• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

midho14 kaže:
sunbeach kaže:
Tako je uvek u januaru.
Cijeli januar ili samo pocetak januara?

Januar, Februar i prva polovina Marta pa onda Avgust, Septembar i prva polovina Oktobra. Sto se "high CPM-a" tice, to se desava u mesecima: druga polovina Juna, Jul zatim druga polovina Oktobra, Novembar i najjaci Decembar (podjednako je jak i Jul recimo).

Da li ima neko iskustva sa Quiz Group partnerstvom? Da li preporučujete, kakva je zarada, kako plaćaju?

LizarazuCZV kaže:
Da li ima neko iskustva sa Quiz Group partnerstvom? Da li preporučujete, kakva je zarada, kako plaćaju?
Ako zaradis vise od $5 taj mesec salju ti ja primam na paypal, zadovoljan sam koliko sam truda ulozio u yt kanal dobro je :D ;) nakon sat ipo sam postao partner sa njima kad sam aplicirao. 80% DOBIJAS OD ZARADE

Aleksandar92 kaže:
Ako zaradis vise od $5 taj mesec salju ti ja primam na paypal, zadovoljan sam koliko sam truda ulozio u yt kanal dobro je :D ;) nakon sat ipo sam postao partner sa njima kad sam aplicirao. 80% DOBIJAS OD ZARADE

A koji još način plaćanja ima, pošto mi paypal u Srbiji ništa ne znači?

LizarazuCZV kaže:
Aleksandar92 kaže:

A koji još način plaćanja ima, pošto mi paypal u Srbiji ništa ne znači?

Webmoney. Prije par sedmica uveli su i placanje na bankovni racun (30$ fee po transakciji).

Pozdrav!

Novi sam u ovome pa imam pitanja:

1. Pošto sam iz BiH, kako da promjenim državu kako bi mogao da omogućim YT monetizaciju?

2. Da li je moguća monetizacija za klipove koji su pod nečijim pravom "owned by a third party", ali su omogućeni, nema copyright strikea i nisu blokirani "Your video is available and playable."

Hvala.

1. Udjes na kanal i odes u ,, Podesavanja kanala '' i stavis drzavu koju hoces. :)
2. Nije moguce,takve klipove neces nikad moci da monetizujes,i to nemoj niko da te laze i da ti prica neke price. ;)

Gilez96 kaže:
1. Udjes na kanal i odes u ,, Podesavanja kanala '' i stavis drzavu koju hoces. :)
2. Nije moguce,takve klipove neces nikad moci da monetizujes,i to nemoj niko da te laze i da ti prica neke price. ;)

Hvala drug, riješio sam ovo pod 1., a za ovo pod 2. još da pitam da li klipovi baš ne smiju imati nikakav "third party" oznaku, makar i bili odobreni globalno, nego samo mora čisto da bude. I da li je isplativije i bolje preko youtube partnershipa ili npr. gledao sam preko socialblade partnershipa? Hvala.

rokafela kaže:
Gilez96 kaže:

Hvala drug, riješio sam ovo pod 1., a za ovo pod 2. još da pitam da li klipovi baš ne smiju imati nikakav "third party" oznaku, makar i bili odobreni globalno, nego samo mora čisto da bude. I da li je isplativije i bolje preko youtube partnershipa ili npr. gledao sam preko socialblade partnershipa? Hvala.

Nema na cemu :) Ti klipovi sto ti imaju ,,third party'' mogu da ti stoje tako godinama i nece niko da te dira ali neces zaraditi ni dinar od njih,znaci nista. Ako hoces da zaradis onda treba da ti stoji zeleni dolar ,to je onaj classic znak za monetizaciju . Ja ceo zivot radim preko adsensa samo, i toplo ti ga preporucujem. Ovi ovde sto pisu kao ne adsense i te fore,nemaju pojma veruj mi, zato sto ti ove mreze uzimaju 20,30,40% a adsense nista,uz malo truda i nekih ,,trikova'' adsense ti moze pruziti iste usluge kao te mreze. :)

Možeš čak i na video koji ima "third party" da ukloniš muziku, ja sam na jednom koji mi je ujedno i najgledaniji uklonio prvu od dve pesme sa klipa, jeste da je prvi deo klipa mutiran ali barem kaplju
443-dollars.png
. A do tad su zaradili od mene na oko 2 miliona pregleda...
:)

P.S.
Samo da prođe prokleti januar :)

Igrate se mnogo sa tim trikovima i forama pazite da vam ne zatraze nazad svu zaradu.

Muzika u klipu je totalno nebitna, jer je demonstrativni video. Evo kako izgleda kad ukloniš muziku, sa početka klipa se čuje kako se gasi ta pesma i na 4:10 nastavlja muzika http://www.youtube.com/watch?v=zoIfGaV9mo4.

To pre nije moglo, tj. bila je fora da skloniš pesmu, ali ako video ima određeni broj pregleda, tj. kad pređe neku cifru onda više nije moguće, jedino da ti izbaci taj isti video ponovo, sređen ali sa 0 pregleda (ovaj stari ti ostaje naravno)... što mi nije padalo na pamet, već sam ostavio taj "third party"...

SpawneR kaže:
Da čitam ovih 86 stranica je besmisleno pa bih da pitam odmah...

Nikako nije besmisleno da čitaš to sve i više puta, štoviše, i druge (sve) Youtube teme. :)
Ovo je dobronamjeran savjet i sigurno će ti koristiti ako poslušaš.
Na koncu, nigdje ti se ne žuri, a... dug je put pred tobom. :fever

Kapetan Bačvica kaže:
SpawneR kaže:
Da čitam ovih 86 stranica je besmisleno pa bih da pitam odmah...

Nikako nije besmisleno da čitaš to sve i više puta, štoviše, i druge (sve)

Moram da se složim sa Kapetanom... Nije on Kapetan bezveze ;)
Ozbiljno @SpawneR, pre nego što sam bilo šta uradio na YT pročitao sam ceo thread i još malo drugih, mnoge korisne informacije se nalaze tu, možda dobiješ i neku novu ideju ili neki drugačiji način da dođeš do željenog cilja...

Ljudi pa nije to 10 strana pa cu procitati, to je 86 strana a po strani je 10 posta ako se ne varam to je 860 posta u kojima koliko sam video se uglavnom raspravlja o necemu, tutorijale sam procitao ali ove resprave ovde ne bih da citam ako moze neko ko je vec upucen u temu da mi kaze kako da osposobim kanal za zaradu.. Jednostavno..

Ja sam uvek taj koji cita i koji se interesuje ali mislim da je gubljenej vremena da ja citam 860 posta, za jedan post neka mi treba pola minuta to je 430 minuta za celu temu, sto je 7h citanja rasprave da bi dobio prostu informaciju...

Back
Na vrh