blogex kaže:
Ovako, posto me zadnje vrijeme brine samo niche, dosao sam do neke love za ulaganje itd itd, sad me zanima kako naci dobar niche, znaci neprevise kompetativan a opet dovoljno trazen i sa kolko tolkim visokim CPC za adsense jer mi je to primarni izvor zarade?
Ako netko zna za neki programici ili ima neke svoje metode molim vas pomozite.
Hvala
Hej Blogex,
žao mi je što je diskusija na tvoje pitanje zarasla u "off the topic" korov... Evo mojih pet centi kada je u pitanju "dobar niche" gde će moja malenkost probati da da suštinski odgovor na ovu problematiku.
A odgovor je: kuća se ne zida od krova.
Ono što hoću da ti kažem je da je tvoje pitanje unatraške postavljeno. A evo zašto:
Jedina tajna (koju ljudi uglavnom ignorišu) za uspeh u svetu Adsense zarade od koje se može živeti je
originalan sadržaj na jeziku bilo koje ekonomski jake zemlje. I tačka.
A originalan sadržaj možeš napraviti samo ti i to isključivo od stvari koje umeš da radiš ili od iskustava koje si stekao. Pri tom, imaj na umu da u svetu od adsensa najveću zaradu imaju ljudi koji pomažu drugima da reše bilo kakav problem.
Svi tool-ovi kao što su niche finderi, keyword research tools i sličan online ili standalone softver NE SLUŽE da se dobije ideja za sajt.
Evo šta je njihova upotrebna vrednost:
- da procene koliko je ljudi zainteresovano za to što tvoj sajt nudi
- da ti daju procenu koliko vredi to što znaš, tačnije koliko bi neko platio da ima oglas na web stranici sa tematikom za koju si kompetentan.
- da ti daju informaciju šta ljudi traže vezano za temu kojom želiš da se baviš ("on page" SEO)
- da proceniš konkurenciju u željenoj niši
Dakle uprošćen hodogram je što se mene tiče sledeći:
1.
Kompetentnost: šta ja umem da radim a da je to ljudima potrebno --> kvalitet --> dobar rang na Google SERP --> traffic --> klikovi na Adsense --> $
2.
Ljubav: šta ja volim da radim a znam da je to ljudima potrebno --> sajt je uvek up to date --> tradicija domena --> dobar rang na Google SERP --> traffic --> klikovi na Adsense --> $$
3.
Nauka: SEO + Niche finders/checkers/keywords/trends --> dobar rang na Google SERP --> traffic --> SKUPLJI klikovi na Adsense --> $$$
Lova je poslednja ali i neminovna stavka u svakom od ovih procesa. Istina je da je put do nje jednosmeran. Niche finderi će dati informaciju na koje ključne reči možeš dobiti $70+, ali veoma je verovatno da nećeš imati šta da kažeš na tu temu.
E sad sam se umorio... :stars