• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

MilanRE kaže:
ev1L kaže:
( a obicno je oko 1-3 cpm = $ na 1000 pregleda )

Od kako smo presli na EM contract, mi imamo oko 6$ CPM a Marija 10$! :D
EDIT:
Ajde da nebudem kao onaj sto ti je pricao za zaradjuje hiljade dolara pa mu gase account pa bla bla bla... evo ti slika

http://awesomescreenshot.com/02c1fhpce3
Pa to je super ! :))
Doduse cisto da pojasnim malo, ne moze svako imati takav cpm, trebaju pregledi pretezno iz US da dolaze :) Meni jos nisu ponudili EM ugovor, mada ne znam ni dal da ga potpisem, za sad mi je super sa fixnim od 3, mnogo vise para zaradjujem nego sto sam u SB-u pre :)
Videcemo kad vratim kanal na "staro" mozda i promenim :)

Aleksandar92 kaže:
Napokon sam i ja potpisao ugovor sa RPM. sad čekam da vidim šta dalje treba :)

Valjda si trebao prvo da se informises "sta dalje treba..." pre nego sto si potpisao ugovor?
ps.
Nadam se da si ga procitao prvo pre nego si stavio paragraf!

Nisam pismen , ne znam se potpisati već sam ostavio otisak šape pa skenirao pa poslao .

šalim se naravno malo ;jesam prčitao samo oko banera još mi nije najjasnije ali skontaću već kada dođe za to vreme.
Hvala na opomeni

Napokon sam uspeo da raskinem ugovor sa RPM networom i mnogo sam srecan zbog toga! Nikome ne preporucujem da sa njima sklapa ugovor jer mnogo lose placaju imao sam oko 7-8000 pregleda dnevno a zaradjivao sam od 1-3 dolara dnevno i od toga meni ide 60% znaci mnogo lose.
Zanima me da li neko ima neku jaku mrezu i hoce da mu budem referal ali bi prvo morali da popricamo u vezi mreza da bi cuo iskustva.
Znaci kazem ako cam je cilj zarada a ne pogodnosti partnerstva zaobidjite RPM network.
Zanima me zasto sada CRUSE daje 90%/10% a ne daje fixan CPM?

Ne možeš birati partnersku mrežu sa 7-8k pregleda dnevno treba ti dosta više.
Što se tiče zarade : Machinima daje fixan CPM 2-3.5$ , ako si Vloger onda je najbolja mreža Fullscreen koja ima i kampanje do 20$ CPM
Koji ti je sadržaj , koliko imaš sabskrajbera , odakle su pregledi itd...

dragan993 kaže:
Napokon sam uspeo da raskinem ugovor sa RPM networom i mnogo sam srecan zbog toga! Nikome ne preporucujem da sa njima sklapa ugovor jer mnogo lose placaju imao sam oko 7-8000 pregleda dnevno a zaradjivao sam od 1-3 dolara dnevno i od toga meni ide 60% znaci mnogo lose.
Zanima me da li neko ima neku jaku mrezu i hoce da mu budem referal ali bi prvo morali da popricamo u vezi mreza da bi cuo iskustva.
Znaci kazem ako cam je cilj zarada a ne pogodnosti partnerstva zaobidjite RPM network.

Druze sve zavisi odakle ti poticu pregledi, ne mozes da racunas na neki CPM ako imas srpski auditorijum od nekoliko stotina hiljada viewera u odnosu na milijardu viewera sa engleskog govornog podrucja. Meni je u RPM mnogo bolje nego adsense, jer sad na oko 250 pregleda dnevno imam ok 1$, al kanal mi je rezervisan za englesko govorno podrucje.

[/quote]

Druze sve zavisi odakle ti poticu pregledi, ne mozes da racunas na neki CPM ako imas srpski auditorijum od nekoliko stotina hiljada viewera u odnosu na milijardu viewera sa engleskog govornog podrucja. Meni je u RPM mnogo bolje nego adsense, jer sad na oko 250 pregleda dnevno imam ok 1$, al kanal mi je rezervisan za englesko govorno podrucje.
[/quote]

Evo odakle midolaze pregledi :D
http://www.dodaj.rs/f/k/13k/1xxWpmu7/untitled.png
Ja sam preko adsensa dok nisam postao partner na 3-4000 pregleda imao po 5$ tako da je iluzorno pricati o RPM mrezi koja je po meni mnogo losa.

forbes56 kaže:
Što se tiče zarade : Machinima daje fixan CPM 2-3.5$ , ako si Vloger onda je najbolja mreža Fullscreen koja ima i kampanje do 20$ CPM

Brate jel tiznas sta je fixni CPM??? Ako je fixni ne moze da bude od do vec je fixni i stalno dobijas isti kes na 1k pregleda.

[/quote]

Evo odakle midolaze pregledi :D
http://www.dodaj.rs/f/k/13k/1xxWpmu7/untitled.png
Ja sam preko adsensa dok nisam postao partner na 3-4000 pregleda imao po 5$ tako da je iluzorno pricati o RPM mrezi koja je po meni mnogo losa.

forbes56 kaže:

Brate jel tiznas sta je fixni CPM??? Ako je fixni ne moze da bude od do vec je fixni i stalno dobijas isti kes na 1k pregleda.

[/quote]

Nisi skontao šta sam napisao , CPM zavisi od posjete na osnovu kog ti ga odrede , mogu da ti odrede fixno između 2-3.5 na osnovu informacija o gledaocima.
Znači ako ti je US traffic a vidim da jeste ako ti je dužina videa dovoljna itd. možeš da odčekuješ fiksni CPM ( između 2 i 3.5$)
Početni CPM je 2$ koji je i minimalan , a poslije ti mogu povećati na fixni od 3$

dragan993 kaže:

Predji na youtube monetizaciju iznenadices se koliko se moze dobro zaraditi.

Cisto odnosa radi, dok sam bio na AdSense, imao sam 4,5 $ mesecno, sada u RPM posle 3 meseca izlazim 26$, i konstantno raste iz dana u dan. Cak i kad se uzme 50% ostaje mi 3 puta vise nego na Adsense

Johny Cash kaže:
Cisto odnosa radi, dok sam bio na AdSense, imao sam 4,5 $ mesecno, sada u RPM posle 3 meseca izlazim 26$, i konstantno raste iz dana u dan. Cak i kad se uzme 50% ostaje mi 3 puta vise nego na Adsense

Ali to nije tvoja zarada 100% i pre nekoliko meseci si imao manje video snimaka i manje pregleda ja u proseku sa dnevnim pregledom od 6.000 imam oko 14$na dan kad je najnizi RPM oko €2.5 u googl adsense statistici a kad je najvisi nekad bude RPM i €5

imao sam 5 video snimaka manje, nije u tome poenta, poenta je da sam vec prvog meseca u RPM imao 10,5$ (sto je opet vise od 4,5$ na adsensu, i kad se oduzme 50% za RPM). Na mesecnom nivou imam ko 8000 pregleda i 25$ (12,5 kad se oduzme RPM deo) - za 3 mesca sam, ako se uzme ceo proracun o obzir, utrostrucio zaradu, a nemam 3 puta vise klipova. Po meni 1+1=2, nema tu filozofije

Johny Cash kaže:
imao sam 5 video snimaka manje, nije u tome poenta, poenta je da sam vec prvog meseca u RPM imao 10,5$ (sto je opet vise od 4,5$ na adsensu, i kad se oduzme 50% za RPM). Na mesecnom nivou imam ko 8000 pregleda i 25$ (12,5 kad se oduzme RPM deo) - za 3 mesca sam, ako se uzme ceo proracun o obzir, utrostrucio zaradu, a nemam 3 puta vise klipova. Po meni 1+1=2, nema tu filozofije

Moji pregledi su vecinom balkanski pa onda zapadno evropski i SAD sto znaci da ti da si na youtube monetizaciji imao bi troduplo vecu zaradu ali ok
meni je ovako super ne bi se menjao ni za koju mrezu.

Da li je neko partner sa machinimom ili CRUSE i zeli da mu budem referal(naravno ako me prihvate)?

dragan993 kaže:
Da li je neko partner sa machinimom ili CRUSE i zeli da mu budem referal(naravno ako me prihvate)?
Nema referala na Cruse-u, samo u RPM-u :)
Za Cruse moras da radis iskljucivo gaming, znaci 85% contenta ( klipova) da budu vezani za gejming a ostatak moze par vloga npr..:)
I moras da imas 1000 subova, to je jedini nazovi uslov :)
Idi na unionforgamers.com i tamo prostudiraj pa ih kontaktiraj :)
Cruse je po meni najbolji definitivno, mada opet sve zavisi sta radis :D

Pozdrav svima !

Jedno kratko pitanje- razmisljam da napravim novi nalog i da pocnem da postavljam monetizirane snimke tj. da mi youtube salje novac za view-ove. Cisto testiranja radi sam probao na svom licnom nalogu i izbacilo mi je da ne mogu da monetize-ujem nalog zato sto sam u "Zabranjenim zemljama".

Da li se ovo, sa trenutnim izgledom Youtube-a, moze nekako zaobici?

Takodje, ako neko ima neki savet u pogledu toga da li mi je bolje da udjem u neki od "partnership network"a ili direktno preko Youtube-a, slobodno neka podeli :) Moj auditorijum bi bio pretezno orientisan na zemlje Balkana.

Hvala!

za zemlje, samo na channel settings promeni odakle si, nista strasno.
Za ovo drugo predlazem ti da prelistas celu temu, mnogi dodju i postave isto pitanje 201. put jer ih mrzi da citaju, ali to je jedini nacin.
Pozz

Srdjan87 kaže:
dibidus kaže:
ps jedna stvar koju sam zaboravio pitati (ako netko zna - bez nagadanja).
da li se moze recimo otvoriti account, uploadati neke zanimljive filmove i onda "ilegalnim" metodama povecati broj subscribera/pogleda na dovoljan broj da te prihvate u partnership programu, cca 50 000 po videu, onda pogasiti/izbrisati sve te metode i stranice, pa se prijaviti za partnera?

Vrlo vjerojatno da to ne prolazi inace bi to svi radili, al eto cisto me zanima vase misljenje.

Mozes preko vagexa nabiti koliko hoces subscribera za jedan dan,ali ce te skontati jako brzo. Nemoj da razmisljas o tome kako ces da prevaris yt(google) nego to vreme posveti na rad i promociju,i nema sta da izostane. Ako budes kontao da preko noci zaradis pare,nikad ih neces zaraditi, i samo ces se demotivisati,strpljivo i bez varanja, i mani se tih misli da dovodis subscribere na crno i sl. To ti je dobronameran savet, nista vise.

Možete i na http://socialblade.com/youtube/ da se prijavite ya partnerstvo i proveravate zoutube kanale. Proverite svoj i ukoliko nemate Apply for partner dugme, sam na URL dodate /partner. Ukoliko vas odbije onda niste ispunili uslove. Evo pogledajte ovog: http://socialblade.com/youtube/user/PewDiePie

Back
Na vrh