsense-a i nemam briga, osim od skoro strajka od activisiona jbnog :/

Ma taj googl je postao scam jer zasto mi je ukinuo nalog kada ja stvarno ali bas stvarno nisam ni narucivao kliktanje ni kliktao,hteo sam bas da vidim sta ce biti i eto ukinuli su bez ikakvog razloga google nalog pa nisam ja kriv ako je "ako je" neko kliktao :sigh

Zato sam ti i rekao da ne povezujes adsense i youtube :)
Uvek postoji neko ko oce da te sj***.
Oni samo cuvaju svoje oglasivace, kao npr da ti platis 50 dolara da 100 ( npr ) ljudi klikne na tvoju reklamu, i posle mesec dana vidis da je zapravo 1 unique visitor posetio sajt 100 puta a ti ostao bez 50 dolara..:)
Mozemo da budemo srecni sto su nam uopste dozvolili da zaradjujemo pare :))
Realno :)

ev1L kaže:
Zato sam ti i rekao da ne povezujes adsense i youtube :)
Uvek postoji neko ko oce da te sj***.
Oni samo cuvaju svoje oglasivace, kao npr da ti platis 50 dolara da 100 ( npr ) ljudi klikne na tvoju reklamu, i posle mesec dana vidis da je zapravo 1 unique visitor posetio sajt 100 puta a ti ostao bez 50 dolara..:)
Mozemo da budemo srecni sto su nam uopste dozvolili da zaradjujemo pare :))
Realno :)

Ne u redu je to cenim sve sto si ovde pisao a pisao si iskreno i nesebicno pomognes i objasnis ljudima.Nego sam ja sam hteo da se uverim posle koliko ukinu adsense nalog i da li ukinu i youtube nalog i kako to sve ide,ukinuli su monetizaziju i google adsense na youtube nalogu i napisali da ako mi vrate google adsense i oni ce meni vratiti monetizaciju.

Ljudi ja sam napravio adsense na svom mailu , dok na bratovom mailu imam yt kanal koji mislim povezati. Kako i sta treba da odradim da bih to odradio..??

Prilozi

• yt adsense.jpg
    yt adsense.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 963
Aleksandar92 kao sto pise meni su onemogucili google adsense a ti ako zelis da probas idi na:

1.How can my videos make money?
2. Learn more

I tamo upisi mail od google adsense i sacekaj da ti odobre.

@privremena, Razumem ja tebe, nego ti samo kazem, to za otvaranje novog naloga, da je malo zeznuto i da moras da pokrijes tragove :))) nemoj ti mene pogresno da razumes :)
@aleksandar92, ne znam kako nisi pogledao 2 posta iznad , kad vec pitas za monetizaciju, moj savet da zaboravis to i prijavis se za partnerstvo kod nekog network-a :)
bilo to TGN,TGS,Socialblade,Machinima,Fullscrean itd.
Posto monetizaciju, mogu lako da ti ukinu,a ako je ukinu nikad vise novac na tom youtube kanalu neces moci da zaradjujes, tako da ako je dobar kanal ( ima subova i pregleda ) izbegavaj ovu opciju :)
Pozz

Imam solidan kanal,na kome kacim sve i svasta,i dnevno imam u proseku oko 7-10k pregleda...
Zaradjujem preko Ad-sensea ,od klikova na reklame, na svim klipovima imam monetizaciju,iako mozda samo na trecinu klipova imam autorska prava...

Da li bih mogao ja da se prijavim za partnerstvo kod nekog networka,iako samo na trecinu imam autorska prava,molim Vas ko zna neka pomogne,da li moze samo ta trecina da se monetizuje,da li da izbrisem ostale klipove,ili bih mozda mogao da monetizujem sve klipove i na koje nemam autorska prava, sta vi mislite?
Mozda zvuci smesno,ali sam pocetnik,i ne znam nista o Network-u...

Hvala unapred :)

kiba kaže:
Imam solidan kanal,na kome kacim sve i svasta,i dnevno imam u proseku oko 7-10k pregleda...
Zaradjujem preko Ad-sensea ,od klikova na reklame, na svim klipovima imam monetizaciju,iako mozda samo na trecinu klipova imam autorska prava...

Da li bih mogao ja da se prijavim za partnerstvo kod nekog networka,iako samo na trecinu imam autorska prava,molim Vas ko zna neka pomogne,da li moze samo ta trecina da se monetizuje,da li da izbrisem ostale klipove,ili bih mozda mogao da monetizujem sve klipove i na koje nemam autorska prava, sta vi mislite?
Mozda zvuci smesno,ali sam pocetnik,i ne znam nista o Network-u...

Hvala unapred :)

Moras imati autorska prava. Obrisi te st o nemas i onda se prijavi za kakav bolji network. Probaj sa Cruse.Imas li paypal. i koliko imas subscribera?

imam pitanje posto sam neupucen...
moze li se iz BiH postati youtube partner i koristiti blaogadti internet zarade?
imam paypal..imam solidan broj pogleda..nista specijalno...moze li mi neko reci kako da postanem partner preko nekog networka?
npr cruse..ili neki koji omogucuje primanje novca preko paypala?? imam samo paypal tako da mogu biti partner samo preko networksa koji ima paypal omogucen

kenzo kaže:
imam pitanje posto sam neupucen...
moze li se iz BiH postati youtube partner i koristiti blaogadti internet zarade?
imam paypal..imam solidan broj pogleda..nista specijalno...moze li mi neko reci kako da postanem partner preko nekog networka?
npr cruse..ili neki koji omogucuje primanje novca preko paypala?? imam samo paypal tako da mogu biti partner samo preko networksa koji ima paypal omogucen

Naravno da mozes postati YT partner iz Bosne ...
Svaki Network isplacuje putem paypal-a ,dok nekolicina njih pored PP isplacuje i putem cekova ...

@kiba, moj savet izbrisi klipove za koje nemas prava, cisto da ne bi kasnije imao problema sa time, mozda cak i izgubio partnerstvo, zasto rizikovati, i uploaduj samo svoje ili one za koje imas prava.
Postavicu listu Networka i otprilike sta zahtevaju, pa ti vidi koji ti najvise odgovara za ono sta radis :)
@kenzo , Mozes a i ne moras da imas paypal, paypal ti samo znaci da mozes sa vise networka da budes partner, i brze primas novac :))

A lista networka za oboicu je sledeca :)
Osnove koji svaki network zahteva su sledece :
1. Kanal star minimalno 1 mesec.
2. Minimalno 5 klipova.
E sad nabrojacu par, pa ako vam treba vise javite pa cu da izbacim :)

1. Socialblade.com ( i ako je mozda veoma "los" network, ne isplacuje mnogo, mnogo lako se upada kod njih, zato sam ih stavio na prvom mestu , a zahtevaju pored onog gore i 86 pregleda dnevno odnosno minimalno 2000 pregleda mesecno, ako imate odgovarajuce preglede i prijavite se, nebitno budu li vam pali pregledi opet cete dobiti partnerstvo. )
kazu da im je cpm visok, ali ako imate mali kanal svejedno vam je, al ako je veci i ima preko 500 000 mesecnih pregleda zaobidjite ih.
I da veoma bitna stvar SB isplacuje pored paypala i cekovima.

CPM je najbitnija stvar to je koliko $ za 1000 pregleda, minimalno je otprilike 1dolar za 1000 pregleda, al obicno je izmedju 1-4, SB posto sam preko njih trenutno daje 4, ali zato sto nemam mnogo pregleda tipa 70 000 mesecno, kada taj broj bude porastao tako ce se smanjiti cpm.

2. TGN.tv ( solidan network, all around, ali gosta gamera se odlucuje za ovu opciju, zahtevaju 1000 pregleda dnevno i 30 000 pregleda mesecno, imaju dobar sistem ako sklopite ugovor na 5 godina, dobijate 80% zarade, dok kod ostalih dobijate samo 60% ) Isplacuju samo Paypal-om, ako ga nemate zaobidjite ih.

3. Fullscreen.net ( isto kao i tgn zahtevaju 1000 pregleda dnevno i 30 000 mesecno minimalno, obicno vlogeri i ljudi koji prave kompilacije idu kod njih, tipa ray william johnson itd, mada primaju sve ) Isplacuju samo Paypal-om, ako ga nemate zaobidjite ih.

4. Cruse ( Union for Gamers ) ( Za sada najbolji network na koji sam naisao posto daju fixni CPM koji je 3. nebitno dal je posetilac iz Srbije il Amerike. Placaju paypal-om i cekom. Da bi ste se upali kod njih zahtevaju minimalno 5000 subscribera, pregledi itd nisu bitni.

5. TGS ( The Game Station ) isti kao i ostali, 1000 pregleda dnevno, 30 000 mesecno. Samo paypal.

6. Machinima ( I ako svi misle da su najbolji, ne bih isao kod njih jer malo placaju, i ugovor je dozivotan. Tako da kad potpisete ugovor sa njima zarobljeni ste. Prednosti su sto mozete izbacivati sve igre bez straha da dobijete strajk, jer imaju ugovore sa skoro svim jacim izdavacima. zahtevaju minimalno mislim 5000 subova i oko 100 000 mesecnih pregleda , mada nisam siguran posto nigde nije precizirano. ) Samo Paypalom placaju.

7. Yogcast ( Odlican network , isto uglavnom gamerski zahtevaju minimalno 1000 subova, i oko 75 000 mesecnih pregleda. Samo Paypalom placaju.

Za vise info-a pitajte.
Pozz

Imam 1 video za sada krenuo sam prekjucer, al mislim snimat dosta, imam volan i to pa je lako..samo da skupim ljudi..jel ima tko kakvu ideju?..
Na tom videu imam omoguceno zaradivanje sad samo neznam kako ti ide tocno..sve mi je povezano..imam par ljudi kojima sam rekao da kliknu i subskrajbuju ali nejde bas..neznam kako idu ti novci preko oglasa..imam zaradeno 0.13e do sada..2 klika samo..premda je broj prikaza puno veci..sta sad dali se broji kad se samo klikne na oglas ili se broji tek onda nakon sto ostanes malo na oglasu?

GamerDream1 kaže:
Imam 1 video za sada krenuo sam prekjucer, al mislim snimat dosta, imam volan i to pa je lako..samo da skupim ljudi..jel ima tko kakvu ideju?..
Na tom videu imam omoguceno zaradivanje sad samo neznam kako ti ide tocno..sve mi je povezano..imam par ljudi kojima sam rekao da kliknu i subskrajbuju ali nejde bas..neznam kako idu ti novci preko oglasa..imam zaradeno 0.13e do sada..2 klika samo..premda je broj prikaza puno veci..sta sad dali se broji kad se samo klikne na oglas ili se broji tek onda nakon sto ostanes malo na oglasu?
Cim si ti rekao drugima da se klikcu na reklame, ugasice ti adsense uskoro.
To nikako nemoj da radis.
Da znas za ubuduce.
Pocni novi kanal i bez adsense-a, cekaj da ispunis odgovarajuce zahteve, za network u koji oces da udjes, i prijavi se. ( vise informacija u postu iznad )
Ako ne zelis tako, onda odma prekini :)
Moj iskren savet :)

Ma mevjerujem da ce ugasit jer su samo 2 klika bila na oglase..nista strasno..i to sam rekao dvojici prijatelja da daju samo jedan klik..
Ako ugase dobro ako ne jos bolje..sto predlazes onda ako ga ne ugase,dali da ja onemogucim oglase za sada pa kad dobijem partnerstvo dal da onda ukljucim?
I jer imas kakav prijedlog kako skupiti ljude i to?

Iskren savet, ugasi oglase, ne vredi rizikovati, ako stvarno zelis da se posvetis ovome :)
Druga stvar, kako skupiti subskrajbere, pa veoma je tesko, ali sto vise radis vise ljudi ce videti tvoje klipove, i nekolicina ce se subovati, drugi nacini, reklame, ne placene, nego postuj klipove po youtube-u, twitteru itd :)
Vremenom, ces dobijati vise i vise subova :)
Polako, nigde ne zuris,ali ako dosta radis za par meseci do godinu dana mozes mnogo jak kanal da izgradis, sa odlicnom zaradom :)

Oke onda..probat cu tako..samo cu snimat..ali samo pitanje..kako onda svi ovi jaci kanali imaju isto oglase?..na svim jacim se vide oglasi?..da ih poslije upalim?
I daj mi link od svog kanala da se subskrajbam..pa da uzvratis.. :)
I neznam dal imas puno subrskrajbera ali ako imas jel mozes onako negdje na video pred kraj stavit link na koj kanal da me malo poguras molim te..
:)

Pozdrav svima, zanima me sledeca stvar...

Ako ja uzmem isecem neki fail sa neke stare kompilacije i doradim ga... ubacim moj intro, sound, frame i kraj... jos ga malo razvucem... ono kao ponovim taj fail vise puta, usporim i to...

Jeli to onda network gleda kao da nije moje ili zazmuri na takav klip?

Takodje me zanima kako, ako ja sve i da snimim neki fail, kako njima dokazati da nisam skinuo od nekud i da je to moje?

Back
Na vrh