• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

Moj frend je vlogger (to vam je ono kada upalite kameru i pricate neke stvari, zabavljate raju) i vec nakon prvog videa, koji je imao par stotinjak pregleda dobio je poziv za partnerstvo. Iz Bosne je, tako da ta prica i tome da youtube juri samo strance pada u vodu. Mislim da youtube cijeni originalan sadrzaj i prije ce ti pozvati na partnerstvo ukoliko imas neko sr*nje od videa ali da bude originalan, nego da imas kvalitetan ali plagijat

kostolomac kaže:
Moj frend je vlogger (to vam je ono kada upalite kameru i pricate neke stvari, zabavljate raju) i vec nakon prvog videa, koji je imao par stotinjak pregleda dobio je poziv za partnerstvo. Iz Bosne je, tako da ta prica i tome da youtube juri samo strance pada u vodu. Mislim da youtube cijeni originalan sadrzaj i prije ce ti pozvati na partnerstvo ukoliko imas neko sr*nje od videa ali da bude originalan, nego da imas kvalitetan ali plagijat

Možda se to promjenilo sa promjenom izgleda youtubea jer sada za uvjet postavljaju:

Qualifications

To become a YouTube Partner, you must meet these minimum requirements:

You create original videos suitable for online streaming.
You own or have express permission to use and monetize all audio and video content that you upload–no exceptions.
You regularly upload videos that are viewed by thousands of YouTube users, or you publish popular or commercially successful videos in other ways (such as DVDs sold online).
Please note: all uploaded videos are subject to the YouTube Community Guidelines and Terms of Service.

cekajte

ako ste youtube partner, oni vam placaju na svakih 1000 pregleda + mozete staviti adsense reklame ? :busted

ne bi bilo lose onda pokusati napraviti neki dobar video ( par komada ) pa probati ;)

goran89 kaže:
ako ste youtube partner, oni vam placaju na svakih 1000 pregleda + mozete staviti adsense reklame ? :busted

Koliko ja znam ti kada si partner youtube ti stavlja reklame na tvoje video-e placa odredjenu sumu na 1000 viewsa tj. valjda ti placaju preko AdSensa.

Meni jer ponekad stave reklame jer imam copyright sadrzaj tako da nista ne zaradim, mislim nisu me nikada ni pozvali za partnera.

Znači nitko iz Hrvatske, Srbije, itd nije postao YT partner a da nije kupio ACC?

payme kaže:
Znači nitko iz Hrvatske, Srbije, itd nije postao YT partner a da nije kupio ACC?

Znaci: niko sa ovog foruma ko je video ovaj topic i imao zelje da na njega odgovori. Dalje od toga ne mozemo da znamo.

payme kaže:

Naravno da jeste, napravi ti nalog neki rodjak ili slicno iz zemalja gde je podrzano YT partnerstvo.

sax kaže:
payme kaže:

Naravno da jeste, napravi ti nalog neki rodjak ili slicno iz zemalja gde je podrzano YT partnerstvo.

Jel' mogu ja sa svog laptopa da napravim acc dok boravim u Austriji. Hoće li onda moći ?

Katarina kaže:
sax kaže:

Jel' mogu ja sa svog laptopa da napravim acc dok boravim u Austriji. Hoće li onda moći ?

Pa pogledaj jel podrzavaju Austriju, ja mislim da ne.

Znači čitam šta pišete i ne mogu da vjerujem svojim očima, posebno zato što je možda večina vas iskusnija od mene, po tom mislim samo da ste ranije krenuli u pohod za internet zaradom.

NIJE TAČNO da se ne može upasti u Youtube partnership s Balkana. I to nigdje ne piše! Samo trebate ispuniti navedene uslove, a to je da je sve regularno, da su viewsi pošteni, da ih moraš imati određen broj, unikatan video, etc... A kod nas jednostavno i dalje vlada Balkanski mentalitet i bit je u svemu da nekoga zajebeš i ne daj Bože se potruditi za nešto. :stars

Da ovo sve ne bude prazna priča primjer vam je "Gastozz stories" odnosno lik ima nick Gastozz, ima svoj kanal na youtube, lik je iz SRBIJE, glupira se pred kamerom, zabavlja raju, na jednom videu ima oko 600 000 pregleda, ima mnogo subscribera, uglavnom momka krenulo, na svakom videu reklamica ispod i lik bere pare. I svako malo objavljiva novi video koji vrlo brzo dosegne nekih 100k pregleda, bruku komentara i gluposti. :tease

Nego, hele nejse, da ne dužim. Raja, moguće, itekako je moguće, samo s njima treba igrati pošteno, biti kreativan, željeti nešto i cilj je blizu. Ja lično samo ovo probao, ali nije baš ovo za mene, lijepi moj CPA sistem, dobro mi ide, ali što uopšte ne znači da nekad neću pokušati. :)

E da, evo link od kanala, da potvrdim cijelu priču http://www.youtube.com/user/gasttozzstories

[attachment=299]
student_zarada kaže:
Znači čitam šta pišete i ne mogu da vjerujem svojim očima, posebno zato što je možda večina vas iskusnija od mene, po tom mislim samo da ste ranije krenuli u pohod za internet zaradom.

NIJE TAČNO da se ne može upasti u Youtube partnership s Balkana. I to nigdje ne piše! Samo trebate ispuniti navedene uslove, a to je da je sve regularno, da su viewsi pošteni, da ih moraš imati određen broj, unikatan video, etc... A kod nas jednostavno i dalje vlada Balkanski mentalitet i bit je u svemu da nekoga zajebeš i ne daj Bože se potruditi za nešto. :stars

Da ovo sve ne bude prazna priča primjer vam je "Gastozz stories" odnosno lik ima nick Gastozz, ima svoj kanal na youtube, lik je iz SRBIJE, glupira se pred kamerom, zabavlja raju, na jednom videu ima oko 600 000 pregleda, ima mnogo subscribera, uglavnom momka krenulo, na svakom videu reklamica ispod i lik bere pare. I svako malo objavljiva novi video koji vrlo brzo dosegne nekih 100k pregleda, bruku komentara i gluposti. :tease

Nego, hele nejse, da ne dužim. Raja, moguće, itekako je moguće, samo s njima treba igrati pošteno, biti kreativan, željeti nešto i cilj je blizu. Ja lično samo ovo probao, ali nije baš ovo za mene, lijepi moj CPA sistem, dobro mi ide, ali što uopšte ne znači da nekad neću pokušati. :)

E da, evo link od kanala, da potvrdim cijelu priču http://www.youtube.com/user/gasttozzstories

Tacno je da ima nalog za adsense ali ga nije registrovao iz Srbije. Registrovao ga je u nekoj drugoj zemlji. Na Youtube profilu pise da je iz Francuske. Imam i ja Holandski profil sa adsense oglasima, a nisam Holandanin. Zato je moj brat registrovao tamo nalog za mene i imam odobren adsense, ali nisam se bas opario, a i nisam se pretjerano ni trudio jer radim na necemu drugom. Sve u svemu moze se zaraditi na Youtube ali se mora biti hiper popularan da bi se bas zaradivalo. Ja sam cuo da ovi bas popularni zaraduju oko 3000$ na milion pregleda, ali na milion pravih pregleda, a ne nekih fake koje nakucate na nekim servisima.

Prilozi

• gasttozzstories's Channel - YouTube_1328487596585.png
    gasttozzstories's Channel - YouTube_1328487596585.png
    1.8 KB · Pregleda: 4,309
ivan19992 kaže:
Katarina kaže:

Pa pogledaj jel podrzavaju Austriju, ja mislim da ne.

ne pofržavaju, sad vidim :busted

student_zarada kaže:

Vec smo raspravljali o tom tipu - on zivi u francuskoj ili negdje ili je tamo otvorio account.
Gledaj pravila youtubea su jasna - ako iz svoje zemlje mozes otvoriti oni /partners podstranicu - mozes se i prijaviti. Sa balkana ne mozes. Eventualno mozda da imas bas bas brutalno dobre i zanimljive filmove koje gleda cijeli svijet (znaci da si jedan od 10000), pa ti MOZDA sam youtube pride i ponudi partnerstvo. ali mislim da su to male sanse.

jel' samo bitno da budeš na teritoriji te neke podržane države kod praviš acc ili kad šalješ aplikaciju za partnership ili kako to funkcionira

Katarina kaže:
jel' samo bitno da budeš na teritoriji te neke podržane države kod praviš acc ili kad šalješ aplikaciju za partnership ili kako to funkcionira

Nisam 100%, ali nazalost mislim da je potrebno imati i neke dokumente te drzave ili prebivaliste... Ko zna, vjerojatno i IP gledaju.
U suprotnom i ja bih sjeo u auto, otisao u njemacku, stisnuo apply i vratio se ovdje. Kao sto bi to napravilo par milijuna ljudi u europi. :)

ovo sa gastozom, poslao sam mu prije par mjeseci poruku u vezi toga a evo šta je odgovorio
Re: Pitanje
neam blage veze ...:DDD jednom sam bio parner viose nisam ;:/.
Sent to: facebookfail
moj kanal je http://www.youtube.com/user/FacebookFail?feature=mhee
i kad sam stavljao redovito videe svaki bi imao najmanje 1 500 pogleda a i dosta subscribera imam ali to više ne radim jer me ne primaju u partnere, gubitak mi je vremena samo..

ivan19992 kaže:
ovo sa gastozom, poslao sam mu prije par mjeseci poruku u vezi toga a evo šta je odgovorio
i kad sam stavljao redovito videe svaki bi imao najmanje 1 500 pogleda a i dosta subscribera imam ali to više ne radim jer me ne primaju u partnere, gubitak mi je vremena samo..

Znaci gastozu su prekinuli partnership? Ko zna iz kojeg razloga...
Mozda neke nedopustene radnje, klikanje na vlastite reklame.

A sto se tebe tice -imas solidan broj pogleda, ali jbg nisi u zemlji u kojoj
podrzavaju partner program. :/

dibidus kaže:
ivan19992 kaže:

Znaci gastozu su prekinuli partnership? Ko zna iz kojeg razloga...
Mozda neke nedopustene radnje, klikanje na vlastite reklame.

A sto se tebe tice -imas solidan broj pogleda, ali jbg nisi u zemlji u kojoj
podrzavaju partner program. :/

Da, a i pozadinsku muziku koristim od youtuba-audio swap pa mozda i zbog toga, jer nemam puni copyiright ali stalno mi ljudi šalju poruke kad će novi videi ali eto, ne isplati mi se trošit vrijeme

ima li novosti po ovom pitanju ? jel neko uspeo ?

ako nadjem nekog ko moze da se prijavi za partnerstvo ( imam brata, iz Australije je )

ako bi ga primili, da li on moze da stavi moj adsense ili sve mora da bude njegovo ?

hvala

Back
Na vrh