• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IP Adresa na sajtu 127.0.0.1:1886

neo7

Član
Tu od
22 Tra 2012
Upravo gledam posjetu i uocih ovu adresu da je na sajtu, tj da je s tog sajta dosla na moj prema anylticsu.

Da li mi neko moze reci neko objasnjenje ?

Tacno, no kako je to moguce kada je to lokalna adresa vritualnog servera ?

Imam i ja masu takvih posjeta, s nekih ip adresa, moguce da su neki scraperi, krade nam neko sadrzaj izgleda xD

neo7 kaže:
Upravo gledam posjetu i uocih ovu adresu da je na sajtu, tj da je s tog sajta dosla na moj prema anylticsu.

Da li mi neko moze reci neko objasnjenje ?

Analytics zabilježi ono što mu skripta javi. Ako nije česti slućaj, treba takve stvari zanemariti.

Možda ti je netko na stranici napravio File >> Save Page u browseru i onda kasnije otvorio snimljenu stranicu nekako preko lokalnog servera u browseru, klikno na link i zato vidiš tu adresu kao referrer. Ako to ima smisla.

Hvala :) Jos sam malo poradio na sigurnosti servera i instalirao fail2ban pa cemo vidjeti. Nista neuobicajen oza sada.

neo7 kaže:
Hvala :) Jos sam malo poradio na sigurnosti servera i instalirao fail2ban pa cemo vidjeti. Nista neuobicajen oza sada.

Gle, ovo što si opisao nema nikakve veze sa sigurnosti. Jednostavno je zabilježen dolazak na način koji nije uobičajen, sa linka ne nečijem lokalnom stroju. Nije to 127.0.0.1 IP servera nego lokaln IP posjetitelja. To je Analytics. Da ti to piše u logu na serveru, to bi bila druga stvar.

Back
Na vrh