• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

isplata sa moneybookersa na visa karticu

Samo da kažem da sam podigao novac ali da mi tek sada ništa nije jasno. Evo hronološki sled događaja:

1. 25.10 povlačim određen iznos sa MB naloga na visa electron karticu banke Intese

2. 30.10 idem u banku Intesu nadajući se da je novac na računu. Dobijam odričan odgovor+ kažu da nema ni neraspoređenih sredstava. Bio sam u 2 ekspoziture u 2 grada

3. 2.11. šaljem upit MB-u sa interesovanjem gde je moj novac

4. 5.11. dobijam odgovor od MB-a u kome mi se izvinjavaju i gde me obaveštavaju da su novac poslali sa zakašnjenjem i da je on poslat umesto 25.10. tek 2.11.

5. Danas, tj. 9.11. odlazim u ekspozituru da proverim ima li uplata. Radnica na šalteru me obaveštava da ima i da je uplata proknjižena pre 10 dana, tj. 29.10

Posle ovoga sam ostao prilično zbunjen. Ko je tu mene zavlačio nije mi jasno. Kako je moguće da je novac proknjižen 29.10, 30.10. ga nema na računu a poslat je tek 2.11? Čudne stvari se dešavaju.

To se i meni jednom desilo, ne sjecam se detalja ali od tada ne koristim vise CC withdraw funkciju. Mislim da banka tu malo obrce parama.
Kako god, kada povlacim sa Skrilla na devizni, sto u posljednje vrijeme radije praktikujem, novac bude na raspolaganju u roku od 36-48 sati.
Raiffeisen, doduse.

@ancharox - Koristim takođe withdraw sa Skrill-a na devizni i korespodentna banka poprilično dere. Koliko tebi uzimaju?

anarchox kaže:
To se i meni jednom desilo, ne sjecam se detalja ali od tada ne koristim vise CC withdraw funkciju. Mislim da banka tu malo obrce parama.
Ma jasno mi je da banka obrće pare, ništa drugo nisam ni očekivao. Nego detalj koji me buni je sledeći:
Odgovor od supporta MB-a je da su novac uplatili sa zakašnjenjem od 8 dana, tačnije 02.11. a u banci mi rekli da je proknjiženo 29.10. Kako je moguće proknjižiti uplatu 3 dana pre nego što je poslana i zašto bi MB preuzimao krivicu na sebe ako nije kriv?

lxGuru kaže:
@ancharox - Koristim takođe withdraw sa Skrill-a na devizni i korespodentna banka poprilično dere. Koliko tebi uzimaju?

Pa istina, banka uzme sebi po transakciji u mom slucaju najmanje 10ak maraka (7$) dodatno, tako da trosak zajedno sa Skrill-porezom
izadje na najmanje 10$...ali s tim troskom se pomirim ako mi lova bas brzo treba, sto je prednost kod ove metode povlacenja...

Skipper kaže:
Nego detalj koji me buni je sledeći:
Odgovor od supporta MB-a je da su novac uplatili sa zakašnjenjem od 8 dana, tačnije 02.11. a u banci mi rekli da je proknjiženo 29.10. Kako je moguće proknjižiti uplatu 3 dana pre nego što je poslana i zašto bi MB preuzimao krivicu na sebe ako nije kriv?

Ma jasno je meni sta tebi buni, ali odgovor se moze samo nagadjat. Kazem, i meni se desila identicna situacija.
Ja sam doduse mislio da je prvobitna transakcija odbijena, pa da su ponovo poslali ovi sa Skrilla. Nisam isao u detalje.

Imam nekoliko pitanja, i trebaju mi odgovori sto je brze moguce...Meni treba da legne 50 evra na mooneybookers i hocu da ih prebacim na visa electron, ali jos nisam verifikovo Credit/Debit card i Bank account.

1. Dali uopste mogu da primim pare na MB pre nego sto verifikujem bank account ili credit/debit card?
2. Dali moram da verifikujem oba ili mogu da izaberem jednu od ovde dve opcije?
3. I dali mogu da saljem pare na VISA Electron od Societe Generale Srbija koja je povezana sa deviznim racunom?
4. Ako mogu da saljem na visa electron dali moram da idem u banku da podizem pare i da njima objasnjavam u koju svrhu mi stize novac ili mogu da podignem pare na bankomatu?

Hvala na napred na odgovorima... :D

Meni treba da legne 50 evra na mooneybookers, ali jos nisam verifikovo Credit/Debit card i Bank account.

1. Dali uopste mogu da primim pare na MB pre nego sto verifikujem bank account ili credit/debit card?
3. I dali mogu da saljem pare na VISA Electron od Societe Generale Srbija koja je povezana sa deviznim racunom?
4. Ako mogu da saljem na visa electron dali moram da idem u banku da podizem pare i da njima objasnjavam u koju svrhu mi stize novac ili mogu da podignem pare na bankomatu?

Prilozi

• skrill-moneybookers.png
    skrill-moneybookers.png
    24.5 KB · Pregleda: 1,478
lollyrics kaže:
Imam nekoliko pitanja, i trebaju mi odgovori sto je brze moguce...Meni treba da legne 50 evra na mooneybookers i hocu da ih prebacim na visa electron, ali jos nisam verifikovo Credit/Debit card i Bank account.

1. Možeš;
2. Možeš izabrati samo jednu, a možeš i obe opcije;

PRETPOSTAVKE:
3. Pretpostavljam da može, sad da li na karticu ili direktno na devizni račun;
4. Ako možeš da povučeš novac na karticu, pretpostavljam da možeš da digneš novac sa bankomata. Ako ide direktno na devizni račun najverovatnije moraš da potpišeš izjavu odakle ti novac, zavisi na koga naletiš na šalteru;

EDIT: nema potrebe na više tema da postavljaš isto pitanje. Dosta je samo na jednoj.

lollyrics kaže:

3) Kada povuces pare na karticu mozes da dignes i s bankomata i s racuna...
4) Ako prvi puta primas pare preko Mb moras da ides da se izjasnis ko ti je i zasto uplatio, ono cista formalnost al mora se ( ne samo za MB vec za svakoga ko ti prvi puta uplacuje i onda te vise ne cimaju ako ti uplate isti ti )...

Ovo je 100% posto ja tako radim u Intesi a sumnjam da su neke bitne razlike kod ostalih banaka posto su ovo formalnosti...

E hvala vam svima, ali ja sam prodao acc u jednoj igrici, kako ja to njima da objasnim. Sta da kazem? U koju svrhu su mi stigle pare?

pa napisi bilo sta imas tamo primera koliko hoces et stavi da ti je poslao prijatelj na primer...

Izvinite sto smaram ali prvi put ovo radim :)
Evo ovako kada registrujem Visa Electron jel moze na drugo ime isto prezime?
Za registraciju oni ce da mi skinu od 1.01 - 2.99 EUR ?
Kada povucem pare sa MB na Visa Electron koja je povezana sa deviznim racunom u Societe Generale Srbija, za koliko dana ce da mi stignu pare?

lollyrics kaže:
Izvinite sto smaram ali prvi put ovo radim :)
Evo ovako kada registrujem Visa Electron jel moze na drugo ime isto prezime?
Za registraciju oni ce da mi skinu od 1.01 - 2.99 EUR ?
Kada povucem pare sa MB na Visa Electron koja je povezana sa deviznim racunom u Societe Generale Srbija, za koliko dana ce da mi stignu pare?

Od 2-5 dana :)

Back
Na vrh