• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

darkoooo kaže:
Imam jedno pitanje nekoliko puta su me odbijali kada sam se prijavljivao sa youtube network parntership, imam monetize na klipove na sve sam postavio ali na nekim klipovima se pojavljuje ovo : http://www.dodaj.rs/?1A/VQ/M2n0o30/have.png da li da obrisem te klipove i da li posle imam vece sanse da me prihvate?

Nisam razmeo dobro na klipovima na kojima ima taj uzvicnik imas monetizaciju ???

sax kaže:
darkoooo kaže:
Imam jedno pitanje nekoliko puta su me odbijali kada sam se prijavljivao sa youtube network parntership, imam monetize na klipove na sve sam postavio ali na nekim klipovima se pojavljuje ovo : http://www.dodaj.rs/?1A/VQ/M2n0o30/have.png da li da obrisem te klipove i da li posle imam vece sanse da me prihvate?

Nisam razmeo dobro na klipovima na kojima ima taj uzvicnik imas monetizaciju ???

Na onim klipovima koje sam pravio a ima copyright muziku, ali sam obrisao vec preko 200 tih klipova... :/

Ovako obrisao sam preko 200 klipova sa copyright muzikom, zatim sam kontaktirao machinimiu za partnerstvo odma su mi odgovorili da me prihvatili i poslali nesto da popunim (nije ugovor). I poslao sam socialblade isto za partnerstvo, sta je po vama bolje machinima ili socialblade, ko bolje placa, kakva su vam iskustva?

darkoooo kaže:
sax kaže:

Na onim klipovima koje sam pravio a ima copyright muziku, ali sam obrisao vec preko 200 tih klipova... :

Sto mrzim kad postavim jednostavno pitanje a dobijem komplikovan i nevezan odgovor.
Pitao sam te na tim video snimcima na kojima ti je stajao taj uzvicnik jesi li imao monetizaciju ?

Da li još neko osim social blade-a isplaćuje i na drugi način osim paypal-a (čekovi, payza, moneybookers, bank wire, bilo šta - samo da nije paypal...)?
Hvala

sax kaže:
darkoooo kaže:
Na onim klipovima koje sam pravio a ima copyright muziku, ali sam obrisao vec preko 200 tih klipova... :

Sto mrzim kad postavim jednostavno pitanje a dobijem komplikovan i nevezan odgovor.
Pitao sam te na tim video snimcima na kojima ti je stajao taj uzvicnik jesi li imao monetizaciju ?

Ne.

Sax, ja sam ga razumeo, vidis on je uploadovao muziku koja je zasticena i pokusao je da monetarizuje. Onda su ga provalili ovi sa jutjuba i nisu omogucili. Zato bi problem resio samo kada bi kliknuo na uzvicnik i odstiklirao monetarize. Onda bi ti umesto uzvika bilo kao da nisi pokusavao.

rakicko kaže:
Sax, ja sam ga razumeo, vidis on je uploadovao muziku koja je zasticena i pokusao je da monetarizuje. Onda su ga provalili ovi sa jutjuba i nisu omogucili. Zato bi problem resio samo kada bi kliknuo na uzvicnik i odstiklirao monetarize. Onda bi ti umesto uzvika bilo kao da nisi pokusavao.

Meni je pre pisalo mached third party content bla bla i od skoro su mi se na nekim videima pojavili ti uzvicnici a na nekima je ostalo mached third party content...

Izgleda da nema druge nego redom svima poslati i pitati da daju prava za muziku pa ako upali upali ako ne onda sto kaze narod jovo na novo druge nema...

Damien kaže:
Da li još neko osim social blade-a isplaćuje i na drugi način osim paypal-a (čekovi, payza, moneybookers, bank wire, bilo šta - samo da nije paypal...)?
Hvala

Cruse isto isplacuje preko chek-a i ima mnogo bolji CPM ( 3 fixiran = 3dolara na 1000 pregleda) od socialblade-a.
Ali treba minimum 5000 subsa i mislim bar 100 000 mesecnih pregleda ako ne i 500 000 :)
raspitaj se ovde ( You can inquire about a youtube partnership by emailing youtube@curse.com. Be sure to include your channel name in the email. )

Sto se tice "third party content" videa shvatite to veoma ozbiljno ukoliko zelite da se bavite ovim poslom na yt malo ozbiljnije ,a usput i da uzimate neki pristojan novac...
"monthlyfails" kanal mi je suspnedovan iz razloga sto su gospoda iz "fullscreena" otkupljivali autorska prava od ljudi koji su mi slali svoje klipove ili za one klipove koje sam nalazio na yt . Bez obzira na to sto sam ja za svaki video uvrsten u svoju kompilaciju imao dozvulu od strane ljudi koju su napravili isti ,nakon otkupljivanja autorskih prava od strane fullscreena vecina kompilacija mi je presla u "third party" sto znaci da se od reklama ne dobija niti 1 cent .

"Third party" je prosto receno sansa da obrisete video bez "copyright strike-a" i predstavlja problem samo za one klipove koju imaju dosta pregleda. Zasto ? Pa vrlo prosto ... Cim video privuce veliki publicitet velike su i sanse da video pogledaju i osobe koje poseduju autorsko pravo za isti ili ljudi koji rade za neku kompaniju koja se bavi otkupljivanjem licenci u mom slucaju "fullscreen" . Pa jos kad vide da ste na milionske klipove uzimali pare od reklama ,nece ni trepnuti da vam video prijave kao copyright . Obzirom da poseduju licencu na video ,nakon prijave dobijate warning najvise do 1-2 h tako da ni nemate vremena da reagujete i da objasnite da vi zapravo imate dozvolu (ili nemate) i o cemu se zapravo radi .

Prije nego sto se prijavim za partnerstvo zanima me hoce li i ovi klipovi uci u partnerstvo.Kada odem na videomanager imam onaj narandzasti uzvicnik sto znaci da nije monetizovan.Ali ne pise nsita thirdy party jer su moji klipovi koje sam ja radio.

SLucajno ili ?
Pozdrav , evo danas sam dobio preko 30k viewsa . a 23 k na jednom video. Neznam do cega je. Vec imam ponudeno na socialblade ali cekam otvoriti svoj network kao sto sam bio napisao u proslom postu. Sada me zanima. Do cega je doslo da dobijem tako puno viewsa?

Evo link od videa :)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

antel94 kaže:
SLucajno ili ?
Pozdrav , evo danas sam dobio preko 30k viewsa . a 23 k na jednom video. Neznam do cega je. Vec imam ponudeno na socialblade ali cekam otvoriti svoj network kao sto sam bio napisao u proslom postu. Sada me zanima. Do cega je doslo da dobijem tako puno viewsa?

Evo link od videa :)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Pa pogledas u statistici odakle ti views-i dolaze

MadafakaFuark kaže:
Sto se tice "third party content" videa shvatite to veoma ozbiljno ukoliko zelite da se bavite ovim poslom na yt malo ozbiljnije ,a usput i da uzimate neki pristojan novac...
"monthlyfails" kanal mi je suspnedovan iz razloga sto su gospoda iz "fullscreena" otkupljivali autorska prava od ljudi koji su mi slali svoje klipove ili za one klipove koje sam nalazio na yt . Bez obzira na to sto sam ja za svaki video uvrsten u svoju kompilaciju imao dozvulu od strane ljudi koju su napravili isti ,nakon otkupljivanja autorskih prava od strane fullscreena vecina kompilacija mi je presla u "third party" sto znaci da se od reklama ne dobija niti 1 cent .

"Third party" je prosto receno sansa da obrisete video bez "copyright strike-a" i predstavlja problem samo za one klipove koju imaju dosta pregleda. Zasto ? Pa vrlo prosto ... Cim video privuce veliki publicitet velike su i sanse da video pogledaju i osobe koje poseduju autorsko pravo za isti ili ljudi koji rade za neku kompaniju koja se bavi otkupljivanjem licenci u mom slucaju "fullscreen" . Pa jos kad vide da ste na milionske klipove uzimali pare od reklama ,nece ni trepnuti da vam video prijave kao copyright . Obzirom da poseduju licencu na video ,nakon prijave dobijate warning najvise do 1-2 h tako da ni nemate vremena da reagujete i da objasnite da vi zapravo imate dozvolu (ili nemate) i o cemu se zapravo radi .

Ok, koliko shvatam ako postoje klipovi koji imaju third party treba ih obrisati i to i samo to i drugog leka nema ? Muzika se ne moze zameniti nikako ili ukloniti totalno ili probati da se nabavi dozvola za muziku nekako pa sta bude bude...

Imam i ja jedno pitanje. Posto imam neki stari kanal, htio sam ga malo osvjeziti sa pokojim videom, uradio sam enable monetize na postojece video uradke, ali nigdje ne vidim opciju da povezem svoj adsense nalog. Kod mene nije gamerski kanal pa mi je najbolje direktno sa adsense probat, pa eto ako neko zna kako da povezem svoj adsense sa kanalom, bio bih zahvalan za odgovor.

ps3 kaže:
Imam i ja jedno pitanje. Posto imam neki stari kanal, htio sam ga malo osvjeziti sa pokojim videom, uradio sam enable monetize na postojece video uradke, ali nigdje ne vidim opciju da povezem svoj adsense nalog. Kod mene nije gamerski kanal pa mi je najbolje direktno sa adsense probat, pa eto ako neko zna kako da povezem svoj adsense sa kanalom, bio bih zahvalan za odgovor.

Evo , izvoli link http://www.youtube.com/account_monetization?action_adsense_connection=1

sax kaže:
Ok, koliko shvatam ako postoje klipovi koji imaju third party treba ih obrisati i to i samo to i drugog leka nema ? Muzika se ne moze zameniti nikako ili ukloniti totalno ili probati da se nabavi dozvola za muziku nekako pa sta bude bude...
Za svaki video ti u principu mozes da dobijes permission ... Ali pitanje je ,zasto bi tebi neko tek tako dao dozvolu da koristis njegove klipove i da zaradjujes na njima ,a da on kao autor istih nema nikakve koristi od toga ?
Zato uvek kad trazis permission od autora probaj da mu kazes da ces mu davati odredjeni deo od tvoje zarade ukoliko ti je video monetizovan ... AKo pak nije kazi da nemas nikakvu materijalnu korist od istog i da ti samo reklamiras njegov materijal i da to moze biti samo njemu na korist ...

Imas i trecu opciju da kad' ti video stoji u "third party" ides da osporis video tako sto kazes da imas dozvolu za koriscenje i video automatksi salje upitnik autoru da li ti je dao ili ne ,ukoliko autor nije tu duze od 30 dana i youtube ne dobije povratni odgovor tebi ce video preci u "regularan" video . Ukoliko se autor javi i kaze da ti nije dao dobijas "copyright strike" .

privremena kaže:
midho14 da li si ti parner sa youtube?

Ne,nisam jos potpisao ugovor dok ne dobijem tacan odgovor od Evil-a ili nekog drugog (koji je vec partner) na ovu temu https://internetzarada.org/w8-been-porezni-obrazac-t-7841.html

Agent 47 kaže:
Jao ovde ima puno da se cita? :D :D
Iz Srbije sam.
http://www.youtube.com/account_monetization?action_adsense_connection=1
Kada sam otisao na ovaj link pise da nije odobreno u nasoj zemlji,pa me zanima kako se vrsi isplata jel moguce partnerstvo u Srbiji,jel tu ima odredjeni cpc,kolika je vasa zarada i ostalo?

Promjeni zemlju na npr. SAD i odobrit ce ti monetize.

Back
Na vrh