• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Wordpress Kako napraviti portalcugu u Wordpressu?

Ace_

Iskusan lik
Tu od
28 Ožu 2010
Vec vise od pola godine se bavim stancanjem stranica i imam ih do sad 10-12 nemam pojma i koristim Wordpress vecinom, a koristio sam i Joomlu ali jos nisam naucio kako napraviti nesto masivno i atraktivno s kategorijama i slajdovima...

To je sve tema jel tako? Ili skup plugina?

Ako je sve do teme onda moze li me neko uputiti (citaj napisati ovdje sto vise imena takvih tema)? Ili cak me PMati s dobrim mjestima gdje da to "kupim", ak me berete.

Znaci ako nije jasno sta pitam, trebam nauciti napraviti portal tipa theChive, Cracked, Sarajevo-x, cafe.ba.... ono da ima slajdove, pa pored posta related postove, ili kad upalim kategoriju "zanimljivo" da su tu na neki atraktivan nacin izlistani svi postovi iz kategorije "zanimljivo" a da ja imam permalink lol.com/zanimljivo

N00b sam.

Za related postove imaš pluginove, možeš potražit na wordpress.org --> extend --> plugins, ili možeš izguglati kod za related postove koje možeš proizvoljno ubacit u svoju temu gdje želiš, za izdvojene postove također imaš pluginove koje možeš koristiti kao i kod koji opet možeš ubaciti u svoju temu.

Ako već nemaš temu sa takvim mogućnostima morati ćeš sve to sam napraviti pomoću pluginova ili ručno unesenog koda + css u temu.

Za početak nauči osnove web-a, html+css, potom kad naučiš počni sa php, e kad ovladaš php+html, onda ćeš morati ovladati mysql, kad ukapiraš html+php+mysql, moćićeš praviti sam svoj cms (sistem za upravljanje sadržajem)... naravno ovo sve pos uslovom da imaš grafičara, ako nemaš grafičara, onda ti treba znanje za rad u photoshop-u.

POšto si mlad ima vremena i nade za tebe. :)

blejalo, cijenim tvoje savjete ali nisam siguran da cu to sve uciti jer to mi nije strast, a i moras priznati da se moze barem danas sloziti sajt bez znanja programiranja

i to kakav sajt, u mom gradu ih je niklo par i 100% sam siguran da apsolutno nemaju pojma od programiranja nego su negdje nasli dobre templejte i rokaju "novosti" tj. kradu vecinu i imaju portal

ja sam jako dobar u pisanju sadrzaja i solidan u SEO-u ali me zanima gdje da pronadjem ili kupim tako mocne templejte za wordpress? moze i joomlu iako vise volim wordpress

ja koristim Wordpress upravo zato sto ne zelim praviti sam svoj cms, eventualno bih naucio kako ga prevesti na nas jezik (to bi bas volio znati) i kako integrirati neke stvari u njega, ali ono sto me pali je to sto mogu objaviti stvari na internet koje ce ljudi citati i cijeniti, a uz to mogu i zaraditi na tome

a nista sad kad pogledam mozda sam i bezveze otvorio topic. samo cu otici u neku ilegalu i kopati po templejtima dok ne nadjem ono sto sam zamislio

hvala na odgovoru anyway

'Moćni' WordPress templejti su u biti frameworksi ('okvir', kostur unutar i oko kojeg se gradi stranica i koji već sadrži određene mogućnosti i proširenja), ima ih besplatnih, polu besplatnih (podrška se plaća), i oni koji se u potpunosti plaćaju i imaju neke razrede cijene/mogućnosti/podrške.

Evo popisa nekih od njih:
Kod:
http://codex.wordpress.org/Theme_Frameworks
http://www.smashingmagazine.com/2009/05/27/wordpress-theme-development-frameworks/

Meni osobno se sviđaju Hybrid (polu besplatan) i Thematic (besplatan)

J*man kaže:
'Moćni' WordPress templejti su u biti frameworksi ('okvir', kostur unutar i oko kojeg se gradi stranica i koji već sadrži određene mogućnosti i proširenja), ima ih besplatnih, polu besplatnih (podrška se plaća), i oni koji se u potpunosti plaćaju i imaju neke razrede cijene/mogućnosti/podrške.

Evo popisa nekih od njih:
Kod:
http://codex.wordpress.org/Theme_Frameworks
http://www.smashingmagazine.com/2009/05/27/wordpress-theme-development-frameworks/

Meni osobno se sviđaju Hybrid (polu besplatan) i Thematic (besplatan)

That's more like it. Svidja mi se u kojem smjeru ova tema ide.

Back
Na vrh