• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

Ako imas gaming kanal onda def. Machinima.
Machinima ne placa mozda kao Fullscrean, mada tu su negde, mala razlika, ali zato Machinima ( oficialni kanal ) ima par miliona subscribera gde ti mozes svoje gameplay-eve il sta vec da kacis i zaradjujes 50% od zarade ( to je samo primer i nisam siguran da dobijas 50% od zarade,ali nacicu link ako te bas zanima ) :)
Dok kod Fullscrean-a ima mnogo manje sub-ova,tako da je reklama samim tim manja :)
E sad kad se reklamiras preko glavnog kanala, ako imas jos i commentary na klipu, samo kazes ljudima ako oce i dalje da te prate, da posete tvoj kanal.. mnogo velika promocija, a to znaci sve u ovom "poslu" :)

Inace, ni Machinima ni Fullscrean ne placaju cekovima nego paypal-om, tako da ti ne bi savetovao da potpisujes ugovore sa njima, osim ako nemas paypal :)
Ako nemas paypal i mozes samo cekove da primas idi il Socialblade ( manje placaju, al manji kriterijum da upadnes ) il Curse ( min 5000 subsa i 100k-500k pregleda mesecno..nisam tacno siguran ).

Nadam se da sam ti bar malo pomogao. :)

Upravo sam na gameplay videu dobio :
"Matched third party content."
Koliko se često vama s gaming kanalima dešava ovako nešto (ako se dešava uopšte..?!), i da li je bolje da trajno brišem klip, reuploadujem ga, ili ostavim ovako...?

Damien kaže:
Koliko se često vama s gaming kanalima dešava ovako nešto (ako se dešava uopšte..?!), i da li je bolje da trajno brišem klip, reuploadujem ga, ili ostavim ovako...?

Desavalo mi se na 3 klipa, jednostavno ga obrisi ili iskljuci audio..

hajro2 kaže:
Damien kaže:

Desavalo mi se na 3 klipa, jednostavno ga obrisi ili iskljuci audio..

Nije audio sigurno, drug i ja smo odradili muziku, bukvalno "from scratch", a i piše pored:
Your video may include the following copyrighted content:
Visual content administered by:
BandaiChannel
Razmišljao sam da idem na :
I believe this copyright claim is not valid.
pa :
My use of the content meets the legal requirements for fair use or fair dealing under applicable copyright laws.
Ali klip verovatno i nije vredan truda, pa ću ga obrisati...
Jedino zbog čega se cimam je što nzn šta bi bilo sa adsense-om da mi je ovaj klip bio monetizovan...?!
I šta ako se to desi na nekom monetizovanom klipu (pošto vidim da je vrlo moguće da se ponovi...)

@Damien

Nakon sto sam monetizovao jedan video, kroz par dana mi se na taj video pojavilo "Matched third party" i sve sto se promijenilo je to da su na tom klipu ukinute reklame.

hajro2 kaže:
@Damien

Nakon sto sam monetizovao jedan video, kroz par dana mi se na taj video pojavilo "Matched third party" i sve sto se promijenilo je to da su na tom klipu ukinute reklame.

OK, znači nema razloga za brigu.
Sad mi je lakše...
Hvala :)

Ok, ja imam jos par pitanja vezana za youtube partnerstvo.
Juce sam dobio admin podatke od jednog, veoma uspesnog, YouTube kanala. Ali, naisao sam na par problema. Na kanalu su uploadovana 6 snimka (5 pesme i jedna reklama). Pevac kome odrzavam kanal ima sva autorska prava na te pesme. Medjutim na 3 od 6 videa, pojavljuje se ovo:

http://vvcap.net/db/HyWkzpgAHiZq86_MlZK8.htp

Kada kliknem na to, pojavi se ovo:

http://vvcap.net/db/czchIZwLgd9G5PHtoVtS.htp

Sta trebam da uradim da bih potvrdio autorska prava za ova 3 snimka ? Hvala unapred.
Sve najbolje!

@ Spartanac
Verovatno je koristio nečije loopove , ili je nešto semplovao/remixovao.
Ne verujem da možeš nešto da uradiš...

I mali tip za "snimače" gameplayeva - Isključite ingame muziku.
Ja se nisam setio toga na vreme, pa sam opet dobio "Matched third party content.", ovog puta za audio i to zbog nekih bezveznih, skoro neprimetnih tonova, koji čak ni ne liče na muziku. - i propade mi višesatni rad i isto toliko dug upload zbog gluposti.
Ovaj youtube partnership je, koliko se meni čini, strašno pipkava rabota. Mnogo lepše i lakše izgleda u teoriji nego u praksi...

Edit:
E. da.... I kao šlag na tortu je i analytics nešto počeo da mi brljavi. Nadam se da je samo privremeno.

zdravo....
u junu sam dobio monetizaciju,znaci odobrena mi je ... sada mi se prikazuju reklame na youtube ,posto sam ja u vidu onih napomena ubacivao tekst da ljudi kliknu na reklamu ,vidim da je to zabranjeno ? sta da radim da izbrisem sve napomene dok me nije neko prijavio ili ? ?
da li smijem u opis klipa da napisem : kliknite na reklamu ?

Androlegend kaže:
zdravo....
u junu sam dobio monetizaciju,znaci odobrena mi je ... sada mi se prikazuju reklame na youtube ,posto sam ja u vidu onih napomena ubacivao tekst da ljudi kliknu na reklamu ,vidim da je to zabranjeno ? sta da radim da izbrisem sve napomene dok me nije neko prijavio ili ? ?

Protiv pravila je i savjetujem ti da izbrišeš.

cvetasti kaže:
Androlegend kaže:
zdravo....

a gdje

Androlegend kaže:
cvetasti kaže:

a gdje

a gdje pise da je zabranjeno ?
copy text taj ako imas

ev1L kaže:
Ako imas gaming kanal onda def. Machinima.
Machinima ne placa mozda kao Fullscrean, mada tu su negde, mala razlika, ali zato Machinima ( oficialni kanal ) ima par miliona subscribera gde ti mozes svoje gameplay-eve il sta vec da kacis i zaradjujes 50% od zarade ( to je samo primer i nisam siguran da dobijas 50% od zarade,ali nacicu link ako te bas zanima ) :)
Dok kod Fullscrean-a ima mnogo manje sub-ova,tako da je reklama samim tim manja :)
E sad kad se reklamiras preko glavnog kanala, ako imas jos i commentary na klipu, samo kazes ljudima ako oce i dalje da te prate, da posete tvoj kanal.. mnogo velika promocija, a to znaci sve u ovom "poslu" :)

Inace, ni Machinima ni Fullscrean ne placaju cekovima nego paypal-om, tako da ti ne bi savetovao da potpisujes ugovore sa njima, osim ako nemas paypal :)
Ako nemas paypal i mozes samo cekove da primas idi il Socialblade ( manje placaju, al manji kriterijum da upadnes ) il Curse ( min 5000 subsa i 100k-500k pregleda mesecno..nisam tacno siguran ).

Nadam se da sam ti bar malo pomogao. :)

Jesi pomogao hvala ti, ali postao sam sa fullscreenom, paypal koristim preko druga iz Italije :) Ono sto me zanima na sajtu jos nema koliko sam zaradio???

Pozdrav svima, zanima me da li je moguce dobiti partnerstvo god TGN ili nekog drugog networka za kanal koji ima oko 1000 subscribera i u proseku 2.000 views dnevno (60.000 mesecno)... Ali kanal nije o igricama i gameplayu...

Vec sportski, postavljaju se izjave igraca, navijanja, golovi, najave itd...
Jeli postoji neka mreza za to?

Androlegend kaže:
cvetasti kaže:

a gdje

Androlegend kaže:
a gdje

a gdje pise da je zabranjeno ?
copy text taj ako imas

Poticanje klikova

Izdavači ne smiju tražiti od drugih da klikaju njihove oglase niti koristiti lažne načine implementacije kako bi ostvarili klikove. To, između ostalog, uključuje nuđenje naknade korisnicima za otvaranje oglasa ili pretraživanje, obećavanje prikupljanja novca za treće strane za takve postupke ili postavljanje slika pokraj pojedinačnih oglasa.

Pročitaj pravila adsense

Milosgak kaže:
Pozdrav svima, zanima me da li je moguce dobiti partnerstvo god TGN ili nekog drugog networka za kanal koji ima oko 1000 subscribera i u proseku 2.000 views dnevno (60.000 mesecno)... Ali kanal nije o igricama i gameplayu...

Jeste ako su snimci tvoji, ako si ti snimao a ne preuzimao od televizija.
Mozda te u startu niko ne bi dirao ali kasnije bi se neko pozalio i sve bi otislo u vodu.

konte29 kaže:
Milosgak kaže:

Jeste ako su snimci tvoji, ako si ti snimao a ne preuzimao od televizija.
Mozda te u startu niko ne bi dirao ali kasnije bi se neko pozalio i sve bi otislo u vodu.

Aha, a koja je mreza u pitanju?

Zdravo ljudi :) resio sam da se posvetim zaradi preko neta pa sam za pocetak napravio kanal na youtubu http:// www . youtube . com / user / alkomix94
i svoj prvi snimak http:// www . youtube . com / watch?v=ryAhZEVpZ2A

(nemam 10 postova pa ne mogu da delim linkove)

interesuje me da li bi mi odobrili adsense za ovakve klipove? :) nzm da li neko moze da me tuzi za autorska prava jer izmenim audio. . . vidjao sam da ovakvi klipovi imaju po 100k i vise prikaza pa mi je palo na pamet da probam sa ovim ;) nadam se da nece niko da ukrade ideju xD

alkomix94 kaže:
Zdravo ljudi :) resio sam da se posvetim zaradi preko neta pa sam za pocetak napravio kanal na youtubu http:// www . youtube . com / user / alkomix94
i svoj prvi snimak http:// www . youtube . com / watch?v=ryAhZEVpZ2A

(nemam 10 postova pa ne mogu da delim linkove)

interesuje me da li bi mi odobrili adsense za ovakve klipove? :) nzm da li neko moze da me tuzi za autorska prava jer izmenim audio. . . vidjao sam da ovakvi klipovi imaju po 100k i vise prikaza pa mi je palo na pamet da probam sa ovim ;) nadam se da nece niko da ukrade ideju xD

Audio jeste izmenjen, ali opet nisam siguran da će ti ovo proći. Možda da probaš da kontaktiraš nekog ko se bavi ovime. Ja nisam toliko upoznat sa tom "Chipmunk Version" verzijom snimka, ali verujem da već postoji neko na Balkanu ko radi to, i ko bi mogao šire da ti objasni da li kršiš neka pravila ili ne. Inače ideja je skroz ok, i ja je sigurno neću ukrasti :p
btw. ukucao sam samo Chipmunk Version i izbacilo je ovu pesmu koja ima preko 18 miliona pregleda sto je neverovatno :

Genijalno je to što se neko setio da odradi pesmu Akona. On ima taj karakterističan "piskav" glas, i još ovo kad se odradi dobija se savršeno zanimljiv audio :to_clue

Sve najbolje!

Lizarazu, za klipove koje uploadujem moras da imas prava, ako hoces da zaradjujes. DelijeNavijanje1989 ima prava da uploaduje one klipove, a nisam siguran da si ti nabavio prava.

Back
Na vrh