• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Internet prodaja

marcoss

Novi član
Tu od
18 Ožu 2009
Neznam odakle da počnem.
Ukratko,bavim se izradom matrica za strojni vez (embroidery) već nekoliko godina, to radim profesionalno,za neke firme u RH. Surfajući netom naišao sam na "kolege" koji svoje designe prodaju putem web shop-ova ili na nekim od stranica za prodaju (e-buy,amazon).
Naravno ideja da bi i ja to mogao radit je proradila, te mi je probudila znatiželju, no tu postoji nekoliko problema. Neznam odakle početi je najveći problem.
-kako naplačivati? paypal je najzastupljeniji,ali kod nas nema primanja novca.
-dali trebam imat firmu ili sl.
-porez....
u pravilu za prodaju sam amater i trebao bih pomoć.::(
Znam da bi bilo najjednostavnije otvorit web shop i prodavati,no trenutno mi financijska situacija ne dozvoljava,a ako bi krenula prodaja,vjerovatno bih se prebacio na to. Koliko vidim po counterima posjete takvim stranicama su preko nekoliko stotina tisuća(neznam u kojem roku) no čim je posjeta tolika sigurno ima neke i prodaje.Bio bih zahvalan na bar nekim odgovorima ili smjernicama.

P.S. Nadam se da sam pitanje postavio na pravom mjestu.

Temu ću ti prebacit u Početnici forum.
Osim Paypala i ostalih mislim da ima i drugih načina gdje se može direktno preko kartice preko tvog sajta. Treba istražit to malo, napisat ću post o tome na blogu čim stignem.
Da, bilo bi poželjno imat obrt/firmu jer bi trebao plaćati poreze na to i sl.

Ovako, za sad cu ukratko jer sam umoran vec ali ako ti sta detaljno nije jasno pitaj slobodno, nadam se da kad budem naso vise vremena cu ti pruzit neke detaljne informacije. Za sad cu ti samo reci da obrt ili firma ti je potrebna jer kako ces drukcije isporucit ljudima racun ako nemas to? Mislim sve se moze ali opet preriskantno je po meni jer drzava voli da se placa porez a na internetu ti ostavljas cisti dokaz da radis nesto sto nije dozvoljeno tj. prodajes nesto bez racuna.

Za naplacivanje najbolje rijesenje je koristit jedan od payment procesora-gatewaya. U hrvatskoj znam samo za T-com, Outboros i Webteh koji nude te mogucnosti. Od stranih sam cuo pohvale za 2Checkout, Authorize te Google Checkout.

Sto se tice web shopova najpoznatiji CMS-ovi za web shopove su ti zencart, oscommerce, magento a tu su opencart, xcart itd. ima ih jos.
Postoji templejtovi/predlosci za skinut tako da ne moras radit kompletnu stranicu za to ali moram napomenut da ucenje kako koristit te sustave nije bas lako. Magento je po meni najbolji ali ima tonu opcija i osoba se izgubi u tome vrlo lako.
I Magento recimo podrzava dosta payment procesora a ako ces koristit ove domace nisam siguran ali onda moras isprogramirati stranicu za to posebno.

Sto se tice gotovih webshopova postoje ti rijesenja od yahoo-a, amazona, na e-bayu mozes ko seller samo pitanje je koliko ti programi podrzavaju poslovanje s nasih prostora. Znam da sam na amazonu htio webstore ali nemozes jer moras imati US adresu i takve stvari. Za ostale nisam ispitao ali ako te zanima vise o tome mozes procitat na slijedecim linkovima.
http://smallbusiness.yahoo.com/ecommerce/
http://webstore.amazon.com/?ld=AZWBAMakeM

Back
Na vrh