• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

I nikakav problem ne prave oko toga sto varam odakle sam?
I koje su mogucnosti naplate?

Agent 47 kaže:
I nikakav problem ne prave oko toga sto varam odakle sam?
I koje su mogucnosti naplate?

Cim sam napravio kanal stavio sam da sam iz SAD i kada su mu omogucili vratio sam na Bosnu.

MadafakaFuark kaže:
Za svaki video ti u principu mozes da dobijes permission ... Ali pitanje je ,zasto bi tebi neko tek tako dao dozvolu da koristis njegove klipove i da zaradjujes na njima ,a da on kao autor istih nema nikakve koristi od toga ?
Zato uvek kad trazis permission od autora probaj da mu kazes da ces mu davati odredjeni deo od tvoje zarade ukoliko ti je video monetizovan ... AKo pak nije kazi da nemas nikakvu materijalnu korist od istog i da ti samo reklamiras njegov materijal i da to moze biti samo njemu na korist ...

Imas i trecu opciju da kad' ti video stoji u "third party" ides da osporis video tako sto kazes da imas dozvolu za koriscenje i video automatksi salje upitnik autoru da li ti je dao ili ne ,ukoliko autor nije tu duze od 30 dana i youtube ne dobije povratni odgovor tebi ce video preci u "regularan" video . Ukoliko se autor javi i kaze da ti nije dao dobijas "copyright strike" .

Da znam kontao sam to i ja da sam slavan i poznat da imam neku muziku ne bi svakome davao verovatno...
Pa nista posto se muzika ne moze nikako izmeniti onda ostaje da se pita za dozvolu ako odbiju onda kud koji mili moji :crazy_grin

A bas steta finih klipova imam po 10 000 000 pregleda XD Samo jos neko pomenu sta se desava kada je uzvicnik na videima ovaj :
KslcA.png

Jel on nije machet third party content nemam pojma sta se dogadja sa tim...

Zdravo svima.
Od skoro sam i ja počeo da se bavim ovime pa imam par pitanja za vas, iskusnije, članove :p

Naime, sticajem okolnosti u svom posedu imam jedan jako lep YouTube kanal sa 1.500 subscribera i preko 2.000.000 gledanosti. U pitanju je muzički kanal.
E sada ja ne znam, koji network bi najvise odgovarao jednom ovakvom muzičkom kanalu ?
Isto tako trazim network koji pored opcije, isplate na paypal moze da isplaćuje i na neki drugi način.
Hvala unapred. Pozdrav!

[/quote]

Da znam kontao sam to i ja da sam slavan i poznat da imam neku muziku ne bi svakome davao verovatno...
Pa nista posto se muzika ne moze nikako izmeniti onda ostaje da se pita za dozvolu ako odbiju onda kud koji mili moji :crazy_grin

A bas steta finih klipova imam po 10 000 000 pregleda XD Samo jos neko pomenu sta se desava kada je uzvicnik na videima ovaj :
KslcA.png

[/quote]

Nije matched thirdy party content,to ti znaci da ti klip nije monetizovan. :)

Pozz..

Zanima me je li moj kanal mora imati istu tematiku ili moze biti mjesano za partnerstvo, tj. gameplayova,tutorijala,smijesnih klipova itd.

Hvala unaprijed!! :)

midho14 kaže:

Nije, ne znaci to.

sax kaže:
midho14 kaže:

Nije, ne znaci to.

Taj uzvicnik ti dodje na video koji si pokusao monetizovati ali su ti odbili i vise nemozes to skloniti niti ponovo poslati u monetize.Kratko i jasno ;)

Spartanac kaže:
Zdravo svima.
Od skoro sam i ja počeo da se bavim ovime pa imam par pitanja za vas, iskusnije, članove :p

Naime, sticajem okolnosti u svom posedu imam jedan jako lep YouTube kanal sa 1.500 subscribera i preko 2.000.000 gledanosti. U pitanju je muzički kanal.
E sada ja ne znam, koji network bi najvise odgovarao jednom ovakvom muzičkom kanalu ?
Isto tako trazim network koji pored opcije, isplate na paypal moze da isplaćuje i na neki drugi način.
Hvala unapred. Pozdrav!

Koliko ja znam nema ni jednog networka koji prima korisnike sa copyright muzikom.

Jedino ako ne snimas sbe kako pjevas. :crazy_grin :crazy_grin :crazy_grin

midho14 kaže:
Koliko ja znam nema ni jednog networka koji prima korisnike sa copyright muzikom.

Ko je rekao da imam pesme kojima krsim autorska prava ?
Kanal je potpuno legalan, tj. sadrzi muziku za koju imam autorska prava. U suprotnom mislis da bih nabio 1.500 subscribera i preko 2 miliona view-a ?
And by the way, ovo sto sam ti stisnuo thanks button, to je bilo mahinalno, mala greska. :p

Spartanac kaže:
midho14 kaže:

Ko je rekao da imam pesme kojima krsim autorska prava ?
Kanal je potpuno legalan, tj. sadrzi muziku za koju imam autorska prava. U suprotnom mislis da bih nabio 1.500 subscribera i preko 2 miliona view-a ?
And by the way, ovo sto sam ti stisnuo thanks button, to je bilo mahinalno, mala greska. :p

Ok ok . Pa onda mozes u bilo koju.Koliko imas pregleda na dan . Samo kad budes aplicirao za parnterstvo moras im poslati "pravo na koristenje muzike " i to je to.

Pozzz

@midho14 , da ti odgovorim na ono pitanje, to je standardan obrazac, i veoma jednostavno se popunjava, cak mislim da u ugovoru imas primer gde sta tacno da napises ( 2 puta sam potpisivao ugovor , jednom sam imao primer,jednom nisam, ne znam kako je tebi ) :)
drzava,adresa, postanski broj itd..sve standardno :)
Ako znas engleski nece da ti bude prob. :)
@spartanac, pazi sto se tice muzike, mozes da dobijes partnerstvo sa kojim god oces network-om, samo moras da prilozis dokaze da je to tvoja muzika, i to je to :)
jeste da je malo cimanje,posto za svaki klip pojedinacno moras,ali cenim da ce da ti se isplati :)) idi u Cruse network, dobijas dobar cpm ( 3dolara=1000 pregleda fixno ) dok ostali daju od 1-3 ,al obicno je 1 :D ( javi se na pm, dacu ti link ako oces, ili proguglaj )
I jos da odgovorim neko je pitao dal li moze ako je dobio partnerstvo za gaming kanal da izbacuje i tutorijale itd, mozes sta hoces, samo da nema copywrite-a :)
pozz

Pozdrav imam par pitanja :

1. Napravio sam prije 6-7 dana adsense acc i povezao s YT,i odobrili su me ali kad udjem u adsenseu Zarada,Prikazi nadzornu plocu na vrhu mi pise da mi account jos nije u potpunosti odobren ili neodobren,koliko trebam cekat da to bude u potpunosti odobreno ili neodobreno procitao sam negdje 4 dana ali evo ja cekam vec oko sedam dana.

2. Jeli istina da se svakih 6 mjeseci,copyright strikesi brisu tj resetuju,s obzirom da sam imao jedan video na kojem mi nije pisalo matched third party i bio mi je odobren za monetize ali samo sto je oko 20h bio na mom kanalu izbrisan je.

3. Zelim da zaradjujem samo preko adsensea i zanima me koji su to rizici da mi ugase adsense nalog,sta sve nesmijem raditi da mi nebi ugasili adsense nalog ?

Unapred Hvala !

1. Postavi negde kod oglasa (na stranicu koja zadovoljava google kriterijume) i odobriće ti nalog.
2. Gde si to pročitao?
3. Pročitaj ovu temu od početka, sve piše u njoj.

Poz svima, zanima me jeli neko od vas dizao pare sa YouTubea i kako to ide?
Ja bi prvog trebao da podignem 70 ili ako bog da 100evrica ali ne znam kako ide ceo postupak...

sax kaže:
MadafakaFuark kaže:
Za svaki video ti u principu mozes da dobijes permission ... Ali pitanje je ,zasto bi tebi neko tek tako dao dozvolu da koristis njegove klipove i da zaradjujes na njima ,a da on kao autor istih nema nikakve koristi od toga ?
Zato uvek kad trazis permission od autora probaj da mu kazes da ces mu davati odredjeni deo od tvoje zarade ukoliko ti je video monetizovan ... AKo pak nije kazi da nemas nikakvu materijalnu korist od istog i da ti samo reklamiras njegov materijal i da to moze biti samo njemu na korist ...

Imas i trecu opciju da kad' ti video stoji u "third party" ides da osporis video tako sto kazes da imas dozvolu za koriscenje i video automatksi salje upitnik autoru da li ti je dao ili ne ,ukoliko autor nije tu duze od 30 dana i youtube ne dobije povratni odgovor tebi ce video preci u "regularan" video . Ukoliko se autor javi i kaze da ti nije dao dobijas "copyright strike" .

KslcA.png

Znak uzvika ti se pojavljuje pored klipa nakon sto ti dugo vremena stoji "under review" ,
Znaci da ti nije stavljen u "third party" ali za monetizovanje moras da dokazes da imas sva autorska prava za komercijalnu upotrebu ...
Ukoliko imas klipove kao sto kazes sa 10 milki potrudi se malo vise,daj neku kintu za licence pa monetizuj to ...

Milosgak kaže:
Poz svima, zanima me jeli neko od vas dizao pare sa YouTubea i kako to ide?
Ja bi prvog trebao da podignem 70 ili ako bog da 100evrica ali ne znam kako ide ceo postupak...
procitaj temu od pocetka i saznati ces sve. tesko mi da pisem 2 puta , a tebi je lagano da citas ;)

MadafakaFuark kaže:
Znak uzvika ti se pojavljuje pored klipa nakon sto ti dugo vremena stoji "under review" ,
Znaci da ti nije stavljen u "third party" ali za monetizovanje moras da dokazes da imas sva autorska prava za komercijalnu upotrebu ...
Ukoliko imas klipove kao sto kazes sa 10 milki potrudi se malo vise,daj neku kintu za licence pa monetizuj to ...

Ma jok ti klipovi su odbijeni bili i stajalo na njima matched third party content i od skoro se na nekima pojavio uzvicnik a na nekima je ostalo da stoji matched third party content.

A to je tacno da moram da dokazem da imam prava na upotrebu saznao sam to u medjuvremenu sto mu dodje slicno ko matched third party content i tamo ako hocu da pokusam skinuti moram da dokazem da imam pravo na upotrebu...

34 video snimka 16 703 330 pregleda, 7400 sabskrajbera...

Od toga :

3 snimka monetize
6 matched third party content
3 video je zabranjen u nekim zemljama
4 ograniceno prema uzrastu
16 sa onim znakom uzvika ( ! )
2 nema nista na njima ni ! ni matched third party content ni monetize, nista...

Status naloga sve good standing.

Prosli mesec pregleda 218 238 ovaj mesec 124 414, i to od kako je stavljeno ovo monetize dosta manje pregleda ko zna zasto...

Pa tako da mi ostaje jedino da zamenim muziku na nekim klipovima ili da je obrisem al onda se resetuju pregledi na 0 nema druge samo moram da vidim da li uopste posle zamene moze da se stavi monetize opcija...

Ovako jedno pitanje ko bolje placa machinima ili fullscreen, pregovori sa fullscreenom su vec gotovi poslali mi ugovor i sve to jos samo cekam youtube da posalje i da kliknem nesto i partner sam dobijam one opcije. A danas mi machinima odgovorila da sam isto prihvacen pa sad ne znam sta da radim ? machinima ili fullscreen? shvatam da sam se presao sto sam i jednima i drugima poslao zahteve za partnestvo ali machinimi sam jos kad pa reko nisu me prihvatili idem na fullscreen...?

smilika kaže:
Molim vas da ne trazite linkove od kanala. Ako neko zeli sam ce da pokaze svoj kanal.

smilika kaže:
Molim vas da citate prije nego postavite glupa pitanja. Ova tema ima vec previse spama.

Pocelo je cicscenje ovog topica. Pripazite da svaki komentar bude promisljen, da se pitanja ne ponavljalju i nemojte da trazite linkove kanala drugih ljudi. Shvatite link ka youtube kanalu kao poslovnu tajnu. Ni u firmu ne biste otisli i trazili spisak klijenata, koliko koji klijent placa i za koje usluge. Tako nemojte ni ovde. Ko zeli podelice toliko koliko zeli, i na to gledajte kao na neocekivani dobitak, a ne kao nesto sto je normalno.

darkoooo kaže:
Ovako jedno pitanje ko bolje placa machinima ili fullscreen, pregovori sa fullscreenom su vec gotovi poslali mi ugovor i sve to jos samo cekam youtube da posalje i da kliknem nesto i partner sam dobijam one opcije. A danas mi machinima odgovorila da sam isto prihvacen pa sad ne znam sta da radim ? machinima ili fullscreen? shvatam da sam se presao sto sam i jednima i drugima poslao zahteve za partnestvo ali machinimi sam jos kad pa reko nisu me prihvatili idem na fullscreen...?

'Fullscreen also has a premium deal with YouTube that gives us the highest CPMs possible, so, depending on your current deal, you may not be giving up anything! At normal CPMs, if your videos get viewed a million times, you will make approximately $1500 to $2500. But, again, that is an estimation and we are by no means promising that it will not be lower or higher than that'.

Back
Na vrh