• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

Odgovorio tacno sam i nista se nije promenilo i dalje mi kaze da treba da odgovorim na ta pitanja.

Koliki vam je prosečan procenat monetizovanih pregleda u odnosu na ukupne preglede ?
U poslednje vreme imam problem, da mi u proseku bude monetizovano samo jedna četvrtina pregleda, a u analitici mi stoji da preko 50% pregleda dolazi sa desktop računara.

Imam jedno pitanje.

Napravio sam Intro za CS:GO igru u kojoj se ja pojavljujem sa awp-om i pozadina je slika iz Dust 2 pa me zanima da li je dozvoljeno tako nesto da postavljam na YouTube?

Mislim da li sam prekrsio neko od YouTube pravila i od TOS od same igre.Posto nisam primetio da je to jos neko radio.

Nikola00 kaže:
Koliki vam je prosečan procenat monetizovanih pregleda u odnosu na ukupne preglede ?
U poslednje vreme imam problem, da mi u proseku bude monetizovano samo jedna četvrtina pregleda, a u analitici mi stoji da preko 50% pregleda dolazi sa desktop računara.

meni je 27%, sada je los mesec (jul i avgust) - manje monetizovanih i manji CPM. Naravno, procenat monetizovanih zavisi i od ukupnog br pregleda - tj - sto vise pregleda manji procenat monetizovanih...

Ljudi imam problem!
Nestaje mi monetizacija, tj, oni zeleni dolari pored snimka u video menageru.
Jednostavno nestanu, nikakvo obaveštenje nisam dobio od youtuba, nemam strike-ova niti išta slično.
Svaki dan mi ne stane po pet komada i tako već mesec dana...
Ima li neko predlog?

Danilo Bagorv kaže:
Ljudi imam problem!
Jednostavno nestanu, nikakvo obaveštenje nisam dobio od youtuba, nemam strike-ova niti išta slično.
Ima li neko predlog?

Meni se to povremeno desava. Nazalost ne mozes nista da uradis. Cak u koliko nisi partner,i postanes partner i nekako monetizujes taj video,na njemu se nece prikazivati reklame, i neces zaradjivati nista,bukvalno nista. Na zalost,ne mozes nista da uradis po tom pitanju...

Gilez96 kaže:
Danilo Bagorv kaže:
Ljudi imam problem!
Ima li neko predlog?

Meni se to povremeno desava. Nazalost ne mozes nista da uradis. Cak u koliko nisi partner,i postanes partner i nekako monetizujes taj video,na njemu se nece prikazivati reklame, i neces zaradjivati nista,bukvalno nista. Na zalost,ne mozes nista da uradis po tom pitanju...

Depresivan sam, izgubio sam monetizaciju na 350 snimaka na tom kanalu, ostalo je još oko 100, ali mislim da njih čeka isto...
Pre dva dana monetizacija se vratila na nekih 60 simaka, međutim nestala je posle jednog dana...
Imam partenrstvo na tom kanalu. Probao sam da otvorim novi i postavim neke od tih videa, kad ono isto posle par dana na pola njih nestane zeleni dolar.
Mislim da sam završio jutub karijeru.

Danilo Bagorv kaže:
Gilez96 kaže:

Depresivan sam, izgubio sam monetizaciju na 350 snimaka na tom kanalu, ostalo je još oko 100, ali mislim da njih čeka isto...
Pre dva dana monetizacija se vratila na nekih 60 simaka, međutim nestala je posle jednog dana...
Imam partenrstvo na tom kanalu. Probao sam da otvorim novi i postavim neke od tih videa, kad ono isto posle par dana na pola njih nestane zeleni dolar.
LOW copyrigh ;)

Danilo Bagorv kaže:
Gilez96 kaže:

Kako si izgubio monetizaciju ? Ako si definitivno izgubio monetizaciju i ako ti tamo kod opcije ,,Monetizacija'' stoji crven kruzic i pise da je iskljucena,onda je iskljucena i moze ti biti vracena u roku od 6 meseci ako ne budes dobijao copyright strajkove.

Ako ti je iskljucena monetizacija na nekom kanalu,ti NEMAS apsolutno nikave sanse da je vratis,osim ako ti je oni sami ne vrate za 6 meseci. Ukoliko imas vise kanala koji su povezani sa adsensom i ako ti kojim slucajem posalju mejl da su ti ugasili monetizaciju,ONDA TI JE MONETIZACIJA ISKLJUCENA NA SVIM KANALIMA KOJI SU POVEZANI SA TIM ADSENSOM,BAS NA SVIM. Za pocetak mi odgovori na ovo pitanje koje sam ti postavio,pa cu ti pomoci i reci sta da radis i kako.

Gilez96 kaže:
Danilo Bagorv kaže:

Kako si izgubio monetizaciju ? Ako si definitivno izgubio monetizaciju i ako ti tamo kod opcije ,,Monetizacija'' stoji crven kruzic i pise da je iskljucena,onda je iskljucena i moze ti biti vracena u roku od 6 meseci ako ne budes dobijao copyright strajkove.

Ako ti je iskljucena monetizacija na nekom kanalu,ti NEMAS apsolutno nikave sanse da je vratis,osim ako ti je oni sami ne vrate za 6 meseci. Ukoliko imas vise kanala koji su povezani sa adsensom i ako ti kojim slucajem posalju mejl da su ti ugasili monetizaciju,ONDA TI JE MONETIZACIJA ISKLJUCENA NA SVIM KANALIMA KOJI SU POVEZANI SA TIM ADSENSOM,BAS NA SVIM. Za pocetak mi odgovori na ovo pitanje koje sam ti postavio,pa cu ti pomoci i reci sta da radis i kako.

Monetizacija je uključena i radi na svim jutub kanalima koji su povezani sa adsensom. Sve je regularno, nigde nema ni jedna opomena copyright strike ili slično.
Problem se javio na kanalu koji mi donosi najviše prihoda. Kao što rekoh nestaju zeleni dolari u video menageru. A ako u tom istom video menageru probam da sortiram snimke prema tome koji su monetizovani i koji nisu, kao rezultat mi izbaci da su svi monetizovani, iako kod većine nema zelenog dolara i reklame se ne prikazuju...
Upravo ovako, samo u mnogo vecem obimu:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Hvala vam na pažnji i zalaganju, ali mislim ako ste rekli da imate isti preblem i da nema rešenja, nisam siguran da možemo nešto učiniti...

Desavalo i desava mi se to. Probaj ovako,uzmi da skines taj isti video samo ga skrati ,jednostavno preko sajta clipconverter.cc ,skrati za sto vise sekundi mozes,ukoliko ne mozes mnogo onda ga skrati za 3-4 s,na kraju ili pocetku nebitno je,moze i oba,prvo 2,3 sekunde na pocetku i onda isto tako nekoliko sekundi na kraju. Uglavnom da ne bude iste duzine. Zatim skini taj video u racunar i preimenuj fajl u neki drugi, jednostavno stavi samo drugo ime tog klipa,neko ime bilo sta samo da nema veze sa glavnim nazivom klipa, npr. Zivorad je Gej ,i onda ga monetizuj odmah dok se uplooduje. I stavi odmah neki thumbnail koji nema veze s tim, na tom klipu,dok se ubacuje,nesto sasvim 15.Takodje stavi neki random opis i tagove,isto tako nesto sto nema veze stim.Ako se bude monetizovalo i pokazivale reklame,onda lepo promeni ime klipa ,opis i tagove. Takodje pre svega ovoga bi bilo lepo da resetujes modem od neta,dakle resetuj ga skroz da bi se promenila IP adresa.Probaj ovo i javi dal radi,obavezno.Meni je ovo upalilo dosta puta. ;)

Gilez96 kaže:
Desavalo i desava mi se to. Probaj ovako,uzmi da skines taj isti video samo ga skrati ,jednostavno preko sajta clipconverter.cc ,skrati za sto vise sekundi mozes,ukoliko ne mozes mnogo onda ga skrati za 3-4 s,na kraju ili pocetku nebitno je,moze i oba,prvo 2,3 sekunde na pocetku i onda isto tako nekoliko sekundi na kraju. Uglavnom da ne bude iste duzine. Zatim skini taj video u racunar i preimenuj fajl u neki drugi, jednostavno stavi samo drugo ime tog klipa,neko ime bilo sta samo da nema veze sa glavnim nazivom klipa, npr. Zivorad je Gej ,i onda ga monetizuj odmah dok se uplooduje. I stavi odmah neki thumbnail koji nema veze s tim, na tom klipu,dok se ubacuje,nesto sasvim 15.Takodje stavi neki random opis i tagove,isto tako nesto sto nema veze stim.Ako se bude monetizovalo i pokazivale reklame,onda lepo promeni ime klipa ,opis i tagove. Takodje pre svega ovoga bi bilo lepo da resetujes modem od neta,dakle resetuj ga skroz da bi se promenila IP adresa.Probaj ovo i javi dal radi,obavezno.Meni je ovo upalilo dosta puta. ;)

Nije mi jasno zašto se to dešava, to su snimci uploadovani pre 2-3 godine i nikakvih problema nije bilo...
Razmišljao sam da promenim državu u kojoj se nalazim, za sad mi stoji US.
Hvala puno na savetu, ovo sa resetovanjem modema mi nije palo na pamet. Probaću sad za vikend jer radnim danom nikako ne stižem..
Naravno javiću šta da li je uspelo :)

Jedno pitanje

Pojavila mi se zarada na quizgroup za prosli mesec, e sad izabrana mi je opcija paypal da li novac sam prebacuje na paypal ili ja moram da odradim nesto na quizgroup profilu? Hvala

Danilo Bagorv kaže:
Nije mi jasno zašto se to dešava, to su snimci uploadovani pre 2-3 godine i nikakvih problema nije bilo...
Hvala puno na savetu, ovo sa resetovanjem modema mi nije palo na pamet. Probaću sad za vikend jer radnim danom nikako ne stižem..

Desava se da monetizacija nestane sama od sebe, ne bitni, i dalje dobijas novac za te klipove, cak i ako ne vidis reklame na njima ( mozda nemaju dostupne reklame u tom trenutku za taj klip ) .
To je sasvim normalno i desava se svima s vremena na vreme.

@MOCY , trebalo bi automatski da se prebaci.

Danilo Bagorv kaže:
Gilez96 kaže:

E ovako, resetovao sam modem zbog ip adrese, skraćivao snimke i stavljao drugi opis i sličice na njih.
Prva dva snimka su uspela, ali zato od trećeg pa na dalje čim uploadujem snimak pored njega stoji uzvičnik i napomena da treba da pružim dokaz za komercijalno korišćenje...
Odlučio sam da više ništa ne diram da mi ne bi ukinuli monetizaciju :)

Danilo Bagorv kaže:
Danilo Bagorv kaže:

E ovako, resetovao sam modem zbog ip adrese, skraćivao snimke i stavljao drugi opis i sličice na njih.
Prva dva snimka su uspela, ali zato od trećeg pa na dalje čim uploadujem snimak pored njega stoji uzvičnik i napomena da treba da pružim dokaz za komercijalno korišćenje...

Pa nemoj da uploodujes na isti kanal,otvori vise kanala,i ubacuj svaki snimak posebno ...3,4 snimka na jednom kanalu, i tako sa svim ostalim....

Danilo Bagorv kaže:
Danilo Bagorv kaže:

Postani partner sa nekom mrezom ,i neces imati tih problema. 100%

ev1L kaže:
@MOCY , trebalo bi automatski da se prebaci.

jos nema nista, jel ima neko da ovde koristi quizgroup i dal uopste moze u Srbiji da stize novac na paypal ?

Back
Na vrh